Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο Προπονητικής Μπόοουλινγκ





Ένα τριήμερο γεμάτο γνώσεις και εφαρμογές νέων τεχνικών και πρακτικών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «υποψήφιοι» προπονητές στο πρώτο σεμινάριο προπονητικής που διοργανώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα για το άθλημα του μπόουλινγκ.
Μετά από πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος και με την έγκριση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπόουλινγκ (ETBF) , στις εγκαταστάσεις του Village bowling στο Mediterranean Cosmos, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προπονητικής ( Level 1) με πρωτοποριακά στοιχεία, η κύρια γλώσσα ήταν τα ελληνικά και ο υπεύθυνος-εισηγητής ήταν Έλληνας προπονητής.
Με τις οδηγίες του Δημήτρη Καρέτσου , αθλητής και προπονητής (κάτοχος Level 3) του μπόουλινγκ, όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες τεχνικές αλλά για όλες τις πτυχές που αφορούν στη «δημιουργία» ενός αθλητή εφοδιασμένου με τα κατάλληλα …όπλα ( διατροφή, ψυχολογία, φυσική κατάσταση). Επίσης έχουν την ευκαιρία να γίνουν κάτοχοι του πτυχίου προπονητικής (Level 1) , εγκεκριμένο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Στα αξιοσημείωτα του σεμιναρίου η παρουσία της κ. Ανή Χρόνη, Ph.D., CC-AASP, επίκουρη καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που ανέλυσε το κεφάλαιο της αθλητικής ψυχολογίας και των συνεργατών του γυμναστηρίου «Powerspot» που έδωσαν μία εικόνα για το πώς θα πρέπει να προετοιμάζονται οι αθλητές πριν από έναν αγώνα ή ακόμη και την προπόνηση.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε στους επόμενους μήνες ή και χρόνια να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του αθλητικού συλλόγου μπόουλινγκ Μέγας Αλέξανδρος, που βοηθούν στην ανάπτυξη και προβολή ενός αθλήματος «ξεχασμένου» από την πολιτεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Καθηγητής και ... μαθητές μετά τη λήξη του σεμιναρίου και την παράδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής.

                                                                                       Δημοσίευση  Metrosport  7/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: