Σάββατο 28 Μαΐου 2016

1ο Φοιτητικό Τουρνουά Μπόουλινγκ




Ο Αθλητικός Σύλλογος Μπόουλινγκ Τεν Πιν σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ διοργάνωσαν το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Μπόουλινγκ, το οποίο είχε συμμετοχή από 88 φοιτητές και φοιτήτριες, σε 24 ομάδες των τριών ή τεσσάρων παικτών. 






Οι αγώνες έγιναν σε τρεις Παρασκευές στη σειρά με τελευταία στις 27 Μαίου 2016, που αγωνίστηκαν οι  καλύτερες τρείς ομάδες απ τις δέκα που προκρίθηκαν στα τελικά.

Οι φοιτητές της Πρωταθλήτριας Ομάδας ήταν οι: Χ. Μπαλαφούτη, Γ. Μπουρογιάννη, Χ. Παππά και Σ. Σταματίου, απ το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Στην δεύτερη θέση φοιτητές μιας  κοινής ομάδας της Ιατρικής και των Πολιτικών Μηχανικών  και στην Τρίτη Θέση μια ομάδα φοιτητών της Πληροφορικής.


Το Τουρνουά στήριξε τόσο οργανωτικά όσο και τεχνικά ο Αθλητικός Σύλλογος Τεν Πιν Καλαμαριάς και οι αγώνες έγιναν στην αίθουσα Pin City (Ανω Τούμπα) που παραχωρήθηκε δωρεάν για τα απαιτούμενα παιχνίδια (πάνω από 200 παιχνίδια). 

Οι εκδόσεις Τζιόλα έδωσαν δωροεπιταγές για αγορά βιβλίων και η αυτοκινητοβιομηχανία NAMCO - Pony που είναι κι ο επίσημος χορηγός του ΑΣΜ Τεν Πιν Καλαμαριάς υποστήριξαν την εκδήλωση.

Τις απονομές έκαναν ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Μπόουλινγκ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, κος Π. Αδαμίδης, ο υπεύθυνος των αθλητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κος Β. Παπαχαρίσης, ο υπεύθυνος της αίθουσας κος Α. Ευαγγελίδης και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τεν Πιν Καλαμαριάς κος Κ. Τσαφκόπουλος.

Το Πανεπιστήμιο σκέφτεται να καθιερώσει το τουρνουά σε ετήσια βάση και να δημιουργήσει Ακαδημία Μπόουλινγκ για παιδιά εως 16 ετών. Θα στελεχώσει την αντιπροσωπευτική ομάδα απο φοιτητές αθλητές, με στόχο τη συμμετοχή τους σε διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες. 

Παράλληλα, ερευνητική ομάδα (έχουμε ήδη γράψει γι αυτήν) που αποτελείται από τους  Ι. Σταμέλο, καθηγητή πληροφορικής Α.Π.Θ.,  Λ. Μαραγκό υπεύθυνο προπονητή / συνοδό Εθνικής Ομάδας και Σ Καμαδάνη τελειόφοιτο πληροφορικής, επιχειρεί να εφαρμόσει τεχνολογίες Wearable Computing στην προπονητική του μπόουλινγκ, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο άθλημα του Μπόουλινγκ. 

*οι φωτογραφίες μας παραχωρήθηκαν απ την κα Δελιγκά και τον κο Παπαχαρίση. Τους ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: