Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτική Επιστολή προς Συλλόγους



Τους κατηγόρησαν ότι κάνουν αντιπολίτευση, λες και χωράει κάτι τέτοιο, σε έναν χώρο που βρισκόμαστε γιατί τον αγαπάμε, γιατί είναι η διασκέδασή μας, η τρέλα μας. Διαφωνίες μπορεί να έχουμε, αντιπολιτευτική τάση για ποιόν λόγο;
Οι διαφωνούντες με αυτούς που διοικούν τους κατηγόρησαν ότι δεν φωνάζουν αρκετά και δεν απαιτούν, ούτε πιέζουν για τα αυτονόητα. Οτι αφήνουν τον χρόνο να κυλάει. Αν δεν το έκαναν θα τους κατηγορούσαν οι άλλοι ότι δεν τους αφήνουν τον χρόνο προσαρμογής κι ότι πιέζονται...
Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η διοίκηση Τσουρούπη τα ηνία. Ο καθένας ξέρει να κρίνει και ξέρει τι νοιώθει, όπως ξέρει τι θέλει. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι είμαστε τόσο κουρασμένοι απ την καθημερινότητα, που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να μας ρωτούν, (αλήθεια όμως πόσοι θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις;) που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση και στο χώρο που επιλέξαμε ακριβώς για να ξεχνάμε τον φόρτο της καθημερινότητας.
Ο χρόνος μάλλον ωρίμασε κι έφερε στο προσκήνιο τον Παναγιώτη και τον Μάκη να κάνουν τις δικές τους διαπιστώσεις και τα δικά τους παράπονα, αφού η διοίκηση της ΕΟΜ τους τοποθέτησε στο περιθώριο όλο αυτό το καιρό κι ας είναι ισότιμα μέλη.
Και να πως ενημέρωσαν τους συλλόγους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα δυό μέλη της ΕΟΜ για το τι συμβαίνει μέσα στο κέντρο των αποφάσεων της διοίκησης. Την επιστολή την έγραψε ο Παναγιώτης Αδαμίδης και την προσυπόγραψε κι ο Μάκης Δονάκης.
Σημείωση: Αν πατήσετε πάνω στις υπογεγραμμένες λέξεις θα σας ανοίξουν οι επιστολές που είχαν σταλεί στην ΕΟΜ. Για να γίνει αυτό πατήστε ctrl+κλικ



Είμαι στον χώρο 35 περίπου χρόνια, σαν αθλητής και παράγοντας σε διοίκηση σωματείου έχοντας έτσι γνώση για το γίγνεσθαι στον χώρο μας. Στις προηγούμενες εκλογές αποφάσισα να βοηθήσω, μαζί με μια ομάδα άξιων συνεργατών, στην εξυγίανση και την επαναπροώθηση της ΕΟΜ.
Σεβόμενος απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογών (ασχέτως των ενστάσεων για συγκεκριμένα θέματα), από την πρώτη μέρα, μαζί με τον κ. Δονάκη, εκπροσωπώντας τους συνεργάτες μας και τα σωματεία που μας στήριξαν, παροτρύναμε και απαιτούσαμε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ να υπάρχει απόλυτη τήρηση του καταστατικού, διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, ενημερώσεις για την οικονομική κατάσταση, σωστή τήρηση των βιβλίων της ΕΟΜ, προγραμματισμός για το αγωνιστικό.
Τον Ιανουάριο, βλέποντας ότι σχεδόν τίποτε από τα παραπάνω δεν τηρούταν, ενημερώσαμε με επιστολή μας την εξελεγκτική επιτροπή και όλα τα σωματεία για όλα τα θέματα. Η επιτροπή μετά από αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές, κατάφερε να διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο και να κοινοποιήσει το πόρισμα του ελέγχου αυτού στην Γ.Σ. Ένα πόρισμα ‘’κόλαφος’’ για τα πεπραγμένα της διοίκησης και εκεί που η κοινή λογική θα απαιτούσε, έστω να γινόταν αποδεκτή η πρόταση της εξελεγκτικής επιτροπής για επανέλεγχο μετά από 3 μήνες, οι παρευρισκόμενοι αντιπρόσωποι έδωσαν απαλλαγή, συνειδητά, γιατί θεωρώ ότι ήταν γνώστες του πορίσματος οι ίδιοι, το ΔΣ του σωματείου τους και οι αθλητές τους, αλήθεια ήταν; ή οι αθλητές και τα μέλη του κάθε σωματείου είναι έρμαια της κάθε φιλικής, επαγγελματικής, κ.λ.π σχέσης του αντιπροσώπου τους με την διοίκηση της ΕΟΜ;
Τον Μάρτιο, αποφάσισαν λόγω μη υπάρχοντος ταμειακού υπολοίπου, την ταμειακή διευκόλυνση, εκ μέρους του Προέδρου, ύψους 12,000€ για την αποστολή των junior στην Δανία, απόφαση που πήραν σε ΔΣ χωρίς την συμμετοχή μας λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεών μας. Στην ερώτησή μας, αν η όλη αυτή διαδικασία ήταν καθόλα εντάξει, μας διαβεβαίωναν για το απόλυτα ασφαλές. Στο πρόσφατο ΔΣ μας προτάθηκε να συναινέσουμε στην τροποποίηση του πρακτικού του Μαρτίου, γιατί τώρα διαπίστωσαν ,7 μήνες αργότερα, ότι υπάρχει φορολογικό πρόβλημα με την συγκεκριμένη ταμειακή διευκόλυνση, πράγμα που δεν δεχτήκαμε, και κατόπιν αυτού αποφάσισαν - με την πλειοψηφία των 5 - την αναίρεση της απόφασης του Μαρτίου. Σε ερώτησή μας αν καλύφθηκαν τα έξοδα της συγκεκριμένης αποστολής, η απάντηση ήταν ότι ακόμη υπάρχουν ανεξόφλητα παραστατικά. Εφόσον ακόμη οφείλουμε την αποστολή αυτή, πώς οικονομικά στηρίξαμε την αποστολή των γυναικών; Χορηγοί και δανειστές τουλάχιστον επίσημα δεν υπάρχουν.
Τον Ιούνιο δεν ενημερωθήκαμε για το σημαντικότερο θέμα, την παραίτηση του λογιστή, που όσοι παρευρίσκοντο στην Γ.Σ, θυμούνται την εντονότατη αντίδρασή μας για τον τρόπο τήρησης των βιβλίων και που 3 μήνες μετά, αποδείχθηκε το πόσο δίκιο είχαμε. Η ΕΟΜ δεν είχε λογιστική κάλυψη και ενημερωμένα βιβλία και δεν μας ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή φοβούμενοι τις αντιδράσεις, πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους .
Τον Ιούλιο, ο Αττικός έστειλε επιστολή στην οποία ζητά τον έλεγχο του ταμείου από την εξελεγκτική επιτροπή. Ο οποίος έλεγχος δεν έχει διενεργηθεί ακόμη, γιατί απλά μη υπάρχοντος λογιστή και μη ενημερωμένων βιβλίων (μέχρι πριν ολίγων ημερών) θα έπρεπε να συρθούν άμεσα σε ΓΣ.
Στο πρόσφατο ΔΣ έγινε πρόταση για οδοιπορικά στον εκτελών χρέη Γραμματέα ύψους 400 ευρώ ανά μήνα. Η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει όποιος έχει υπαλληλική σχέση με την ΕΟΜ να είναι ασφαλισμένος και ο μισθός του ανάλογος της προσφοράς του ή οποιαδήποτε εργασιακή σχέση πάντα στα πλαίσια του νόμου. Επίσης αφού η ΕΟΜ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κάλυψη της θέσεως του γραμματέα, καλό θα ήταν να ερωτηθεί η κα Γιάνναρη αν θέλει να επιστρέψει, διότι οφείλουμε ως ΔΣ να αποκαταστήσουμε την αδικία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο πρόσωπό της.


Αποφάσισαν την πρόσληψη νέου λογιστή με αμοιβή 215€/μήνα (με φπα) δηλαδή 2.580€ ετησίως. Δεν θεωρούμε απαραίτητη για την τήρηση των βιβλίων της ομοσπονδίας την έμμισθη συνεργασία με λογιστή.


Αποφάσισαν την πρόσληψη νομικού συμβούλου (όντας ο ίδιος στην νομική επιτροπή) με αμοιβή 246€/μήνα (με φπα), δηλαδή 2.952€ ετησίως. Δεν θεωρούμε απαραίτητη την πρόσληψη γιατί υπάρχει νομική επιτροπή και εφόσον υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα(?), θα ήταν προτιμότερο να δοθούν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, όπως σε αθλητές, ειδικών κατηγοριών, που εκπροσωπούν την χώρα μας μεμονωμένα η μη σε διοργανώσεις του εξωτερικού, σε αθλητές που έχουν ανάγκη κάποιας βοήθειας ακόμη και σε οδοιπορικά , σε μείωση του παραβόλου ή της συνδρομής κ.λ.π
Αποφάσισαν να πληρώνει η ΕΟΜ σε κάθε ταξίδι του Προέδρου η μέλους του ΔΣ, τα έξοδα δημοσιογράφου για την κάλυψη του γεγονότος, λες και δεν υπάρχει τρόπος άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Το ταμειακό υπόλοιπο είναι με αρνητικό πρόσημο και αποφασίζονται όλα αυτά τα έξοδα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση τουλάχιστον για το ισοδύναμο έσοδο.


Ήδη ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα, με την διοργάνωση των Βενιζελείων, με παθητικό για το ταμείο της ΕΟΜ.


Από την αρχή της συμμετοχής μας στο ΔΣ ζητάμε την οικονομική ενημέρωση μας (με επίσημες αναφορές μας) και ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να έχουμε μία συνολική εικόνα του υπολοίπου του ταμείου και του συνολικού ύψους των υποχρεώσεων της ομοσπονδίας. Ο ταμίας, βάση του καταστατικού, είναι υποχρεωμένος κάθε μήνα να ενημερώνει το Δ.Σ για όλα τα οικονομικά θέματα, και παρόλα αυτά καμία τέτοια τακτική ενημέρωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Από την ΓΣ μέχρι και σήμερα εξαντλήσαμε πλέον κάθε περιθώριο ανεκτικότητας στον τρόπο διοίκησης της ΕΟΜ.
Θεωρούμε ότι η οικονομική εικόνα της ΕΟΜ είναι σε κατάσταση πτώχευσης, χωρίς κάποια διαφαινόμενη ελπίδα ανάκαμψης, παρά την επιμονή του Προέδρου ότι θα υπάρξουν χορηγοί στο άμεσο μέλλον, κατά την εκτίμηση της επιτροπής marketing.


Η αναφορά και η επιμονή τους για εύρεση χορηγών, ομολογεί την πλήρη αποτυχία τους στον οικονομικό σχεδιασμό.


Θεωρούμε ότι η παραίτησή μας από το ΔΣ δεν θα ωφελήσει στην προσπάθεια της διαφάνειας και της εύρυθμης λειτουργίας της ομοσπονδίας & ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον κάθε αρμόδιας διοικητικής και δικαστικής αρχής, και καλούμε όλους όσους θέλουν μια υγιή ΕΟΜ να συμπαραταχτούν μαζί μας, απέναντι σε μια διοίκηση, η οποία τουλάχιστον στην οικονομική της διαχείριση, έχει γίνει επικίνδυνη για την βιωσιμότητα της ομοσπονδίας.


Όταν η Ε.Ο.Μ καταφεύγει σε ταμειακές διευκολύνσεις, αυτόματα ομολογεί την οικονομική πτώχευσή της.


Ζητάμε από τα σωματεία την συνδρομή τους για την απαιτούμενη πλειοψηφία με σκοπό την απαίτηση της σύγκλισης έκτακτης Γ.Σ με θέματα την ουσιαστική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας, τον κίνδυνο πτώχευσης της ΕΟΜ λόγω χρέους από κακή οικονομική διαχείριση, ουσιαστική συζήτηση και συμφωνία όλων των σωματείων για την έγκριση του αγωνιστικού προγράμματος / κανονισμού εν όψει και του ζητήματος της παράλογης αύξησης της συνδρομής προς τους συλλόγους.


Με την παρουσία τους τα σωματεία στις Γ.Σ, ακούνε, κρίνουν, προτείνουν, αποφασίζουν για το μέλλον μας, αλλά ταυτόχρονα φέρουν ακέραια και την ευθύνη για τις επιλογές τους.
Τα σωματεία που θέλουν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες μπορούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία μαζί μας.


Όλες οι κινήσεις μας στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΟΜ, στην φορολογική & νομική κάλυψή μας σαν μέλη του ΔΣ, την πλήρη οικονομική διαφάνεια και ενημέρωση, καθώς και την πιστή τήρηση του καταστατικού και των κανονισμών.


Η Κριτική είναι καλοδεχούμενη από όλους αυτούς που νοιάζονται πραγματικά για το καλό αυτού του χώρου, που το αποδεικνύουν δε με την παρουσία τους στα Δ.Σ & στις Γ.Σ, με την συμμετοχή τους στις αποφάσεις.



Με εκτίμηση


Π.Αδαμίδης – Α.Δονάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: