Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Γιώργου Στεφανάτου



Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές κι ο Γιώργος Στεφανάτος ανοίγει κάποια απ΄τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της ΕΟΜ.



-          Ποιος όμως είναι ο Γιώργος Στεφανάτος;

Ασχολούμαι με το άθλημα 30 χρόνια και με τη διοίκηση του συλλόγου της Δάφνης περίπου μια 10 ετία. Πρόσφατα αποχώρησα απ τη θέση του προέδρου με σκοπό ν΄ασχοληθώ με τα κοινά του ελληνικού μπόουλινγκ και ν αβάλω υποψηφιότητα ως μέλος της Ομοσπονδίας.
Οντας πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα φρόντισα για την δημιουργία του site του συλλόγου, των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, την αναβάθμιση του, την δημιουργία υποδομών (σήμερα η ακαδημία της Δάφνης αριθμεί 51 παιδιά έχει δική της δομή και ανεξάρτητη διοίκηση απ΄το Δ.Σ του συλλόγου). Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος της Δάφνης βρίσκεται στις κορυφαίες  θέσεις του ελληνικού μπόουλινγκ και είναι σε τέτοιο βαθμό οργανωμένος που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εμένα.

-          Πως αποφάσισες, όμως, ν΄ασχοληθείς μ΄ένα πολύ μεγαλύτερο σχήμα όπως είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ;

Ο λόγος της παραίτησής μου απ΄το σύλλογο της Δάφνης ήταν ακριβώς αυτός. Γνωρίζοντας πολύ καλά το φόρτο εργασίας που υπάρχει σε μια ομοσπονδία θα έπρεπε να αφιερώσω το χρόνο μου σ΄αυτή.
Είχα σκοπό να κατέβω ως υποψήφιος ούτως ή άλλως. Είτε με «δικό μου» ψηφοδέλτιο, είτε σε συνεργασία με ανθρώπους που θα είχαν κοινούς με εμένα όραμα και στόχους.
Συζητήσαμε με τον Θανάση Καλαμαρά και βρήκαμε πολλά κοινά σημεία. Φυσικά, είχαμε και κάποιες διαφορές. Εκείνο όμως που με έπεισε τελικά, ήταν το γεγονός ότι είναι άφθαρτος στον χώρο και έχει την διάθεση να προσφέρει, στηρίζοντας το ελληνικό μπόουλινγκ τόσο οικονομικά, όσο οργανωτικά με τις νέες ιδέες που έχει.
Αν κάποιοι τώρα αναρωτηθούν γιατί ηγείται ο Θανάσης Καλαμαράς του ψηφοδελτίου κι όχι εγω, απαντώ ότι μπορώ να βοηθήσω από όποια θέση κι αν βρίσκομαι κι άλλωστε οφείλω να στηρίξω έναν άνθρωπο που είναι νέος στο χώρο και που ο ίδιος προσωπικά έχει αναλάβει – κι έχει δεσμευθεί – με την υποχρέωση εξεύρεσης πόρων για την ανακούφιση των οικονομικών της Ομοσπονδίας και των Αθλητών της.
Οσο αφορά τα υπόλοιπα μέλη του ψηφοδελτίου, γνωρίζοντας τη δομή και το φόρτο εργασίας της ομοσπονδίας, συμφωνήσαμε να επιλέξουμε ανθρώπους που ήταν απαραίτητοι και με εμπειρία, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η ομοσπονδία. Επίσης με ανθρώπους απ΄την περιφέρεια για να εκπροσωπείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού μπόουλινγκ, και αθλητές καταξιωμένους, οι οποίοι θα δώσουν το στίγμα τους στο νέο αγωνιστικό προγραμματισμό. 

-          Τι σκέφτεσαι για τον τρόπο διοίκησης την επόμενη μέρα;

     Κοίτα, δεν θα ήταν λογικό και δίκαιο από μέρους μου να προλάβω τις προγραμματικές δηλώσεις των επικεφαλής των δυό ψηφοδελτίων. Εκείνο όμως που μπορών να αναφέρω, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, είναι:
Α) Η μείωση των δαπανών της ομοσπονδίας κρίνεται απαραίτητη. (πχ οδοιπορικά των μελών του Δ.Σ)
Β) Το αγωνιστικό πρόγραμμα, στη μέση της περιόδου, δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί.
Γ) Πρόθεση της νέας Διοίκησης είναι να τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα χωρίς αποκλεισμούς.
Δ) Η χώρα διέρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο. Μοιραία, υπάρχει αντίκτυπο και στο άθλημά μας. Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η διαφάνεια της διαχείρισης της ομοσπονδίας. Σκοπός είναι η συνεχής ενημέρωση όλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σαν επίλογο θα σου πω ότι θεωρώ επιτακτική την συνεργασία με τις εταιρείες του αθλήματος, με τις επιχειρήσεις (αίθουσες μπόουλινγκ) και με τους παράγοντες. Ανεξάρτητα απ΄το αποτέλεσμα της 15ης Δεκεμβρίου, χρειάζεται η συστράτευση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να πετύχουμε την διατήρηση όσων έχουν ήδη κατακτηθεί και βέβαια την εξέλιξη τους.
Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή, ανεξάρτητα απ΄το αποτέλεσμα, έστω κι σαν απλό μέλος του Δ.Σ

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, θα βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Pin City, όπου θα αναλύσω το πρόγραμμα του ψηφοδελτίου μας, θα ενημερώσω και θα ενημερωθώ απ΄τους παράγοντες της Β. Ελλάδας.

Ευχαριστώ για την κουβέντα μας.

A.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια: