Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

17o Kύπελλο Weber - Weber Cup 2016

Το Κύπελλο Weber, που πήρε το όνομά του από τόν αθλητή του μπόουλινγκ Dick Weber ξεκίνησε το 2000 και γίνεται μια φορά τον χρόνο.

  • EVENTCITY, PHOENIX WAY, Μαντσεστερ 

  • 5 - 7  Αυγούστου 2016



Το κύπελλο αυτό αποτελείται από δυό ομάδες που την καθεμιά αποτελούν 4 αθλητές: Την ομάδα της Ευρώπης και την ομάδα της Αμερικής. Οι δυό ομάδες αγωνίζονται σε μια σειρά αγώνων για τρείς μέρες: ατομικό, δυάδες και ομαδικό με το σύστημα Baker.

Το χρηματικό έπαθλο:



Φέτος όμως είναι η πρώτη φορά  που θα χρησιμοποιηθεί ο τρόπος βαθμολογίας  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Bowling Score), σε μια προσπάθεια απλοποίησής του, ώστε να μπορεί περισσότερος κόσμος να το παρακολουθήσει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το μπόουλινγκ δεν μπορεί να γίνει ολυμπιακό άθλημα και λόγω της δυσκολίας  της βαθμολογίας απ τους ανθρώπους που δεν ασχολούνται αλλά θέλουν  απλά  να παρακολουθήσουν.

Για το θέμα αυτό μας είχε μιλήσει σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη,  μετά το 1ο Σεμινάριο Διαιτητών που έγινε φέτος στην Αθήνα,  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κος Addie Ophelders. Την συνέντευξη μπορείτε, όσοι γνωρίζετε αγγλικά, να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ  Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο υποτιτλισμός της για να την απολαύσετε όλοι.

Το σύστημα λοιπόν βαθμολογίας που εισήγαγε η Παγκόσμια Ομοσπονδία διατηρεί την παραδοσιακή μορφή βαθμολόγησης σε 10 πεδία (10 frame), αλλά επιβραβεύει το κάθε strike με 30 κορύνες, και το spare το επιβραβεύει με 10 κορύνες, συν τις κορύνες που έπεσαν στην πρώτη μπαλιά ή τις πραγματικές κορύνες που έπεσαν μετά απ τις δυό βολές ενός ανοιχτού πεδίου (open frame).  Η μέγιστη βαθμολογία σε ένα παιχνίδι παραμένει το 300 κι ο αριθμός αυτός βασίζεται στον αθλητή που κάνει 10 strike στην σειρά χωρίς επιβράβευση στο 10ο πεδίο (frame) Τώρα, εμένα μόνο μου φαίνεται ακόμα πιο περίπλοκο;





Αρχηγός της γηπεδούχου ομάδας της Ευρώπης ο Dominic Barrett απ την Αγγλία, ο οποίος συμμετέχει για 9η φορά φέτος στην ευρωπαϊκή ομάδα.











Μαζί του ο συμπατριώτης του Stuart Williams,












ο Martin Larsen,







και ο Jesper Svensson.
και οι δυό κορυφαίοι στη χώρα τους Σουηδοί. Ο Jesper Svensson είναι η μοναδική αλλαγή στην ομάδα της Ευρώπης και αντικαθιστά τον φιλανδό Osku Palermaa.








Αρχηγός της Αμερικάνικης Ομάδας ο Parker Bohn III. Mαζί του ο











Τεξανός  Wes Malott,








και για πρώτη φορά ο
Marsall Kent













κι ο Kyle Troop 








Για όσους βρίσκονται στο Μάντσεστερ και θέλουν να το παρακολουθήσουν ζωντανά τα εισητήρια στοιχίζουν 14,26 € για τους ενήλικες και 7,78 € για όσους είναι εως 18 χρονών ή πάνω από 65 χρονών.


Το Weber Cup μέσα στα χρόνια:

Το πρόγραμμα:


Επίσημη σελίδα των αγώνων ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: