Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μια Επιστολή που μας βάζει σε σκέψεις

Χθές έλαβα την παρακάτω επιστολή να προστεθεί στις δικές μου σκέψεις... 

"Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής της Εθνικής αντιπροσωπευτικής ομάδας ανδρών που διεξήχθη στην αίθουσα Stadium Ίλιον από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 διαπιστώσαμε την αντικατάσταση από την πλευρά της Ε.Ο.Μ. του μουσικού κομματιού Πάραλος του συνθέτη Φοίβου το οποίο και την τελευταία δεκαετία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της έναρξης όλων ανεξαιρέτως των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας μας στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι αποτελεί τον άτυπο «ύμνο» της Ομοσπονδίας μας και το άκουσμά του αποτελεί για όλους τους αθλητές και αθλήτριες το κάλεσμα να προσέλθουν στους διαδρόμους και να προετοιμασθούν για την έναρξη της διοργάνωσης.

Η αντικατάστασή του αποτελεί σαφέστατα προσβολή στην ιστορία του αθλήματος αφού το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι συνδέθηκε άρρηκτα με την ξέφρενη ανάπτυξη και άνθηση του σε όλη την Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία. Μία «χρυσή δεκαετία» που μας έδωσε τη διεθνή αναγνώριση τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές και αναμνήσεις όπως τις κατακτήσεις του χρυσού μεταλλίου των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων νέων τόσο στην Θεσσαλονίκη και τη μακρινή Σουηδία όπως και σε επίπεδο ανδρών του Γιάννη Σταθάτου στα Χανιά.

Για τους παραπάνω λόγους η διόρθωση του σοβαρότατου ατοπήματός της Ε.Ο.Μ. είναι επιβεβλημένη αφού ναι μεν οι αποφάσεις μπορεί να παίρνονται κατά το δοκούν από το εκάστοτε Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αλλά σε καμία περίπτωση οι αθλητές δεν θα πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί και αμέτοχοι σε αποφάσεις σας που πλήττουν την ιστορία του αθλήματος στη χώρας μας.

Όπως το Κύπελλο Ελλάδος του αθλήματός μας θα ονομάζεται πάντα Γεώργιος Μπαρδής προς τιμήν του αείμνηστου Προέδρου μας οποιαδήποτε και αν είναι η εκάστοτε διοίκηση της ομοσπονδίας έτσι και το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι θα πρέπει να παραμείνει το κάλεσμα των αθλητών και Συλλόγων στους διαδρόμους για να αγωνισθούν.

Και επειδή οι δικαιολογίες περισσεύουν τον τελευταίο καιρό και πολλά ακούμε για κανονισμούς και το τι είναι νόμιμο, γραμμένο σε πρακτικά ή μη ίσως έφτασε ο καιρός το συγκεκριμένο θέμα να τελειώσει με πρόταση των Συλλόγων στην επόμενη Γενική Συνέλευση, να αποφασισθεί επίσημα, να επικυρωθεί ώστε να τελειώνουμε !!!

Στις δύσκολες στιγμές που το άθλημά μας διανύει το άκουσμα του Πάραλου θα μας θυμίζει πάντα από πού ήρθαμε ως άθλημα αλλά κυρίως που θα καταφέρουμε να το επαναφέρουμε παρά τις «προσπάθειες» που γίνονται τα τελευταία χρόνια για το αντίθετο."

Συμφωνώ με την παραπάνω επιστολή. Πρέπει να θέτουμε βάσεις για οτιδήποτε θέλουμε να χτίσουμε. Η διακόσμηση ενός κτιρίου μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς. Τα θεμέλια όμως ποτέ, γιατί τότε μιλάμε για γκρέμισμα και ξανά απ την αρχή χτίσιμο, με πολλαπλάσιο κόστος. Την ιστορία μας, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει να μάθουμε να την σεβόμαστε. Αυτή είναι τα θεμέλιά μας. Αυτή θα μας πάει παρακάτω...

Είχα υποσχεθεί ότι θα αρχίσω να κάνω αυτό που λέμε δημοσκόπηση. Εσάς αφορά, εσείς ας δώσετε την απάντηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα καλύτερο απ αυτό, για να οδηγήσει την οποιαδήποτε διοίκηση στο να παίρνει αποφάσεις. Αν πετύχει και είναι μεγάλο το δείγμα θα ακολουθήσουν κι άλλες ερωτήσεις. Είναι ανώνυμη γιατί τα χρόνια με έπεισαν πως ακόμα και το θάρρος να λες ή να γράφεις την γνώμη σου είναι δύσκολο. Ανώνυμη λοιπόν για να είναι αληθινή και να έχει καθολική συμμετοχή. Αφού ψηφίσετε μπορείτε κι εσείς να δείτε τα ως τότε αποτελέσματα πατώντας στο "see previous responses".

Α.Κ

Υγ: η δημοσκόπηση έχει ήδη 118 υπέρ της Παράλου (79%), 14 να αλλάξει (9%)  και 14 δεν με ενδιαφέρει (9%). Την αλλάξαμε όμως γιατί μπορούσε κάποιος να ξαναψηφίσει. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: