Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μιχάλης Μπούζας


Η φωτό είναι από την γιορτή του κυπέλλου 2009-2010

Τον Μιχάλη τον γνώρισα λίγα χρόνια πριν, αν θυμάμαι καλά το 2006, στην Θεσσαλονίκη στο Proshop του Strike. Φέτος του δόθηκε η ευκαιρία να προβάλει το ελληνικό bowling μέσα από την εφημερίδα Metrosport κι αυτό στάθηκε η αφορμή για μια μίνι συνέντευξη:

Πότε και πως ανακάλυψες το Bowling?

Μπόουλινγκ άρχισα να παίζω , αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει και τα χρόνια!!!), πριν από περίπου 13 χρόνια. Μαζί με τον αδελφό μου ( Θάνος Μπούζας) και τη γυναίκα του ( Χρύσα Παπαμιχαήλ) πηγαίναμε στο μαγαζί της Περαίας όπου καμιά φορά χάναμε και τον λογαριασμό με τα παιχνίδια που παίζαμε. Εκεί «έφτιαξα» και την πρώτη μου μπάλα, μία Rhino. Στη συνέχεια άνοιξε το μαγαζί στην Πυλαία όπου έγινα και αθλητής-μέλος του εκεί συλλόγου και είναι η στιγμή θα έλεγα όπου το «μικρόβιο» είχε μπει για τα καλά μέσα μου! Μετά από τέσσερα χρόνια «μετακόμισα» στο Μέγα Αλέξανδρο όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα.

Είσαι αθλητής του bowling. Τι έχεις να πεις σε αυτούς που δεν βλέπουν το bowling σαν άθλημα;

Θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω ένα απόσπασμα από το εισαγωγικό κομμάτι που είχα γράψει στην εφημερίδα όσο αφορά το μπόουλινγκ.. «πρόκειται για ένα είδος αερόβιας άσκησης που ξυπνάει συγκεκριμένο μυϊκό σύστημα που σε διαφορετικές περιπτώσεις θα ήταν απενεργοποιημένο. Μάλιστα σε υψηλά ανταγωνιστικό επίπεδο απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, καλά αντανακλαστικά και οξυδέρκεια ώστε να υπάρχει άμεση προσαρμογή στη συνεχή εναλλαγή των συνθηκών του παιχνιδιού»

Μια και αναφέρθηκες στην εφημερίδα, κατά την γνώμη μου, κάνεις μια πολύ καλή προσπάθεια, έχοντας την επιμέλεια και αρθρογραφώντας στην Metrosport μια σελίδα αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο bowling. Πως προέκυψε η ιδέα και πως την υποδέχτηκαν οι αναγνώστες της εφημερίδας;


Κατά αρχήν να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Το «κενό» θα έλεγα που υπάρχει στην προβολή του αθλήματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν το κύριο κίνητρο. Σε αυτό το σημείο βέβαια θα πρέπει να ευχαριστήσω τη διεύθυνση της εφημερίδας που μας «φιλοξενεί» κάθε εβδομάδα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά ικανοποιητική μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια εύχομαι να είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις. Είναι μία σελίδα που σκοπός της είναι, εκτός από το να γίνει το μπόουλινγκ γνωστό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, να περιέχει και θέματα που θα ικανοποιούν και τους ίδιους τους αθλητές. Πρόκειται για μία εθελοντική εργασία και όσο περισσότεροι.. εθελοντές τόσο το καλύτερο!!

Είχες προηγούμενη εμπειρία με κάτι σαν κι αυτό;

Εργάσθηκα στον έντυπο τύπο για δέκα χρόνια (1989-1999) στην αθλητική εφημερίδα Σπορ του Βορρά. Μετά το διάλλειμα του στρατού άλλαξα «στρατόπεδο» επαγγελματικά και εργάζομαι σε ραδιοφωνικό σταθμό (FM 100) με αντικείμενο και πάλι τα αθλητικά.

Η κρίση χτύπησε πρώτα την ελληνική πόρτα. Πόσο πιστεύεις πως θα επηρεάσει τον χώρο του αθλητισμού;

Δυστυχώς ήδη έχει επηρεάσει αρνητικά το χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Ξέρουμε όλοι ότι η «μάνα» του αθλητισμού είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όταν βλέπουμε ερασιτεχνικά σωματεία μεγάλων συλλόγων να βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και δεν έχουν χρήματα ούτε για τα άκρως απαραίτητα για τη λειτουργία τους ,καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Το όλο σκηνικό επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οι χορηγίες τείνουν προς.. εξαφάνιση. Ίσως τα μοναδικά όπλα επιβίωσης των αθλημάτων ( κυρίως αυτών που δεν έχουν κρατική υποστήριξη) σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή είναι η αγάπη και το μεράκι των ίδιων των αθλητών.

Πριν ευχαριστήσω τον Μιχάλη για την μίνι συνέντευξη που είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει, θα ήθελα να τονίσω την λέξη Εθελοντισμός. Ο αθλητισμός εξαρτάται από αυτόν. Οσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε για να βοηθήσετε στην προώθηση και την ανάπτυξη του bowling που αγαπάμε, του bowling που διαλέξαμε να έχουμε για χόμπυ στις ελεύθερες ώρες μας...

Μιχάλη σε ευχαριστώ, και εύχομαι γρήγορα οι ανάγκες των αναγνωστών να σε “υποχρεώσουν” να γίνεις δισέλιδος!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: