Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Βραβεύσεις Τουρνουά "Τάκης Καρέτσος"



Ξημερώματα ξεκινήσαμε, ο Τάκης Αδαμίδης, ο Νίκος Παπαδόπουλος κι εγω,  για να βρεθούμε κοντά στον Τάκη Καρέτσο και στην γιορτή προς τιμή του, ύστερα από πρωτοβουλία της κυρίας Θεοδώρου στην αίθουσα Ten Pin της Καλαμαριάς. Στο τέλος ο Τάκης Καρέτσος θα έκανε τις βραβεύσεις απ΄την προσωπική τροπαιοθήκη του, προς τους πρώτους που έπαιξαν σε κάθε αίθουσα





Πρωινό μπουγάτσα με τυρί και μπουγάτσα  με κρυσταλλική ζάχαρη στο Πανόραμα. Ο καφές πάντα ο καλύτερος πρωινός συνοδός.  Το μαγαζί  επιλογή του Τάκη Καρέτσου.
Πάει καιρός που προσωπικά δεν είχα δει τον Τάκη. Εχει περάσει κοντά ένας χρόνος. Ο Τάκης Αδαμίδης κι ο Νίκος Παπαδόπουλος είχαν ανέβει σχετικά πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και τον είχαν δει. Δική τους άλλωστε η ιδέα του τουρνουά. Οι έλληνες αθλητές απλά την έκαναν αποδεκτή και έπαιξαν για τον Τάκη. Λίγο αργότερα πρόσθεσε και την δική της ιδέα η Ελβίνα Σολδάτου και παρότρυνε τους συλλόγους να γράψουν στον Τάκη και να τον βοηθήσουν με ότι μπορούσαν.

Είναι γνωστό το συναίσθημα του αγαπημένου φίλου που μπαίνει στον χώρο και τον γεμίζει με την αύρα του κι αυτό ένιωσα όταν τον είδα να μπαίνει απ την πόρτα. Κι ύστερα φιλική κουβέντα για τα δύσκολα που πέρασαν και για τις ελπίδες που στέκονται ακριβώς μπροστά.







Λίγη ώρα αργότερα, τον αφήσαμε να φροντίσει τα παιδιά κι αδράξαμε την ευκαιρία για μια βόλτα στον Θερμαϊκό και έναν δεύτερο καφέ εν πλώ στην Αργώ. Πάντα απολαμβάνω τις βόλτες κοντά στη θάλασσα. Εκείνη την Κυριακή είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε αγώνες jet ski. Οι κινητήρες στο φουλ, μελωδία στα αυτιά μας.









Και κάπου το μεσημέρι είπαμε να πάμε μέχρι την Καλαμαριά
να πιούμε ένα ουζάκι με την συνοδεία όμορφων και γευστικών
μεζέδων. Εκεί συναντηθήκαμε με έναν ακόμα  φίλο τον Μιχάλη Μπούζα, τον νονό του Bowlpedia και ανταποκριτή του
στο Βορρά. Κι άλλες κουβέντες παρέα και πάλι κοντά στη θάλασσα.





Στο Ten Pin Καλαμαριάς δεν είχε τύχει να πάω. Φιλόξενο κι όμορφο περιβάλλον με
την κυρία Θεοδώρου στην υποδοχή. Γνώρισα από κοντά τον Κώστα Καλατζόγλου
που είχα επικοινωνία μόνο διαδικτυακά και που είχε ξαφνιαστεί όταν του είχα γράψει πως θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λοιπόν μας περίμενε ο Τάκης, η γυναίκα του Ελένη Πουλιτσίδου και τα δυό τους παιδιά.
Είδαμε κι άλλους φίλους εκεί: τον Tommy Petersen, τον Γιάννη Μαρούση, τον Χρήστο Πολατιάν, τον David Προκοπίου, την Βούλα Πρωτόγερου που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, την Ελένη Φοίβη, τον Αλέξανδρο Τσουκάλνη, τον Θοδωρή Βαλαβάνη, τον Λάμπη Τσιρπινίδη, και τον Τεό Οικονομίδη που μάλιστα ήταν εκεί με την βιντεοκάμερά του και τράβηξε όλη την γιορτή, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε πόστο που μπορούν να δώσουν και να βοηθήσουν. Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν κι αν το έκανα ζητώ συγνώμη.





Ο Τάκης για άλλη μια φορά πρωταθλητής, όμως της καρδιάς μας αυτή τη φορά, όπως σωστά έγραψε στο τέλος του βίντεο ο Τεό. Έπαιξε μαζί μας, κι ήταν συγκινητικό για μένα να τον βλέπω να χαίρεται τόσο πολύ που έπιανε και πάλι την μπάλα του μπόουλινγκ μετά από τόσο καιρό. Μοιραστήκαμε την χαρά του, γελάσαμε με τα αστεία του και συγκινηθήκαμε απ τα λόγια του.









Τα παιδιά έπαιξαν κι αυτά και μας γέμισαν ελπίδες για το μέλλον του ελληνικού μπόουλινγκ. Ελπίζω η ομοσπονδία να βρει τρόπους να αγκαλιάσει τους νέους και τις νέες και να θέσει τα θεμέλια με τη ματιά της στο μέλλον.










Σε λίγες μέρες στη Ρουμανία στο IDM club γίνεται ένα μεγάλο οπεν το ΙBIBO 2014  και έχουν
καλέσει τον Τάκη Καρέτσο να επιλέξει το μοτίβο λαδώματος τιμώντας τον έτσι. Του έδωσαν μάλιστα το όνομά του. Να σημειώσουμε ότι όλο το καλοκαίρι τα τουρνουά ήταν αφιερωμένα στον Τάκη Καρέτσο.


Εδω η δική μας διοίκηση άφαντη. Αποφάσισα όταν ξεκίνησα το άρθρο - αφιέρωμα να μην γκρινιάξω. Ομως κάποια πράγματα είναι ακατανόητα. Και κάποιες απουσίες επίσης ακατανόητες. Τελικά εμείς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε πολύ να ξεντυθούμε τον εγωισμό μας...








Σαν ευχαριστώ θέλησε να βραβεύσει τους νικητές. Και  δεν ξέχασε κανέναν. Ο πρώτος άντρας και η πρώτη γυναίκα σε κορύνες, που έπαιξαν στο κάθε μαγαζί πήραν κι από ένα κύπελλο απ την προσωπική του  τροπαιοθήκη.  Στο τέλος υπέγραψε και χάρισε σε όλους εμάς που είμασταν εκεί κορύνες.








Γράψαμε στο βιβλίο των αναμνήσεων μια σπουδαία σελίδα με πρωταγωνιστή τον κόουτς, φίλο, σύντροφο, αθλητή, πρωταθλητή Τάκη Καρέτσο. Εναν άνθρωπο με μια μακρόχρονη ιστορία στο χώρο του μπόουλινγκ.






Του ευχηθήκαμε όλοι μαζί από καρδιάς, η περιπέτεια της υγείας του να τελειώσει γρήγορα και να του επιτρέψει να γυρίσει στους διαδρόμους που τόσο αγαπά. Φύγαμε με την υπόσχεση  πως θα είμαστε κοντά του σε ότι χρειαστεί και τον ευχαριστήσαμε για αυτήν την αξέχαστη Κυριακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: