Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αίτημα άμεσης σύγκλισης της Εξελεγκτικής Επιτροπής



Αθήνα 23/9/2014


Προς τον Γ.Γ του Δ.Σ της Ε.Ο.Μ

Κοιν: Εξελεγκτική Επιτροπή ( κ.Ι.Λάρδη & Ε.Μαυρομάτη )


Θέμα : Άμεση σύγκλιση εξελεγκτικής επιτροπής


Αιτούμεθα την άμεση σύγκληση της εξελεγκτικής επιτροπής και τη διενέργεια ελέγχου με σκοπό την σύνταξη διαχειριστικής έκθεσης, διότι μετά από την αίτησή μας προκειμένου να μας δοθούν από τον Ταμία αναλυτικά τα στοιχεία του Ταμείου για το έτος 2014, καθώς και οι ανά μήνα κινήσεις εσόδων και εξόδων της ομοσπονδίας, αυτός κωλυσιεργεί και με διάφορες πάντα προφάσεις αρνείται.

Ζητήσαμε τη ανάλυση του Ταμείου και ο κ Ταμίας αντί αυτού μας έδωσε ανεπικύρωτες φωτοτυπίες τις οποίες ούτε είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αλλά και ούτε να τις χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή.

Η υποχρέωση του Ταμία είναι να υποβάλει στο ΔΣ «μηνιαίες καταστάσεις κίνησης εσόδων και εξόδων της ομοσπονδίας» και να «προσκομίζει κάθε άλλο στοιχείο χρήσιμο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης» (άρθρο 21 (β) του καταστατικού της ΕΟΜ) .Δυστυχώς μέχρι σήμερα σε κανένα ΔΣ δεν υπήρξε θέμα προς συζήτηση και υπογραφή, ούτε και παρουσιάστηκαν ποτέ οι αντίστοιχες μηνιαίες καταστάσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κρίνουμε επιβεβλημένη τη σύγκληση της εξελεγκτικής επιτροπής με σκοπό την άμεση διενέργεια ελέγχου, σύμφωνα με την καταστατική της αρμοδιότητα. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Με εκτίμηση
Π.Αδαμίδης – Α.Δονάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: