Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Βασίλης Στεφανίδης - Αργυρός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλών



Ο Βασίλης Στεφανίδης Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλών που διοργάνωσε η IBSA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τυφλών στο Lodz της Πολωνίας.

Συνοδός και βοηθός και φίλος και ψυχολόγος και προπονητής του Βασίλη, ο Παναγιώτης Βαρδάκης.
'Αξιοι και οι δυό!

Αμέσως μετά  μου είπε:

"Ακόμα δεν πιστεύω ότι γίνεται όλο αυτό το πράγμα στην Πολωνία. Γίνονται πολλά κι απίστευτα πράγματα. Δεν το πιστεύω ακόμα ότι έπαιξα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ότι είμαι δεύτερος του Κόσμου! Πιστεύω ότι θα το συνειδητοποιήσω μετά από καιρό"





Στα προκριματικά και σε 18 παιχνίδια  (6 παιχνίδια Χ 3 μέρες) ο Βασίλης κατέλαβε την τρίτη θέση, παίρνοντας το εισητήριο για τα ημιτελικά,  κάνοντας 3404 κορύνες σύνολο στα 18 παιχνίδια, μέσο όρο 189,11 κορύνες. Η διαφορά του με τον πρώτο, τον Ιάπωνα Higa karumori, ήταν 161 κορύνες και με την δεύτερη, την Κορεάτισα Yun Kyung Lee μόλις 9 κορύνες. Οι γυναίκες είχαν 10 κορύνες hdcp ανά παιχνίδι. Στα ημιτελικά πέρασαν 8 αθλητές και αθλήτριες.



Στην ημιτελική φάση με το σύστημα Robin, από ένα παιχνίδι όλοι με όλους, έπαιξε 7 ακόμα παιχνίδια. Η νίκη έδινε επιβράβευση +20 κορύνες και η ισοπαλία έδινε επιβράβευση +10 κορύνες. Οι προηγούμενες κορύνες ακολουθούσαν. Με μια μόνο ήττα στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι κατατάχθηκε πρώτος με 1457 κορύνες 208,14 μ.ο στην ημιτελική φάση συν 120 κορύνες επιβράβευση, και με  την βεβαιότητα του μεταλλίου  έμενε μόνο να γίνουν τα ημιτελικά για να μάθει τον αντίπαλό του, αφού περίμενε, και τα τελικά για να μάθουμε όλοι το χρώμα του μεταλλίου του που δεν ήταν άλλο απ το Αργυρό.

Ο Βασίλης έπαιξε με τις παρακάτω μπάλες που του χορήγησε η BBBS & Brunswick:


Αρωγούς στην προσπάθεια και χορηγούς είχε τα Ελληνικά Πετρέλαια,  τον σύλλογο Energy B.C, το ΚΕΑΤ (κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών), τον Σκλαβενίτη και την Stabomania που τους χορήγησε τις εμφανίσεις.

Να σημειωθεί ότι  παρά τις προσπάθειές του, ανταγωνίζεται  με  τους υπόλοιπους Ελληνες Αθλητές της κατηγορίας που ανήκει, χωρίς hdcp, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ και φέτος παρόλα αυτά, πήρε την 3η θέση σε έναν απ' τους περιφερειακούς γύρους του πρωταθλήματος στην Γ κατηγορία. Είναι κάτι που προσπαθεί να αλλάξει για να μπορεί να παίζει με πιο δίκαιο τρόπο. Δεν έχει την βοήθεια της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ γιατί το Μπόουλινγκ δεν είναι μες τα αθλήματά της. Μόνο η IBSA έχει το μπόουλινγκ και μάλιστα με 9 και 10 κορύνες και οι Παραολυμπιακοί.






Ο Βασίλης κι ο Παναγιώτης, το αχτύπητο δίδυμο, επιστρέφουν στην Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 αργά το βράδυ.


Συγχαρητήρια που ανεβάσατε στο βάθρο την αγαπημένη γαλανόλευκη
και καλή Επιστροφή!!!






Για το Bowlpedia

Κρητίδη Αντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: