Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Ομάδα USA - Αγώνες διεκδίκησης (Trials) 2-7/1/19 Las Vegas

Μετά απ τις παραιτήσεις του Chris Barnes και του Tom Jones απ την ομάδα της Αμερικής - TEAM USA έρχονται οι αγώνες διεκδίκησης (trials) που ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου με και θα τελειώσουν στις 7 Ιανουαρίου 2019, στο Λας Βέγκας στο Gold Coast Bowling Center.


Όλα τα μέλη του Μπόουλινγκ του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στην ομάδα των ΗΠΑ, ανταγωνιζόμενοι στους αγώνες διεκδίκησης (trials) ή μέσω των  Εθνικών Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Μπόουλινγκ.

Η ομάδα USBC USA 2019 θα αποτελείται από τουλάχιστον 12 άνδρες και 12 γυναίκες.

Η Εθνική Επιτροπή Επιλογής μπορεί να επιλέξει άντρες, γυναίκες και νέους αθλητές με βάση τα βιογραφικά τους υποβληθέντα από τις ομάδες των ΗΠΑ και / ή των Junior Team USA κατά τα τελευταία 10 χρόνια, από τους  παίκτες στις κορυφαίες 25 θέσεις στον κατάλογο χρημάτων από την περιοδεία "Association 2018 Professional Bowlers Association" και από τις Ομάδες 2018 Tests US / Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα ΗΠΑ.  Το προσωπικό της προπονητικής ομάδας των ΗΠΑ έχει την εξουσία να προσθέτει μέλη στην ομάδα κατά την κρίση τους.

Οι τέσσερις κορυφαίοι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες που θα καταλήξουν πρώτοι μετά το τέλος των  γύρων του 2019, βάσει της βαθμολογίας θα κερδίσουν αυτόματα θέσεις στην αμερικανική ομάδα 2019 ενώ δύο επιπλέον άνδρες και δύο επιπλέον γυναίκες θα επιλεγούν από την Εθνική Επιτροπή Επιλογής των αθλητών που ανταγωνίζονται στους αγώνες διεκδίκησης (trials) 2019. Οι  ερασιτέχνες πρωταθλητές θα κερδίσουν επίσης μια θέση. Εάν ο πρωταθλητής έχει ήδη κερδίσει μια θέση, η θέση του θα απονεμηθεί στην επόμενη υψηλότερη κατάταξη με βάση τους βαθμούς.

Η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αμερικάνικης ομάδας Team USA επιτρέπει την επιλογή των κορυφαίων επαγγελματιών μπόουλερς της χώρας, παρέχοντας παράλληλα την ευκαιρία σε οποιοδήποτε μέλος της USBC να κερδίσει μια θέση.

Οι συμμετοχές θα περιοριστούν στους πρώτους 175 άντρες και 175 γυναίκες.Τρόπος Διεξαγωγής Αγώνων (format) είναι 5 γύροι από 6 παιχνίδια ο κάθε γύρος.

Υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα για άνδρες και γυναίκες. Μετρούν οι καθαρές κορύνες (scratch).
Οι αγώνες διεκδίκησης είναι 5 γύροι  με 6 παιχνίδια σε κάθε γύρο. Κάθε γύρος θα έχει
διαφορετικό μοτίβο λαδώματος.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βαθμούς κατάταξης βάσει της θέσης τερματισμού σε κάθε γύρο (Παράδειγμα: μπόουλερ που τερμάτισε 2ος στο πρώτο μπλοκ, θα πάρει 2 πόντους) 

Η συνολική  κατάταξη θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση και των πέντε γύρων με τα 30 παιχνίδια σύνολο. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα παιχτεί roll off που τον χρόνο και τον τόπο θα τον καθορίσει η επιτροπή.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των παιχνιδιών οι δυό πρώτοι στη βαθμολογία θα είναι επιλέξιμοι για ένα προαιρετικό πακέτο ασφάλισης που παρέχει η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOC).

Ο πρώτος τελικός αθλητής, με βάση τη βαθμολογία, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, θα  έχει κερδίσει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο QubicaAMF.

Τα καθημερινά χρηματικά έπαθλα ή οι υποτροφίες  θα απονεμηθούν στους 4 πρώτους άνδρες και στις  4 πρώτες γυναίκες με βάση τις συνολικές κορύνες για κάθε ξεχωριστό γύρο.
Αν ο αθλητής/τρια απορρίψει τα χρήματα που κέρδισε, ο επόμενος αθλητής/τρια
με βάση το σκορ για αυτόν τον γύρο θα κερδίσει  το καθημερινό χρηματικό έπαθλο.

  • 1η θέση - $500 
  • 2η θέση - $350 
  • 3η θέση - $200
  • 4η θέση - $100


Τελικοί ερασιτεχνών


Θα συμμετέχουν οι τρεις πρώτοι ερασιτέχνες μπόουλερς μετά από προκριματικά, όπως καθορίζονται από τα σημεία κατάταξης με σκάλα.
Οι τελικοί της σκάλας θα πραγματοποιηθούν σε ένα ζευγάρι διαδρόμων για τις γυναίκες και ένα ζευγάρι διαδρόμων για τους άνδρες. Τα ζευγάρια διαδρόμων θα επιλεγούν από την επιτροπή του τουρνουά.

Οι κορυφαίοι - άντρες και γυναίκες -  των προκριματικών θα επιλέξουν ο καθένας ένα μοτίβο λαδώματος από τα 5 μοτίβα που έχουν ήδη παίξει. Και οι δεύτεροι - άντρες και γυναίκες - επίσης θα διαλέξουν μοτίβο λαδώματος.

Μοτίβο Λαδώματος 1ο γκρουπ Ανδρών:


Μοτίβο Λαδώματος 1ο γκρουπ γυναικών:
Ολοι οι αγώνες διεκδίκησης θέσης στην αμερικάνικη ομάδα θα μεταδοθούν στο youtube. 

Πηγή: Bowl.com

Ζωντανά Αποτελέσματα: ΕΔΩ
Ζωντανή Μετάδοση: ΕΔΩ
*Πηγή Bowl.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: