Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ελληνική Ομοσπονδία Bowling

Το όνειρο των αθλητών είναι πλέον γεγονός, η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ ιδρύεται τον Ιανουάριο του 1985 και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου γίνονται οι πρώτες αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. και εκλέγεται ο Γιώργος Μπαρδής πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ αρχίζει να οργανώνει Πανελλήνια πρωταθλήματα Κύπελλα Ελλάδας, Ατομικούς αγώνες και να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών που έχει στην δύναμή της.

Το Ελληνικό Μπόουλινγκ αρχίζει να συμμετέχει με ταυτότητα πλέον σε Διεθνείς αγώνες με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το 1988 στην πρώτη εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας στ Κύπελλο Εθνών Ευρώπης η Eλληνική ομάδα βραβεύεται ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της τελευταίας εικοσαετίας.

Τo 1990 η Πολιτεία πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της ύπαρξης του Ελληνικού Μπόουλινγκ αναγνωρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία ως φίλαθλο Ομοσπονδία και την περιλαμβάνει στον προϋπολογισμό της .

Σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ έχει να καμαρώνει για έναν πρωταθλητή Ευρώπης, τον Κώστα Σακελλαρίου, που το 1993 κατέκτησε την κορυφή, να υπερηφανεύεται ότι το 2007 οι νέοι χρίζονται πρωταθλητές Ευρώπης και η Εθνική Ομάδα κατακτεί το Χάλκινο Μετάλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και βέβαια να υπερηφανεύεται για πολλές διακρίσεις των αθλητών της σε Διεθνείς αγώνες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει στις τάξεις της 38 Συλλόγους από όλη την Ελλάδα και Πρόεδρος της είναι ο Αλέξανδρος Τζούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: