Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ¨ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ¨ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨
&
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Αξιότιμα Διοικητικά συμβούλια των συλλόγων / μελών της ομοσπονδίας, αγαπητοί φίλοι.

Οι απρόσμενες και ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στον χώρο μας τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την τελευταία περίοδο, κατέστησε ανελαστική την ανάγκη να γίνει κάτι για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Μπόουλινγκ.

Προκειμένου να είναι λοιπόν η επόμενη μέρα μια μέρα ελπίδας, μια μέρα που όλος ο χώρος θα γυρίσει σελίδα, θα επικεντρωθεί στην ουσιαστική ενότητα, στην εύρυθμη λειτουργία, στην απόλυτη διαφάνεια και στην ανάπτυξη, μια ομάδα ανθρώπων πλαισιώσαμε και ενστερνιστήκαμε το κάλεσμα και το όραμα του Παναγιώτη Αδαμίδη.

Οι άνθρωποι που αποτελούμε τον συνδυασμό της επόμενης μέρας από την Αλεξανδρούπολη έως την Κέρκυρα και την Κρήτη είναι οι ακόλουθοι :


  1. Αδαμίδης Παναγιώτης - Επιχειρηματίας, (σύλλογος Strike)
  2. Δονάκης Αβραάμ – Κτηματομεσίτης (σύλλογος Αλεξανδρούπολη 82)
  3. Λούτας Ευάγγελος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων (σύλλογος ΟΜΗ)
  4. Σολδάτου Ελβίνα – Επιχειρηματίας (σύλλογος Φοίνικας)
  5. Σταύρου Σταύρος – Επιχειρηματίας (σύλλογος Αγίας Παρασκευής)
  6. Ρούτσης Θωμάς – Λογιστής (σύλλογος Αθηναϊκός)
  7. Κασσιώτης Γιάννος – Ιδ. Υπάλληλος (σύλλογος Wizzards)
  8. Μαρουλάκης Ανδρέας – Ιδ. Υπάλληλος (σύλλογος Χανιά 2000)
  9. Κεσσάτης Γεώργιος –Ελεύθ Επαγγελμ (σύλλογος Αλεξανδρούπολη 2011)
  10. Καλοφωλιάς Γεώργιος – Επιχειρηματίας (σύλλογος ΑΣΜ Δάφνης)
  11. Λευτεριώτης Χαράλαμπος – Λογιστής (σύλλογος Strike)
  12. Σταματιάδης Θεόδωρος – Λογιστής (σύλλογος ΑΣΜ Αγίας Παρασκευής)
  13.  Τσαπάρας Νικόλαος – Καθηγητής Πανεπιστημίου (σύλλογος Αστέρας)
  14. Μαρατσινός Στυλιανός - Βιοτέχνης (σύλλογος Γλυφάδας)
  15. Τερκεσίδης Πέτρος - Κατασκευαστής (σύλλογος Cosmos) 
  16. Ζαφειράτου Δήμητρα - Ασφαλιστική Σύμβουλος (σύλλογος Sporting)


Στην ¨Επόμενη Μέρα¨ επιδιώκουμε τη λύση στα όσα απασχολούν το Ελληνικό Μπόουλινγκ η οποία μπορεί να δοθεί ΑΜΕΣΑ στα περισσότερα θέματα και να είναι ολοκληρωμένη μέχρι την αρχή της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (σε όσα θέματα θεσμικά δεν γίνεται νωρίτερα ή σε όσα θέματα θα πρέπει να επανεξετασθούν και να εφαρμοσθούν στην συνέχεια με τρόπο αξιόπιστο)

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ανά τομέα οι εξής:






ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Για εμάς, η επόμενη μέρα θα σημάνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης μέσα από πιστή τήρηση του καταστατικού & εσωτερικού κανονισμού και τον σεβασμό στο πνεύμα των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων που αποτελεί και το υπέρτατο όργανο της ομοσπονδίας μας.

    1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η διοίκηση θα ασκείται μέσα από την ενεργή συμμετοχή του συνόλου του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, με την συνδρομή των επιτροπών που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας, αλλά και άλλων επιτροπών που θα θεσπισθούν με θεματικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια. Προαναγγελία των συνεδριάσεων του Δ.Σ. μέσω των επισήμων διαύλων επικοινωνίας της ΕΟΜ.

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Εφαρμόζουμε το αυτοδιοίκητο των γραφείων της ΕΟΜ στην Β. Ελλάδα και στην Κρήτη στον αγωνιστικό τομέα και στην ανάπτυξη του αθλήματος.


Τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων (Προτάσεις, Θέσεις, Αποφάσεις) θα αναρτώνται ή θα αποστέλλονται μέσω διαδίκτυου προκειμένου τα μέλη μας έγκαιρα και έγκυρα να είναι ενήμερα για τα τεκταινόμενα και να μπορούν να συνεισφέρουν με την άποψη τους στην εύρυθμη και εύστοχη διοικητική προσπάθεια μας.

Θα υπάρχουν τακτικές, ανοικτές συναντήσεις ενημέρωσης στα γραφεία της ομοσπονδίας, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες και από τα απομακρυσμένα σωματεία μέσα από την σύγχρονη τεχνολογία (τηλεδιάσκεψη). Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει τακτική αμφίδρομη επικοινωνία με τα μέλη της Ε.Ο.Μ. που θα συνεπικουρείται από επισκέψεις μας στις αίθουσες και τα σωματεία με σκοπό να αφουγκραζόμαστε έγκαιρα προτάσεις, ενστάσεις, ανάγκες και να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες όπου αυτό είναι δόκιμο.

    1. ΕΟΜ – ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Ομαλοποίηση των σχέσεων της ομοσπονδίας με τους επιχειρηματίες αιθουσών μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία για την επίτευξη κοινά επωφελών στόχων και την επίτευξη της απαραίτητης αρμονίας στο τρίπτυχο Σύλλογοι (Αθλητές) – Ομοσπονδία – Αίθουσες.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Ενεργοποίηση βάση του άρθρου 23 της προβλεπόμενης οικονομικής επιτροπής με πρόεδρο τον ταμία η οποία θα παράγει ουσιαστικό έργο ελέγχου αλλά και ουσιαστικής αρωγής του ευαίσθητου αυτού κομματιού ώστε να υπάρχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο αλλά και ενημέρωση κάθε μέλους (συλλόγου) ώστε να διασφαλισθεί η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του υστερήματος όλων μας.
  • Διατήρηση του υπάρχοντος αθλητικού δυναμικού με την στήριξη των ανέργων με θέσπιση διαφορετικού παραβόλου για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. (Με επίδειξη κάρτας ανεργίας).
  • Εξίσωση και δίκαιη κατανομή των εξόδων μεταξύ των σωματείων, δηλαδή σε κάθε Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα ανάλογης κατηγορίας,  όλοι οι σύλλογοι θα πληρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσό: Έξοδα διοργάνωσης + Έξοδα ταξιδιού (με την δυνατότητα της οργάνωσης του ταξιδιού (ξενοδοχείο, μεταφορά) εκ μέρους της ΕΟΜ και κατόπιν συνεννοήσεως με το σωματείο) και το συνολικό κόστος θα διαιρείται με τον αριθμό των συμμετοχών.
  • Δεσμευόμαστε πως δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση στις συνδρομές των σωματείων.
  • Ενιαίο παράβολο για όλη την επικράτεια ορίζεται τα 25 ευρώ με εξαίρεση τους ανέργους, νέους/νεανίδες (junior) κι αθλητές άνω των 65 ετών. 
  • Πλήρης διαφάνεια του συνόλου των οικονομικών συναλλαγών και δοσοληψιών και απόλυτη ιχνηλασιμότητα τους.
  • Σύνταξη οικονομικής απολογιστικής μελέτης στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου και δημοσιοποίησης αυτής στους συλλόγους/μέλη πριν την γενική συνέλευση. 

ΕΣΟΔΑ
  1. Συνδρομές Σωματείων
  2. Έσοδα από αγωνιστικό πρόγραμμα
  3. Ενιαίο παράβολο ομαδικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών.
  4. Ενιαίο παράβολο ατομικών πρωταθλημάτων (με μοναδική διαφοροποίηση το παράβολο των ανέργων).
  5. ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι χορηγίες είναι ένα σπάνιο πλέον φαινόμενο. Οι υποσχέσεις ήλθαν, είδαν και απήλθαν άπρακτες. Εν τούτοις πιστεύουμε ότι κάνοντας το «προϊόν» μας το δυνατόν ελκυστικότερο, υπάρχουν περιθώρια χορηγιών. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τάξουμε λαγούς με πετραχήλια αλλά υπάρχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν τον χώρο.


ΕΞΟΔΑ

Η πρόταση μας προς την γενική συνέλευση θα έχει τα χαρακτηριστικά ποσοστιαίας
κατανομής τον πόρων βάσει προσυμφωνημένων ποσοστών και με διαφάνεια.

Τα ποσοστά που αναγράφονται είναι ενδεικτικά. Σκοπός μας είναι η επόμενη γενική συνέλευση να εγκρίνει ή να αλλάξει τον τρόπο και το ποσοστό διάθεσης των οικονομικών μας πόρων.

Η εγκεκριμένη αυτή ποσόστωση καθώς και η δυνατότητα καθορισμού της από την γενική συνέλευση, επαναφέρει στο σώμα της απαρτίας των συλλόγων την θέση που δικαιωματικά κατέχει, αυτήν δηλαδή του υπέρτατου οργάνου, διασφαλίζει την δυνατότητα μα και την ευκολία ελέγχου καθώς η όποια διοίκηση μπορεί να κριθεί με απόλυτα ποσοτικά κριτήρια και όχι με αόριστα ποιοτικά. Το Δ.Σ. υπηρετεί την γενική συνέλευση ως οφείλει και αυτή έχει το δικαίωμα μα και την ευθύνη να ορίσει το μίγμα διοίκησης όχι μόνο μέσω αρχαιρεσιών μα και μέσω του ορισμού των ποσοστών των εξόδων ανά κατηγορία.

  1. Το 30% των καθαρών εσόδων για τις Εθνικές ομάδες και γενικά την διεθνή παρουσία και εκπροσώπηση μας στο εξωτερικό.
  2. Το 25% των καθαρών εσόδων για την ανάπτυξη του αθλήματος με αιχμή τις μικρές ηλικίες καθώς και την διατήρηση των σωματειακών δομών
  3. Το 10% των καθαρών εσόδων για όλες τις διοικητικές λειτουργίες (Γραφεία, υλικά, τηλεπικοινωνίες κλπ)
  4. Το 10% των καθαρών εσόδων για αμοιβές προσωπικού
  5. Το 10% των καθαρών εσόδων για την οργάνωση και διεξαγωγή των εσωτερικών αθλητικών διοργανώσεων συμπεριλαμβανομένων και των αποκαλούμενων οδοιπορικών)
  6. Το 15% των καθαρών εσόδων για να καλύπτει απρόβλεπτα έξοδα, ενίσχυση πέρα του αρχικά προϋπολογισθέντος για κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή τυχόν αστοχία των εσόδων.

Με την πρόταση μας αυτή το 35% των εσόδων θα επιστρέφει άμεσα ή έμμεσα στα σωματεία. (περίπτωση 2)


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

  1. Επανέρχεται η αναγνώριση μέσου όρου στα 24α παιχνίδια.
  2. Αναβολή της εφαρμογής της εξαγγελίας για την προσμέτρηση στον επίσημο μέσο όρο, του μέσου όρου των εσωτερικών πρωταθλημάτων προκειμένου να γίνει αξιολόγηση και περεταίρω επεξεργασία της μεθοδολογίας για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό αλλά και αδιάβλητο για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
  3. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η απελθούσα διοίκηση, θα ματαιωθούν όσοι αγώνες αναβλήθηκαν μετά την απόφαση της διοικούσας επιτροπής. Κρίνεται πως οι υπόλοιποι αγώνες που προβλέπονται από το καλεντάρι θα είναι επαρκείς και οικονομικά αλλά και αθλητικά (και με την απόφαση #1 του αγωνιστικού τομέα). Για το υπόλοιπο πρόγραμμα θα τηρήσουμε αυτό που έχει ανακοινωθεί ήδη ώστε να μην υπάρξει παρέμβαση στον προγραμματισμό των σωματείων και των αθλητών ορίζοντας σαν αρχή της αγωνιστικής χρονιάς την 27η Οκτωβρίου και σαν πρώτο αγώνα τον αγώνα που είχε αποφασισθεί για την ημερομηνία αυτή.

Με τον τρόπο αυτό για φέτος θα υπάρξουν
Για τον Νότιο Όμιλο 8 + 1 Open
Για τον Βόρειο Όμιλο 7 + 1 Open
Για την Κρήτη 6 + 1 Open

Λόγω ασαφειών της προκήρυξης ειδικά στο τρόπο διεξαγωγής (format) και στις βαθμολογίες των ατομικών γύρων, ο πρώτος γύρος θα γίνει με την βαθμολογία και το τρόπο διεξαγωγής (format) της περσινής χρονιάς. Θα επανεξετασθεί το θέμα του ομαδικού γυναικών μετά από συνεννόηση με όλους τους συλλόγους.

Οποιαδήποτε διοργάνωση δεν προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό ματαιώνεται και επανεξετάζεται.


ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

  1. Θα ισχύσουν τα κριτήρια όπως τα ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός.
  2. Δεσμευόμαστε για την θέσπιση εθνικής Νεανίδων (Junior).

Είναι στις προθέσεις μας να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα οριστικοποίηση και εξορθολογισμού του αγωνιστικού προγράμματος 2013-2014.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Άμεση ενεργοποίηση του προφίλ της ΕΟΜ στο facebook για άμεση πληροφόρηση μέσα από μια δημοφιλή πλατφόρμα και αμφίδρομη επικοινωνία.
  2. Παράλληλη ανάπτυξη καναλιού στο You Tube με ανάρτηση σχετικού με το άθλημα υλικού.
  3. Υποστήριξη των live streaming μεταδόσεων.
  4. Υιοθέτηση συγκεκριμένων στρατηγικών προώθησης του αθλήματος με σκοπό την διεύρυνση του αριθμού των αθλουμένων και την διείσδυση του αθλήματος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο κοινού.


Επίλογος

Αγαπητοί Φίλοι, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα στο εσωτερικό της ΕΟΜ ,αλλά και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει τον από μηχανής Θεό.

Αν όλοι μας, και κυρίως οι Διοικήσεις των Σωματείων δεν πάρουν την τύχη της Ομοσπονδίας στα χέρια τους, πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, τότε πάλι κάποιος μεσσίας θα μας ρίξει στα βράχια και αυτή τη φορά η βλάβη θα είναι ανήκεστος.

Η βασική αρχή δημιουργίας αυτού του ψηφοδελτίου, ήταν το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι μέλη και αθλητές επιτακτικά ζητούν να φύγουμε όλοι μαζί μπροστά, αφήνοντας ότι κάναμε λάθος πίσω μας, & να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη μέρα.

Αυτό όμως σημαίνει ότι και τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με το χθες έπρεπε σε αυτή τη φάση να δώσουν χώρο. Δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι οι διατελέσαντες στα ΔΣ της ΕΟΜ είναι «ένοχοι». Το αντίθετο. Τους ζητάμε να στηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες της καινούργιας διοίκησης, με συμμετοχή και πρωτοβουλίες μετά την λήξη των εκλογών. Κανένας δεν περισσεύει και όλοι που έχουν να προσφέρουν, θα τους ζητηθεί να το κάνουν. Σε εκείνη τη φάση ο καθένας που νοιάζεται για τα άθλημά μας θα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει εμπράκτως. Χωρίς καρέκλες και αξιώματα η προσφορά έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Δεν υποστηρίζουμε ότι για να κερδίσει το ψηφοδέλτιό μας πρέπει να «χάσει» ο αντίπαλος. Σε αυτές τις εκλογές, ή θα κερδίσουμε όλοι, ή θα χάσουμε όλοι.

Παίρνουμε την ευθύνη να διαλέξουμε πρακτικές που πιστεύουμε ότι θα μας πάνε μπροστά. Πολλοί θα μας χαρακτηρίσουν με επίθετα, ή κατηγορίες. Σε άλλους σίγουρα δεν αρέσει αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε ή δεν τους συμφέρει. Θα πάρουμε όμως το θάρρος να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε. Δεν θα αναλώσουμε την ενέργειά μας σε αλληλοκατηγορίες, αφορισμούς και διαπληκτισμούς, ούτε και σε αντιλήψεις που κατά την γνώμη μας δεν προσφέρουν στο άθλημα. Θα επενδύσουμε σε αυτά που μας πάνε μπροστά.

Εξ άλλου όποιος πιστεύει σε εμάς, και εφόσον αυτοί θα είναι η πλειοψηφία, αυτό ακριβώς μας ζητά να κάνουμε. Και αν πετύχουμε, τότε θα μας επιβραβεύσει, διαφορετικά θα έχει όλο το δικαίωμα να μας γυρίσει την πλάτη. Τα περισσότερα μέλη αυτού του ψηφοδελτίου, έχουν πολύχρονη παρουσία στο χώρο.

Γνωρίζουν τα πρόσωπα και τα πράγματα και ούτε έχουν άμεσα οικονομικά συμφέροντα. Είμαστε όλοι ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν ετεροφωτίζονται. Αντίθετα έχουμε όλοι υψηλό το αίσθημα της ευθύνης που μπορεί να αναλάβουμε. Είναι βέβαιο ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Για να είμαστε όμως χρήσιμοι, πρέπει η βάση της σκέψης μας να είναι η ίδια με αυτήν πριν την από 30 χρόνια αξία. Και αυτή δεν είναι άλλη από το καλό του ερασιτεχνικού bowling.
Η προσπάθεια μας για ΄΄ενωτικό ψηφοδέλτιο’’ είχε προηγηθεί, με δική μας πρωτοβουλία, από την προηγούμενη εβδομάδα τόσο με τον κ.Στεφανάτο όσο και με τον κ. Τσουρούπη χωρίς αποτέλεσμα..
Θα συνεχίσουμε μέχρι την ημέρα των εκλογών τις προσπάθειες συνεννόησης με σωματεία και ενδιαφερόμενους. Χωρίς όμως να απεμπολούμε την βασική αρχή που περιγράψαμε παραπάνω, δηλαδή την απεμπλοκή προσώπων που είχαν προηγούμενη σχέση με την Διοίκηση, τουλάχιστον για την εκλογική διαδικασία. Σε πολλές περιπτώσεις βρήκαμε ανταπόκριση και αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε. Σε άλλες πάλι όχι, αλλά η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ.

Ελπίζουμε στο διάστημα μέχρι τις εκλογές να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Η ΕΟΜ, δεν είναι επιχείρηση, αλλά ιδέα και μεράκι πολλών ανθρώπων. Αυτούς θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας.

Για εμάς στις 14 Οκτωβρίου ξεκινά μια νέα μέρα, η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στο Ελληνικό Μπόουλινγκ.

Σας περιμένουμε να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: