Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα Πρώτα Νέα Της Νέας Διοίκησης της ΕΟΜ



Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για μια πρώτη επίσημη σύσταση και μια πρώτη ενημέρωση από τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΕΟΜ μετά το πρώτο τους Διοικητικό Συμβούλιο με όλα τα μέλη του.

Τα καλά νέα είναι πως στις 29 Οκτωβρίου ξεκινάει το τουρνουά  που είναι αφιερωμένο στον Νίκο Μίχα και πως στις 4 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα κανονικά.
Λεπτομέρειες όμως ακόμα δεν δόθηκαν… Μόνο ότι θα μετράει ο μέσος όρος των συμμετεχόντων στον μέσο όρο της ΕΟΜ κι ότι ο τελικός θα γίνει στην αίθουσα της Ελευσίνας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αλλάξει ριζικά γι αυτό και η καθυστέρηση. Δημιουργούνται 8 περιφέρειες και οι αθλητές δεν θα είναι πια υποχρεωμένοι να δηλώνουν σε ποιά περιφέρεια επιθυμούν να αγωνίζονται στην αρχή της χρονιάς, αφού θα είναι ελεύθεροι να επιλέγουν την περιφέρεια που θα αγωνίζονται σε κάθε γύρο. Η βαθμολογία θα είναι διαφορετική ανά περιφέρεια και θα υπολογίζεται με συντελεστή βασιζόμενο στον αριθμό των αθλητών ανά περιφέρεια.
Δεν θα έχουμε open της ομοσπονδίας, αλλά open της περιφέρειας. Επιλέχθηκε σαν  τρόπος μείωσης των εξόδων των αθλητών. Οσες περιφέρειες υπάρχουν τόσα open μπορούν να δημιουργηθούν. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες θα μπορεί να πάρει μια περιφέρεια και δεύτερο open.

Το νέο ΔΣ εστιάζεται σε μεγάλες αλλαγές τόσο στον τρόπο επιλογής των αθλητών της εθνικής, όσο και  στον τρόπο προετοιμασίας της. Το μεγάλο νέο είναι ότι δεν θα περιορίζεται στους παίκτες και παίκτριες της Α κατηγορίας αλλά θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην εθνική όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια. Τα κριτήρια σύντομα θα ανακοινωθούν.

Θα χρησιμοποιηθούν όλες οι αίθουσες μπόουλινγκ που διαθέτει η χώρα μας, θα υπάρχουν έπαθλα εκτός από μετάλια ανεξάρτητα αν βρεθεί χορηγός, θα γίνουν δυάδες και τριάδες αλλά όχι μικτές. Θα προσπαθήσουν να βρουν χορηγούς όπως θα προσπαθήσουν να βγουν όλες οι αποστολές στο εξωτερικό. Φυσικά θα φέρουν σε πέρας την διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων το 2015. Οσο για την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΜ θα λειτουργήσει, όταν θα σχεδιαστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα μέσα σ΄αυτό.  Η ΕΟΜ θα κάνει ετήσιο συνέδριο που θα κρατάει 3 μέρες και όλοι θα μπορούν να μιλούν για όλα: Ομοσπονδία, αθλητές, αιθουσάρχες, προπονητές, driller...

Μας παρακάλεσαν να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Λεωνίδα Μαραγκό για όσα κάνει, εκτός του ρόλου του σαν προπονητής και συνοδός, αλλά σαν πρεσβευτής της ΕΟΜ στην Bratislava Σλοβακίας.

Η φιλική μας κουβέντα τελείωσε με την υπόσχεση της τακτής ενημέρωσής μας απ΄την ΕΟΜ. Νεώτερα σε λίγες μόνο μέρες…


Δεν υπάρχουν σχόλια: