Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

48th AMF World Cup, Wroclaw Polland 2012

24 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2012

To Σάββατο αναχωρούν για την Πολωνία ο Λεωνίδας Μαραγκός και η Μάρθα Καρατζούλα για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο 48ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνει η QubicaAMF. Οι δυό αθλητές μας προκρίθηκαν μέσα από το Sivissidis Bowling Open που είναι το επίσημο τουρνουά τα τελευταία 12 χρόνια.



Ολοι οι αθλητές θα παίξουν  20 παιχνίδια χωρισμένα σε πεντάδες. Προκρίνονται οι 24 πρώτοι άντρες και οι 24 πρώτες γυναίκες σε σύνολο κορυνών. Αυτοί οι 24 άντρες και οι 24 γυναίκες θα παίξουν 8 ακόμα παιχνίδια, όπου θα προκριθούν οι καλύτεροι 8 άντρες και καλύτερες 8 γυναίκες και θα παίξουν άλλα 8 παιχνίδια. Οι 3 άντρες και οι 3 γυναίκες που προκρίνονται θα παίξουν στα τελικά. 


Το QubicaAMF Bowling World Cup είναι μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο μπόουλινγκ και μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, σε αριθμό συμμετεχόντων κρατών.
Αυτό το αθλητικό γεγονός φέρνει κοντά τους πρωταθλητές του κόσμου (1 άντρας και 1 γυναίκα),  έτσι ώστε οι αθλητές μικρότερων κρατών που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη στον χώρο του μπόουλινγκ, να συναγωνιστούν με ίσους όρους. 
Ολα ξεκίνησαν το 1965, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. 20 μπόουλερ, όλοι άντρες, έφτασαν για να λάβουν μέρος σε αυτό που ονομαζόταν Διεθνές Μάστερς και αργότερα έγινε AMF και λίγο πιο μετά Qubica AMF Bowling World Cup. Από τότε διοργανώθηκε σε 38 διαφορετικές πόλεις, σε 38 διαφορετικές χώρες και με την συμμετοχή 90 κρατών. Η πρώτη συμμετοχή στην Αφρικανική Ηπειρο ήταν το 1993 στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το 2011 ξαναέγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οι γυναίκες συμμετείχαν πρώτη φορά το 1972 στο Αμβούργο της Γερμανίας. 

Οι Ελληνικές συμμετοχές  μέσα στα χρόνια
  • Το 2001 έγιναν στην Παττάγια της Ταυλάνδης και συμμετείχαν ο Τάκης Ξαγοράρης και η Αλέκα Ζορμπά. Νικητές: o Kim Hauge (Νορβηγία) και η Nachini Itakura (Ιαπωνία) 
  • Το 2002 έγιναν στη Ρήγα Λετονίας και συμμετείχαν ο Σπύρος Μποχώτης με την Μάρθα Καρατζούλα. Νικητές o Mika Luoto (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2003 έγιναν στις Ονδούρες και συμμετείχαν ο Κώστας Παπακώστας και η Ελενα Πουλιτσίδου. Νικητές ο C.J.Suarez (Φιλιππίνες) και η Kerrie Ryan-Ciach (Καναδάς)
  • Το 2004 έγιναν στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν ο Κώστας Σακελλαρίου (43 θέση)  και η Αννα Παρασάκη (54 θέση). Νικητές: ο Kai Virtanen (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2005 έγιναν στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (23η θέση)  και η Νατάσσα Ροβιθάκη (23η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Lynda Barnes (ΗΠΑ)
  • Το 2006 έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας και συμμετείχαν ο Στέλιος Μουρτζάκης (30η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη (29η θέση). Νικητές ο Osku Palermaa (Φιλανδία) και η Diandra Asbaty (ΗΠΑ)
  • Το 2007 έγιναν στην Ρωσία και συμμετείχαν ο Αργύρης Κετσετζής (41η θέση) και η Ευαγγελία Κυβέλου (48η θέση). Νικητές ο Bill Hoffman (ΗΠΑ) και η Ann-Maree Putney (Αυστραλία)
  • Το 2008 έγιναν στο Μεξικό και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (6η θέση) και η Αλεξάνδρα Ζορμπά (51η θέση). Νικητές ο Derek Eoff (ΗΠΑ) και η Jasmine Yeong-Nathan (Σιγκαπούρη)
  • Το 2009 έγιναν στη Μαλαισία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (37η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (35η θέση). Νικητές ο Choi Yong-Kyu (Κορέα) και η Caroline Lagrange (Καναδάς)
  • Το 2010 έγιναν στην Γαλλία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (30η θέση) και η Τζωρτζίνα Παπαδημητρίου (30η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία)
  • Το 2011 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και συμμετείχαν ο Joseph Allalouf (53η θέση) και η Αλεξάνδρα Ζορμπά (44η θέση). Νικητές ο Jason Belmonte (Αυστραλία) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία). 
Επίσημη σελίδα της διοργάνωσης: QuibicaAMF

Να ευχηθούμε στους Eλληνες αθλητές καλό ταξίδι και καλή επιτυχία!!!

To Oil Pattern 



Δεν υπάρχουν σχόλια: