Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

3rd IDM International Bowling Open - Βουκουρέστι



                   



 Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξάγεται στο IDM Club  στο Βουκουρέστι διεθνές τουρνουά μπόουλινγκ με τη συμμετοχή και αρκετών Ελλήνων παικτών. Από τις 19/11 έως τις 25/11 αθλητές από όλη την Ευρώπη θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα ύψους περίπου 17.000 ευρώ και συνάμα θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Ένα τουρνουά που ακόμη κάνει τα "βρεφικά" του βήματα αλλά πολύ γρήγορα καθιερώνεται ως ένας ιδανικός προορισμός για άθληση και ψυχαγωγία.

IDM CLUB


 Το IDM Club θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα "πολυδιάστατο" χώρο διασκέδασης.
Εκτός από τους 14 διαδρόμους μπόουλινγκ διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό τραπεζιών μπιλιάρδου και πινγκ-πονγκ. Επίσης μπορεί κανείς να επισκεφτεί το γυμναστήριο, την εσωτερική πισίνα και να γευματίσει στο εστιατόριο ή να πιει καφέ. Γίνεται κατανοητό ότι είναι ένας χώρος όπου μπορεί να μπεις το πρωί και να ..ξεχαστείς μέχρι το βράδυ..!!!


Tο τουρνουά

Στα 24 προκριματικά squads που θα διεξαχθούν 24 είναι και τα εισιτήρια που θα δοθούν για τα τελικά της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα, οι 4 πρώτοι στην κατάταξη μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, οι 18 πρώτοι στα squads της Παρασκευής και του Σαββάτου και 2 από τη διαδικασία του desperado θα είναι οι "προνομιούχοι" των τελικών.
Την Κυριακή οι 8 πρώτοι στο σύνολο κορινών από τα προκριματικά προκρίνονται χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση. Οι υπόλοιποι 16 παίζουν 6 παιχνίδια και 8 πρώτοι προκρίνονται στην επόμενη επόμενη φάση. Σε αυτή τη φάση "μπαίνουν" και οι 8 πρώτοι όπου και πάλι θα αγωνισθούν σε έξι παιχνίδια. Να τονισθεί ότι και στις δύο αυτές φάσεις δεν ακολουθούν οι κορίνες των προκριματικών. Μετά το πέρας και της δεύτερης φάσης και πάλι οι 8 πρώτοι θα αναμετρηθούν σε αγώνες νοκ-άουτ ανάλογα βέβαια με την κατάταξή τους από την συγκεκριμένη φάση (1ος-8ος, 2ος-7ος κ.λ.π) μέχρι τον μεγάλο τελικό.
Ανάμεσα στους παίκτες που θα διεκδικήσουν ένα εκ των εισιτηρίων των τελικών θα είναι και αρκετοί Έλληνες ( περίπου 20) δίνοντας βέβαια το δικό τους " χρώμα " και "πνεύμα" στους αγώνες. Επίσης ξεχωρίζει και η παρουσία του Ronnie Russell επαγγελματία παίκτη του PBA.

Προϊστορία 

Στο "παρθενικό" τουρνουά το 2010 μεγάλος νικητής ήταν ο Brian Voss, γνωστός σε όλους από τη μεγάλη καριέρα στο PBA, όπου σε έναν τελικό όπου κυριάρχησαν τα ..πειράγματα και εορταστικό κλίμα κέρδισε τον Δημήτρη Καρέτσο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Stuart Williams μέλος της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.




Την επόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η μεγάλη έκπληξη. Νικητής ανακηρύχθηκε ο Paul Stott από την Ιρλανδία. Ένας παίκτης με κύριο χαρακτηριστικό την ψυχραιμία του και την αποτελεσματικότητά του στα κρίσιμα σημεία ενώ στα ημιτελικά χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Brian Voss κάτοχο του τίτλου. Στο μεγάλο τελικό, που κρίθηκε στα δύο παιχνίδια, κέρδισε τον Steve Miller από τη Μεγάλη Βρετανία. Μεγάλη επιτυχία και για τον Κύπριο διεθνή παίκτη Χάρη Παναγιώτου ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση. Κατά γενική ομολογία οι τελικοί της Κυριακής του 2011 χαρακτηρίστηκαν για τις αμφίρροπες αναμετρήσεις και τα αναπάντεχα αποτελέσματα.


Τα έπαθλα

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο τουρνουά ανέρχεται στα 60 ευρώ το entry  και στα 50 το re-entry για τα  squads μέχρι και την Πέμπτη και 80 και 60 αντίστοιχα για Παρασκευή και Σάββατο.
Η κατανομή των επάθλων έχει ως εξής:



Prize money
Net Prize Money ANet Prize Money B
1st Place2500 Euro*1st Place350 Euro*
2ndPlace1500 Euro*2ndPlace300 Euro*
3rd - 4th Place1000 Euro*3rd Place250 Euro*
5th - 8th Place700 Euro*4th Place200 Euro*
9th - 16th Place450 Euro*5th - 8th Place150 Euro*
17th - 24th300 Euro*
Highest score200 Euro*Highest score100 Euro*
Total net funds15.000 Euro*Total net funds1.800 Euro*
Total funds (tax included)17.857 Euro*Total funds (tax included)2.143 Euro*

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το  www.idmclub.ro

Δεν υπάρχουν σχόλια: