Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

54th QubicaAMF Bowling World Cup 2018 - Las Vegas


Τελευταία ενημέρωση 11 Noεμβρίου





Νικητής ο Αυστραλός Sam Cooley που επικράτησε του αμερικανού Kyle Troop με 244-163 και νικήτρια η αμερικανίδα Shannon O' Keefee που επικράτησε στο παιχνίδι μόλις για 2 κορύνες στον τελικό με την μαλαισιανή Li Jane Sin. Η Li Jane χρειαζόταν ένα Strike για να περάσει την Shannon που όμως δεν το έκανε.











Ο ελληνας αθλητής Γιάννης Πίκουλης έμεινε εκτός της ημιτελικής φάσης μόλις για 70 κορύνες, κατακτώντας τελικά την 30η θέση στη γενική κατάταξη. Παραθέτω την καρτέλα με τα παιχνίδια του.

στοιχεία από την επίσημη σελίδα της QubicaAMF


Ο ίδιος έγραψε στον τοίχο του στο φ/β:

"Σήμερα τελείωσε η τρίτη μέρα της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου της QubicaAMF. Έχοντας κάνει ένα κακό ξεκίνημα τη πρώτη μέρα, μια μέτρια εμφάνιση τη δεύτερη, ξεκίνησα τη τελευταία οκτάδα παιχνιδιών με μοναδικό στόχο να απολαύσω το παιχνίδι. Ολοκλήρωσα το μπλοκ με 1758 κορίνες, θέτοντας τον εαυτό μου στη 30η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 81 συμμετέχοντες, απέχοντας 70 κορύνες απο τη πρόκριση στη φάση των 24ων. Ηταν μια καταπληκτική διοργάνωση και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να φορέσω τα ελληνικά χρώματα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς αθλητές του χώρου. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και τη συμπαράσταση."



Καλή Επιστροφή!







1η Ενημέρωση 3 Νοεμβρίου
photo credits QubicaAMF site
Οι ίδιοι διαφημίζουν: "Το πιο διάσημο γεγονός ερασιτεχνικού ατομικού στο σπορ του μπόουλινγκ και το μεγαλύτερο ετήσιο διεθνές αθλητικό πρωτάθλημα όσο αφορά τα συμμετέχοντα έθνη".
Ομως, ανάμεσα  στους συμμετέχοντες υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες του χώρου.

Φέτος θα ανταγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από 81 χώρες!

Ο Γιάννης Πίκουλης θα συμμετέχει στο 54ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τα ελληνικά χρώματα, που διοργανώνει η QubicaAMF, μετά τη νίκη του στους 18ους προκριματικούς ανοιχτούς αγώνες που διοργάνωσε η εταιρεία Σιβισσίδης. Ο Γιάννης θα διαγωνιστεί μαζί με άλλους 80 συμμετέχοντες από άλλες χώρες στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 4 Νοεμβρίου και τελειώνουν στις 11 Νοεμβρίου 2018.

Γιάννη καλή επιτυχία!


Για ζωντανά αποτελέσματα ΕΔΩ
Για την ζωντανή μετάδοση των αγώνων ΕΔΩ
Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων ΕΔΩ


Οι τίτλοι που έχουν οι χώρες μέσα στα χρόνια 


στοιχεία από το Wikipedia

Ο Φιλιπιννέζος Paeng Nepomuceno, κατέχει δυό κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness από τις νίκες του στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Κύπελλο QubicaAMF. Οι τέσσερις νίκες του (1976, 1980, 1992, 1996) έγιναν σε  τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Έχει επίσης το ρεκόρ για τον πιο νέο πρωταθλητή ανδρών, στα 19 του, όταν κέρδισε τον πρώτο  από τους τέσσερις τίτλους του το 1976. Παρεμπιπτόντως, ο Nepomuceno κέρδισε τους τίτλους του σε Ολυμπιακές χρονιές.


Ο θεσμός που ξεκίνησε το 1965 στο Δουβλίνο και συνεχίζεται...  
Οι ελληνικές συμμετοχές:

  • Το 1977 οι αγώνες έγιναν στο Tolworth της Αγγλίας συμμετείχε για πρώτη φορά με τα ελληνικά χρώματα ο Νικόλας Χουλιάρης (37ος). Νικητής ο νορβηγός Arne Strom, και νικήτρια η καναδέζα Rea Rennox
  • To 1978 οι αγώνες έγιναν στη Μποκοτά της Κολομβίας. Συμμετείχε ο έλληνας Γιώργος Φωτόπουλος που κατέκτησε την 38η θέση, αλλά ανακηρύχθηκε ως ο "Sportsman of the Tournament". Νικητής ο ταυλανδέζος Samran Banyen και νικήτρια η φιλιπιννέζα Lita De La Rosa.
  • To 1979 οι αγώνες έγιναν στη Μπανγκονγ της Ταυλάνδης με ελληνική  συμμετοχή του Τάκη Καλλίρη. Νικητής ο γάλλος Philippe Dubois και νικήτρια η φιλιπιννέζα Bong Coo.
  • Το 1981 οι αγώνες έγιναν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ με συμμετοχή του  Αλέξανδρου Τζούνη. Νικητής ο αμερικανός Robert Worrall και νικήτρια η εγγλέζα Pauline Smith.
  • To 1982 οι αγώνες έγιναν στο Scheveningen της Ολλανδίας που για πρώτη φορά στέλνει η Ελλάδα και γυναίκα. Συμμετέχουν λοιπόν ο αείμνηστος Ντίνος Γαρουφαλιάς (31η θέση) και η Κατερίνα Κυριαζάκου (30η θέση). Νικητής ο νορβηγός Arne S. Stroem και νικήτρια η αυστραλέζα Jeanette Baker.
  • To 1989 οι αγώνες έγιναν στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία. Ελληνική συμμετοχή με τους Αλέκο Σαριτζόγλου (37η θέση) και Βίκυ Κυρίτση (36η θέση). Νικητής ο αθλητής του Κατάρ Salem Al-Monsurl και νικήτρια η αμερικάνα Patty Ann.
  • To 1991 οι αγώνες έγιναν στο Βeijing της Κίνας. Συμμετείχε η  Χριστίνα Φωτεινιά και ο Τάκης Λιάτσος (39η θέση). Η Χριστίνα μετά απο 40 παιχνίδια, πέρασε στην 8άδα και κατέκτησε τελικά την 8η θέση που είναι κι η καλύτερη που έχουμε πάρει στις γυναίκες. Νικητής ο αμερικάνος  Jon Juneau και νικήτρια η σουηδέζα Asa Larsson.
  • Το 1992 οι αγώνες έγιναν στο Λεμάνς της Γαλλίας. Συμμετοχή για την Ελλάδα ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (44η θέση) και η Αλέκα Ζορμπά (41η θέση). Νικητής ο φιλιπιννέζος Paeaeng Nepomqceno και νικήτρια η γερμανίδα Martina Beckel.
  • Το 1993 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Για την Ελλάδα συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (24η θέση) και η Κατερίνα Κυριαζάκου (34η θέση). Νικητής ο γερμανός Rainer Puisis και νικήτρια η αγγλίδα Pauline Smith.
  • To 1996 οι αγώνες έγιναν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (26η θέση) και η Αλέκα Ζομπά (24η θέση). Νικητής ο φιλιπιννέζος Paeaeng Nepomqceno και νικήτρια η αυστραλέζα Cara Honeychurch.
  • To 1997 οι αγώνες έγιναν στο Κάιρο της Αιγύπτου. Συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (10η θέση) και η Βίκυ Κυρίτση (37η θέση). Νικητής ο γερμανός Christian Nokel και νικήτρια η αθλήτρια από το κινέζικο Τάι Πέι Su-Fen Tseng.
  • To 1998 οι αγώνες έγιναν στο Kobe της Ιαπωνίας. Συμμετείχαν ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (47η θέση) και η Δήμητρα Λουκίδου (41η θέση). Νικητής ο αθλητής από την κινέζικη Ται Πέι Cheng-Ning Yang και νικήτρια η αυστραλέζα Maxine Nable.
  • Το 2001 έγιναν στην Παττάγια της Ταυλάνδης και συμμετείχαν ο Τάκης Ξαγοράρης (60η θέση)  και η  Αλέκα Ζορμπά (36η θέση). Νικητές: o Kim Hauge (Νορβηγία) και η Nachini Itakura (Ιαπωνία)
  • Το 2002 έγιναν στη Ρήγα Λετονίας και συμμετείχαν ο Σπύρος Μποχώτης(  με την Μάρθα Καρατζούλα (42η θέση). Νικητές o Mika Luoto (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2003 έγιναν στην Ονδούρα και συμμετείχαν ο Κώστας Παπακώστας  και η Ελενα Πουλιτσίδου. Νικητές ο C.J.Suarez (Φιλιππίνες) και η Kerrie Ryan-Ciach (Καναδάς)
  • Το 2004 έγιναν στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν ο Κώστας Σακελλαρίου (43 θέση) και η Αννα Παρασάκη (54 θέση). Νικητές: ο Kai Virtanen (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2005 έγιναν στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (23η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη  (23η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Lynda Barnes (ΗΠΑ)
  • Το 2006 έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας και συμμετείχαν ο Στέλιος Μουρτζάκης   (30η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη  (29η θέση). Νικητές ο Osku Palermaa (Φιλανδία) και η Diandra Asbaty (ΗΠΑ)
  • Το 2007 έγιναν στην Ρωσία και συμμετείχαν ο Αργύρης Κετσετζής  (41η θέση) και η Ευαγγελία Κυβέλου  (48η θέση). Νικητές ο Bill Hoffman (ΗΠΑ) και η Ann-Maree Putney (Αυστραλία)
  • Το 2008 έγιναν στο Μεξικό και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός  (6η θέση), καλύτερη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στους άντρες και η Αλεξάνδρα Ζορμπά  (51η θέση). Νικητές ο Derek Eoff (ΗΠΑ) και η Jasmine Yeong-Nathan (Σιγκαπούρη)
  • Το 2009 έγιναν στη Μαλαισία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός  (37η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (35η θέση). Νικητές ο Choi Yong-Kyu (Κορέα) και η Caroline Lagrange (Καναδάς)
  • Το 2010 έγιναν στην Γαλλία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (30η θέση) και η Γεωργία Παπαδημητρίου (30η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία)
  • Το 2011 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και συμμετείχαν ο Joseph Allalouf (53η θέση) και η Αλεξάνδρα Ζορμπά  (44η θέση). Νικητές ο Jason Belmonte (Αυστραλία) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία).
  • Το 2012 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (21η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (25η θέση). Νικητής ο Μαλαισιανός Syafiq Rhidwan Abdul Malek και νικήτρια η Σιγκαπουρέζα Shayna Ng.
  • Το 2013 έγιναν στο Krasnoyarsk της Ρωσίας και συμμετείχαν ο Γιώργος Στεφανίδης (14η θέση) και η Γεωργία Σαγώνα (20η θέση). Νικητής ο ισραηλινός Or Aviram που έκανε και 300άρι στην διοργάνωση και νικήτρια η καναδέζα Caroline Lagrange η οποία έκανε επίσης και 300άρι.
  • Το 2014 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Παύλος Κεχαγιάς  (28η θέση) και η Αλέκα Ζορμπά  (35η θέση). Νικητής ο αμερικάνος Chris Barnes και νικήτρια η κολομβιανή Clara Juliana που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της με την συμμετοχή της στο 51ο Qubica AMF World Cup.
  • Το 2015 έγιναν στο Las Vegas των ΗΠΑ. Εκεί συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα ο Κώστας Ξαγοράρης (37η θέση). Απ τις γυναίκες ήταν η Αλέκα Ζορμπά η νικήτρια στα προκριματικά, αλλά δεν πήγε μαζί του αφου κέρδισε συμμετοχή σε άλλο τουρνουά. Νικητής ο  Siu Hong Wu απ το Χόγκ Κόγκ και πάλι για δεύτερη συνεχή φορά η Clara Guerrero από την Κολομβία.
  • To 2016 οι αγώνες έγιναν στην Κίνα μετά από 25 χρόνια και η ελληνική μας συμμετοχή ήταν ο Νίκος Κεκέσης που κατέκτησε την 36η θέση. Νικητής ο κινέζος Wang Hongbo και νικήτρια η σουηδέζα Jenny Wegner. 
  • Το 2017 οι αγώνες έγιναν στο Hermosillo του Μεξικό και η ελληνική μας συμμετοχή ήταν ο Κώστας Δρυμώνας που κατέκτησε την 34η θέση. Νικητής ο αμερικάνος Jacob Butturff και νικήτρια η φιλιπιννέζα Krizziah Lyn Tabora

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

9th Sofia International Open 20-28 Οκτωβρίου 2018



Tελευταία Ενημέρωση 29/10/2018


Τελείωσε και η 9η έκδοση του Sofia International Open που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας στην αίθουσα JOY Station, με μεγάλο νικητή τον Σουηδό Mattias Wetterberg που επικράτησε του γάλλου Gaetan Moueroux με 286-206. Να σημειωθεί ότι το Sofia International Open αν και δημοφιλή, φέτος οι συμμετοχές ήταν 219, δεν είναι μέσα στο καλεντάρι του EBT Tour.


Οι νικητές εκτός από τα έπαθλα έφυγαν βαρύτεροι κατά:

1. Mattias Wetterberg, Σουηδία, 7.000 Ευρώ
2. Gaëtan Mouveroux, Γαλλία,  5.000 Ευρώ
3. Pyry Puharinen, Φινλανδιά,  3.500 Ευρώ
4. Maxim A Okorokov, Ρωσία, 3.500 Ευρώ

χρηματικό έπαθλο πήρε εως και η 56η θέση. Επίσης υπήρχαν και άλλα χρηματικά έπαθλα για τον καλύτερο σίνιορ, junior, καλύτερο παιχνίδι, καλύτερη επανασυμμετοχή κλπ

για την Β κατηγορία υπήρχαν ξεχωριστά χρηματικά έπαθλα:







Συγχαρητήρια στους νικητές, στους συμμετέχοντες και βέβαια στους διοργανωτές!

 Καλή επιστροφή!





Ενημέρωση 23/10/2018


Mε 44 συμμετοχές απ την Ελλάδα,  και με την σημερινή τελευταία ημέρα των προκριματικών,  βρίσκουμε τον Σταμάτη Ρορό στην 2η θέση με 1495 κορύνες και 249,2 κορύνες μέσο όρο, το Γιώργο Στεφανίδη στην 7η θέση με 1434 κορύνες και 239 μ.ο, τον Νίκο Κεκέση στην 8η θέση με 1432 κορύνες και 238,7 μ.ο, τον Νίκο Μπούφεση στην 10η θέση με 1427 κορύνες και 237,8 μ.ο, τον Βασίλη Στεφόπουλο στην 11η θέση με 1423 κορύνες και 237,2 μ.ο

Σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα παίξουν ακόμα 5 προκριματικά γκρούπ (squads)  και ένα desperado που θα περάσουν 4 αθλητές για τα αυριανά τελικά.


Για να βλέπετε ζωντανά τα αποτελέσματα ΕΔΩ
Για την ζωντανή μετάδοση των αγώνων ΕΔΩ













Στην 9η έκδοσή του, με χρηματικό έπαθλο, και με πολλές ελληνικές συμμετοχές που  έχουν ήδη παίξει αλλά και σε άλλες που θα παίξουν, ξεκίνησε το  "Sofia International Open 2018".

Το τουρνουά έχει συμμετοχές και επανασυμμετοχές στην προκριματική φάση με 6 παιχνίδια σύνολο κορυνών και ένα παιχνίδι "Desperado" μετά την ολοκλήρωση όλων των προκριματικών γκρούπ.

Από την προκριματική φάση των 6 παιχνιδιών σε σύνολο κορυνών προκρίνονται:


  • Οι 6 καλύτεροι των προκριματικών squad που έπαιξαν από  20 εως 23 Οκτωβρίου
  • Οι 2 καλύτεροι των προκριματικών squad που έπαιξαν από  24 εως 25 Οκτωβρίου
  • Οι 44 καλύτεροι της γενικής κατάταξης και 
  • Οι 4 καλύτεροι του ενός παιχνιδιού Desperado
Τα χρηματικά έπαθλα θα φτάσουν το ποσό των 55000 ευρώ με τον νικητή να παίρνει τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή 7000 ευρώ. Ο δεύτερος θα επιβραβευθεί με 5000 ευρώ και ο τρίτος νικητής ή νικήτρια με 3500 ευρώ. Θα επιβραβευτούν επίσης το καλύτερο παιχνίδι με 200 ευρώ, η καλύτερη επανασυμμετοχή με 200 ευρώ, οι καλύτεροι 3 νέοι ή νέες, οι 3 πρώτες γυναίκες κάτω από το cut και το καλύτερο παιχνίδι από senior.

Τα εως τώρα αποτελέσματα, με ήδη πολλές πολλές κορύνες:



Μέσα στους ως τώρα 44 απο ελληνικής πλευράς βρίσκεται ο Νίκος Κεκέσης με πολύ ωραία παιχνίδια στην τρίτη θέση με 238,7 μέσο όρο, ο Λευτέρης Μοντσενίγος στην 13η θέση με 226,7 μέσο όρο, ο Αναστάσης Στούπης - ο μεγάλος μικρός - με 220 κορύνες μέσο όρο,  ο Νίκος Σέρελης με 216,3 στην 28η θέση,  ο Βασίλης Δαλέσης στην 41η θέση με 209,7 κι ο Βαγγέλης Περγαμηνός στην 44η θέση με 207,3 μέσο όρο.

Το μοτίβο λαδώματος:


Τα έπαθλα: 



Καλή επιτυχία σε όλους μα ιδιαίτερα στους
Ελληνες αθλητές!

Για το Bowlpedia

Κρητίδη Αντα







Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Κύπελλο Πρωταθλητών/τριών Ευρώπης - ECC 2018 - Langen Γερμανίας

Τελευταία Ενημέρωση 28/10/2018



Νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης η δανέζα Mai Ginge Jensen που επικράτησε της Φινλανδέζας Eliisa Hiltunen με 263-258 στο νικηφόρο τρίτο παιχνίδι.




Νικητής του Κυπέλλου ο γερμανός  Bodo Konieczny που επικράτησε του δανού Jesper Agerbo στο τρίτο νικηφόρο παιχνίδι με 263-258.



Η Χριστίνα αφού πέρασε στην φάση των 16, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην φάση των 8  και τελικά κατέλαβε την 15η θέση με το τελευταίο της σετ των 8 παιχνιδιών να είναι 1454 σύνολο κορυνών και 181,85 μέσο όρο. Στα 3 σετ των 8 παιχνιδιών το καθένα έκανε 4593 κορύνες και  191,38 μέσο όρο, μια πολύ καλή θέση για την ελληνίδα που ταξίδεψε με δικά της έξοδα. Να σημειωθεί ότι προπονητής είναι ο πατέρας της Ηλίας Καππάτος που την συνόδεψε στο Langen της Γερμανίας. 


Η Χριστίνα έγραψε στο προφίλ της στο facebook:

"Η ήμερα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μου στο European Champions Cup.
Μια αποστολή που για να γίνει έπρεπε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια τόσο από πλευράς γραφειοκρατίας όσο και από πλευρας τραυματισμών. 
Παρόλα αυτά καταφέραμε να έρθουμε και να πάρουμε την πρόκριση για τις top 16. 
Η συμμετοχή μου ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 15ης θέσης ανάμεσα σε μεγάλες παίκτριες του χώρου. 
Αυτό είναι μια απόδειξη ότι το γυναικείο bowling έχει μέλλον στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους μου σταθήκατε αυτές τις μέρες τόσο μεσα από τις ευχές σας όσο και μέσα από τις συμβουλές σας."




Συγχαρητήρια Χριστίνα και Ηλία και
καλή σας επιστροφή!!!



Ενημέρωση 25 Οκτωβρίου 2018

Στην 13η θέση των προκριματικών η ελληνίδα Πρωταθλήτριά μας Χριστίνα Καππάτου με μέσο όρο 196,2 στα  γκρουπ των 2 σετ με 8 παιχνίδια το καθένα, που σημαίνει ότι περνάει  στην επόμενη φάση των 16!

Ημιτελική Φάση των 16. Φωτο από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων

Η φάση των ημιτελικών θα γίνει για τα κορίτσια το Σάββατο στις 10:00 το πρωί ώρα
Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν πέρασε  η Κύπρια αθλήτρια Νάντια Ηροδότου που βρίσκεται στην 23η θέση.

Η φάση των ημιτελικών θα γίνει για τις πρωταθλήτριες το Σάββατο στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.




Συγχαρητήρια!!!





Πρώτη Ενημέρωση 22/10/2018


Στο Langen της Γερμανίας από τις 22 εως τις 29 Οκτωβρίου θα γίνουν οι αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Συμμετέχουν οι Πρωταθλητές και οι Πρωταθλήτριες από 40 χώρες.











Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρωταθλήτρια Χριστίνα Καππάτου συνοδευόμενη από τον
προπονητή και πατέρα της Ηλία Καππάτο.


Να σημειωθεί ότι ο Πρωταθλητής μας Βασίλης Κότσαλης δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει, μια και τα έξοδα βαραίνουν τον ίδιο.















Tην Κύπρο θα εκπροσωπήσουν  οι Πρωταθλητές και αδέρφια, Νάντια και Νεοκλής Ηροδότου. Θα τους συνοδεύσει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου Κώστας Μίτσιγκας.














Το μοτίβο λαδώματος που θα είναι 40 πόδια μακρύ, θα γνωστοποιηθεί στη Συνάντηση των Αρχηγών των ομάδων στις 23 Οκτωβρίου.

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: ΕΔΩ

Αποτελέσματα: ΕΔΩ

Ζωντανή Μετάδοση: ΕΔΩ

Ζωντανά Αποτελέσματα ΕΔΩ

Οσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή (app) specto ώστε να παρακολουθήσετε τους αθλητές και να διαπιστώσετε πόσα στοιχεία σας δίνει. Μακάρι οι αίθουσες μπόουλινγκ να τολμήσουν και να το βάλουν.


Για το Bowlpedia

Κρητίδη Αλεξάνδρα


Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων 24 Ιουλίου - 3 Αυγούστου Ντιτρόιτ ΗΠΑ

1η Ενημέρωση  Σάββατο 28 Ιουλίου 2018


Με ψηλά νούμερα σε κορύνες προχωράει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων που γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ετσι οι κορυφαίοι Νέοι του κόσμου έχουν κάνει τα παρακάτω προκριματικά παιχνίδια:




O νορβηγός Georg Skryten έκανε στα προκριματικά το πρώτο 300άρι.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί το αγώνισμα του ατομικού για τα αγόρια και τα κορίτσια



Παρουσίαση



Στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών  διεξάγονται οι αγώνες που θα βγάλουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2018. Ανταγωνίζονται 133 νέοι και 82 νέες από 37 χώρες, από τις 24 εως τις 3 Αυγούστου 2018, στους 54 Brunswick διαδρόμους του Thunderbowl Lanes Bowling Center που βρίσκεται στο  Allen Park, Michigan, USA. Να σημειωθεί ότι η  χώρα μας δεν έχει στείλει αποστολή.

Οι νέοι και οι νέες θα ανταγωνιστούν στα αγωνίσματα του Ατομικού, των Δυάδων,  του Ομαδικού Αγωνίσματος και στο άθλημα των Κορυφαίων Αθλητών (Masters) με 6 προκριματικά παιχνίδια σε κάθε αγώνισμα. Oι Κορυφαίοι Αθλητές θα παίξουν σε 5 βήματα.

Στα αγωνίσματα θα παιχτούν 6 προκριματικά παιχνίδια, προχωρούν στα ημιτελικά οι 4 καλύτεροι/ες σε σύνολο κορυνών, μετά ο 1ος παίζει με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο, και οι νικητές των ημιτελικών παίζουν ένα παιχνίδι τελικό. Οι δυό χαμένοι των ημιτελικών θα πάρουν Χάλκινο Μετάλλιο.

Στο ομαδικό τα ημιτελικά και ο τελικός θα παιχτούν με το σύστημα Baker σε τρία παιχνίδια.

Οι 24 Κορυφαίοι Αθλητές θα παίξουν αντίπαλοι σε 3 παιχνίδια, εκτός αν κάποιος απο τους δυό κάνει δύο νίκες στη σειρά οπότε δεν θα παιχτεί τρίτο παιχνίδι. Ο υψηλότερος της κατάταξης επιλέγει αν θα ξεκινήσει στον δεξιό ή αριστερό διάδρομο.

Βήμα 1ο: οι 16 αθλητές/τριες που βρίσκονται στο νούμερο 9-24 της γενικής κατάταξης θα παίξουν 8 παιχνίδια και θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα οι νικητές.
Βήμα 2ο: οι 8 νικητές του βήματος 1 και οι πρώτοι 8 της κατάταξης θα παίξουν 8 παιχνίδια και οι νικητές θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
Βήμα 3ο: οι 8 νικητές του προηγούμενου βήματος θα παίξουν 4 παιχνίδια με τους νικητές να προχωρούν στο επόμενο βήμα.
Βήμα 4ο: οι 4 νικητές του προηγούμενου βήματος θα παίξουν 2 παιχνίδια και οι νικητές θα προχωρήσουν στο 5ο και τελευταίο βήμα του τελικού.
Βήμα 5ο: οι νικητές του προηγούμενου βήματος θα παίξουν ένα παιχνίδι και ο νικητής/τρια θα χριστεί Πρωταθλητής/Πρωταθλήτρια.

Συμμετέχουν νέοι και νέες που έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1997 εως 31 Δεκεμβρίου 2004.



Το Μοτίβο Λαδώματος




Επίσημη Ιστοσελίδα ΕΔΩ
Ζωντανή Μετάδοση ΕΔΩ
Ζωντανά Αποτελέσματα ΕΔΩ


Για το Bowlpedia

Kρητίδη Αλεξάνδρα

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Χρυσό Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων 2018 12-29 Ιουλίου - Junior Gold Championships 2018
























1η Ενημέρωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018




Η Kamerin Peters από το New Jersey έκανε το πρώτο 800άρι της καριέρας της, που της έδωσε το προβάδισμα Στο Junior Gold Championships.

Η 16χρονη δεξιόχειρας που έκανε το ντεμπούτο της στο U20 έκανε παιχνίδια 279-257-267 στη σειρά με 1001 συνολικά κορύνες  και 250,5 μ.ο





Το πρώτο 300άρι ήρθε από τον Gabe Alvarez που ζει στο Κάνσας, Ο Alvarez έκανε το 300άρι του στο δεύτερο παιχνίδι ενώ μαζί με τα άλλα τρία παιχνίδια του έδωσαν ένα σύνολο 905 κορύνες και 226,25 μ.ο (188-300-179-238). "Αυτό σημαίνει πολλά" δήλωσε ο αθλητής και συμπλήρωσε "Δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω 300άρι εδώ, γιατί τα μοτίβο λαδώματος είναι δύσκολα. Ηταν όμως πολύ ωραίο να έχω εδώ τον πατέρα μου να με βλέπει να κάνω 300άρι. Με έχει ξαναδεί να το κάνω αλλά είναι διαφορετικά εδώ στο Junior Gold".





Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 


Το Junior Gold Championship είναι ένα ετήσιο εθνικό τουρνουά για τους κορυφαίους Νέους και Νέες στο μπόουλινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έγινε θεσμός το 1998. Το τουρνουά απονέμει υποτροφίες στους νέους και τις νέες που ανταγωνίζονται στις ηλικίες εως 15 (U15) και εως 20 χρονών (U20). Επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στην Εθνική Ομάδα Νέων των ΗΠΑ. Το τουρνουά έχει έξι τμήματα: U12 αγόρια και U12 κορίτσια, U15 αγόρια και U15 κορίτσια και τέλος U20 αγόρια και U20 κορίτσια.  To πρόγραμμα Junior Gold έχει 7337 εγγεγραμμένα μέλη!

"Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του προγράμματος αποτελεί μαρτυρία για το έργο που επιτελούν εθελοντές που διοργανώνουν πρωταθλήματα για τους νέους και τις νέες σε όλη τη χώρα" είπε ο Gary Brown,διευθυντής του International Bowling Campus και του Διαπανεπιστημιακού Ομαδικού Πρωταθλήματος της USBC. 

Ο τελικός αγώνας θα είναι  με κάλυψη από την τηλεόραση,  και θα γίνουν στο Arlington του Τέξας.


Με την χορηγία των 4 εμπορικών σημάτων της  EBONITE στηρίζεται το "Junior Gold Championships 2018 USA"

Υπάρχουν πολλές μικρότερες διοργανώσεις που αποτελούν το σύνολο του Junior Gold.

Η Columbia 300 είναι η επίσημη μπάλα των αγώνων των πρωταθλημάτων Pepsi Youth Championships, ένα εθνικό τουρνουά για τους νέους και τις νέες, που τους δίνει την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν υποτροφίες.



Το "Junior Gold Experience of a Lifetime" που παρουσιάστηκε από την EBONITE επιλέγει κάθε 3μηνο 4 χρυσά μέλη και τους δίνει παραμονή στην έδρα της  Ebonite στο "Ebonite International" στο Hopkinsville του Kentucky, με όλα τα έξοδα πληρωμένα για 2 ημέρες και 1 νύχτα για να μάθουν  πως κατασκευάζονται οι μπάλες μπόουλινγκ και όχι μόνο...

Το "Hammer Survivor Tournament" δίνει στους συμμετέχοντες ευκαιρίες για να κερδίσουν υποτροφίες, να συμμετέχουν στο Junior Gold Championship της επόμενης χρονιάς και να πάρουν ένα αποκλειστικό είδος από την Hammer.

Η εταιρεία Track δίνει 80 υποτροφίες μέσα από τo "Junior Gold Road to College Scholarships"   από Σεπτέμβριο εως Ιούνιο απ όλες τις πολιτείες της Αμερικής.

Ο  Marsall Kent, που φέτος έκανε διακοπές στη χώρα μας, ήταν το χρυσό αγόρι της χρονιάς 2010, ενώ ο Sean Rash ήταν το χρυσό αγόρι του 2002.

Για το Bowlpedia

Κρητίδη Αλεξάνδρα
















Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

14ο Ανοιχτό Τουρνουά Storm Σαν Μαρίνο - 14th Storm San Marino 7-15 Iουλίου



4η Ενημέρωση (τελευταία) Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ο Γιώργος Στεφανίδης κατάφερε και πέρασε στη 2η φάση των τελικών, με μεγάλα ονόματα να μένουν έξω, αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει κι έτσι κατέλαβε την 28η θέση. Επαιξε 4 παιχνίδια κι έκανε 816 κορύνες και 204 μ.ο. (185-235-203-193). Στο επόμενο βήμα πέρασαν 18 αθλητές και αθλήτριες. 

Στην τετράδα έφτασαν οι: 
Thomas Larsen  215 (Δανία)
Kamron Doyle  234 (Αμερική)
Carsten Hansen 257 (Δανία)
Pontus Andersson 247 (Σουηδία)

Στον τελικό ανταγωνίστηκαν ο αμερικάνος 
 Kamron Doyle με τον σουηδό Pontus Andersson. Ο Pontus Andersson στέφθηκε νικητής αφού επικράτησε του αμερικανού με 718 κορύνες έναντι 716. Χορηγός του Andersson η εταιρεία Motiv και η Turbo Gribs. Ο Andersson φέτος ήταν ο νικητής του EBT Μasters 2017 κι είχε πάρει το χρυσό δυάδων στο World Youth το 2015. Είναι level II coach από την ΕTBF. 



Να ευχηθούμε σε όλους καλή επιστροφή και να αξιοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν μέσα από το μεγάλο αυτό τουρνουά. 
3η Ενημέρωση Σάββατο 14 Ιουλίου

Από τους ελληνες αθλητές μόνο ο Γιώργος Στεφανίδης κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, που προκρίθηκαν οι καλύτεροι 48 του τουρνουά. Οι 35 αθλητές βάση προκριματικής γενικής κατάταξης, 3 από την φάση "desperado" και 10 αθλητές, μαζί τους και ο Γιώργος Στεφανίδης πέρασαν ως early birds, σαν οι καλύτεροι στα squad από το  προηγούμενοΣαββάτου εως και της Πέμπτης. 



Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Γιώργο Στεφανίδη!





2η Ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιουλίου

φωτο: Στάθης Αθανασόπουλος
Εφτασαν στο Σαν Μαρίνο και οι υπόλοιποι ελληνες αθλητές με την αποστολή της UABC. Χαρούμενα, Χαμογελαστά πρόσωπα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, που θα ανταγωνιστούν, στο αγαπημένο τους παιχνίδι το μπόουλινγκ, τους αθλητές απ΄όλον τον κόσμο. 


Σήμερα στο 15ο προκριματικό γκρουπ έγινε ακόμα ένα 300άρι, το 5ο της διοργάνωσης, αυτή τη φορά από τον σουηδό Jesper Svensson. 



Ο Βασίλης Στεφόπουλος και ο Γιώργος Στεφανίδης δεν βελτίωσαν τις θέσεις τους, παρά την συμμετοχή τους σε δυό ακόμα προκριματικά γκρούπ, ενώ οι υπόλοιποι έλληνες αθλητές έπαιξαν στο πρώτο τους προκριματικό σετ: 

Ο Γιώργος Στεφανίδης στη 44η θέση με 1361 κορύνες και 226,83 μ.ο 
Ο Βασίλης Στεφόπουλος στη 46η θέση με 1358 κορύνες και 226,33 μ.ο
Η Ελένη Τριάντου στην 68η θέση με 1291 κορύνες και 215,17 μ.ο
Ο Σταμάτης Ρορός στην 87η θέση με 1248 κορύνες και 208 μ.ο 
O Νίκος Μουτεσίδης στην 103η θέση με 1202 κορύνες και 200,33 μ.ο
Ο Λευτέρης Μοντσενίγος στην 115 θέση με 1169 κορύνες και 194,83 μ.ο 
Ο Γιώργος Μυτάκης στην 128η θέση με 1134 κορύνες και 189 μ.ο
Ο Αλέξανδρος Παντελίδης στην 146η θέση με 1087 κορύνες και 181,17 μ.ο 
Ο Αντώνης Μαστραντώνης στην 156η θέση με 1047 κορύνες και 174,5 μ.ο
Ο Κωνσταντίνος Κοσμάς στην 157 θέση με 1045 κορύνες και 174,17 μ.ο
Η Τερέζα Χοντιδιάδου στην 165η θέση με 1004 κορύνες και 167,33 μ.ο 
Ο Αναστάσης Στούπης στην 170η θέση με 983 κορύνες και 163,83 μ.ο
Η Ειρήνη Αρκαλάκη στην 171η θέση με 979 κορύνες και 163,17 μ.ο 
Ο Θοδωρής Σταματιάδης στην 174η θέση με 956 κορύνες και 159,33 μ.ο
Ο Θωμάς Πανίτσας στην 176η θέση με 934 κορύνες και 155,67 μ.ο και 
Ο Γιάννης Μυτάκης στην 178η θέση με 910 κορύνες και 151,67 μ.ο 


Αύριο το πρωί στις 12:00 ώρα Ελλάδος θα παίξουν και πάλι. Είναι σίγουρα πολύ καλή εμπειρία να παίζεις δίπλα στα ιερά τέρατα του μπόουλινγκ. Το "κόψιμο" είναι σχεδόν στις 1400 κορύνες και 233 μ.ο

Επίσημη Ιστοσελίδα ΕΔΩ
Επίσημα Αποτελέσματα ΕΔΩ 
Ζωντανά Αποτελέσματα ΕΔΩ

Καλή επιτυχία στους ελληνες αθλητές και στην ελληνίδες αθλήτριες.


1η Ενημέρωση Πέμπτη 12 Ιουλίου

Στις 7 Ιουλίου ξεκίνησε το ανοιχτό τουρνουά στο Σαν Μαρινο, στους 18 διαδρόμους του Rose n' Ball που φιλοξενεί τις 185 περίπου συμμετοχές, εκ των οποίων οι 16 Ελληνικές! Το ανοιχτό τουρνουά του Σαν Μαρίνο, είναι το δεύτερο "χρυσό" τουρνουά του Ευρωπαϊκού Γύρου και το τελευταίο χρυσό τουρνουά της χρονιάς.

Συμμετέχουν αθλητές από 17 χώρες: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Στις συμμετοχές βρίσκουμε ονόματα ηχηρά για τον χώρο μας, όπως των αμερικανών Marsall Kent και Κamron Doyle  του φινλανδού Osku Palermaa, του Αγγλου Dominic Barett, του επίσης άγγλου Ritchard Teece,
 του δανού Thomas Larsen, που είχε κερδίσει φέτος το Madrid Challenge, του σουηδού Jespen Svensson, του γάλλου Valentin Saulnier που πρωταγωνίστησε στους Μεσογειακούς αγώνες στη Σλοβενία, του σουηδού Mattias Wetterberg που είχε κερδίσει το ECC 2017, του σουηδού Pontus Andersson, νικητή του EBT Masters για το 2017, του γάλλου Gaetan Mouveroux, νικητή του φετινού τουρνουά Schietspoel,     αλλά και των γυναικών όπως της σουηδέζας Jenny Wegner, νικήτριας του EBT Masters το 2017 αλλά και νικήτριας του φετινού Brunswick Eurochallenge, της ολλανδέζας Ghislaine Stigter Van Der Tol με τίτλους τόσο στο EBT όσο και στο Sofia International Open το 2016, και της γαλλίδας Alexandra Lopes D' Adnrade που πρωταγωνίστησε στους μεσογειακούς στη Σλοβενία το 2017. 

Οι 8 έλληνες νικητές του UABC που θα συμμετέχουν στα γκρουπ (squad) 16 και 18:
Αρκαλάκη Ειρήνη
Μαστραντώνης Αντώνης
Μοντσενίγος Λευτέρης
Μυτάκης Γιώργος
Παντελίδης Αλέξανδρος
Ρορός Σταμάτης
Σταματιάδης Θεόδωρος
Χοντιδιάδου Τερέζα
Μαζί με την αποστολή της UABC πήγαν και οι:
Κοσμάς Κώστας (γκρουπ 16)
Μουτεσίδης Νίκος (γκρουπ 16-18)
Μυτάκης Γιάννης (γκρουπ 16)
Πανίτσας Θωμάς (γκρουπ 16-18)
Στούπης Αναστάσης (γκρουπ 16-18)

Με την χορηγία της εταιρείας Σιβισσίδη θα συμμετέχουν στα γκρουπ 13-15-18 τα μέλη της Sivissidis selected team οι:
Στεφανίδης Γιώργος και
Στεφόπουλος Βασίλης.

Επίσης συμμετέχει κι η Ελένη Τριάντου στα γκρούπ  4,8,13


Επαθλα 

Το τουρνουά συνολικά θα διανέμει  62100 €. 
O νικητής θα πάρει 8000 €
ο δεύτερος 5000 €
ο τρίτος 3300 €



Την Τετάρτη έφτασαν στο Σαν Μαρίνο οι δυό έλληνες αθλητές, Βασίλης Στεφόπουλος και Γιώργος Στεφανίδης.


Επαιξαν σήμερα,  Πέμπτη το πρώτο σετ 6 προκριματικών παιχνιδιών. Ο Γιώργος Στεφανίδης έκανε συνολικά 1361 κορύνες, 226,83 κορύνες μέσο όρο και βρέθηκε στην 39η θέση (209-233-246-214-215-244), 236 κορύνες πίσω από τον μέχρι στιγμής πρώτο στα προκριματικά νοτιοαφρικανό Francois Louw με 1597 σύνολο κορυνών και 266,17 μέσο όρο (247-270-290-236-300-254). Στα παιχνίδια του υπάρχει 300άρι, το 4ο στην διοργάνωση. Τα άλλα τρία τα έχουν κάνει ο γάλλος Valentin Saulnier που συνολικά έκανε 1573 κορύνες και 262,10 μ.ο (217-300-236-299-296-225) και βρίσκεται προς το παρόν στη δεύτερη θέση,  ο σουηδός Mattias Wetterberg  που βρίσκεται στην 31η θέση με 1375 κορύνες και 229,17 μ.ο (234-257-158-202-224-300) και ο επίσης σουηδός Robin Perrson που βρίσκεται στην 7 θέση με 1490 κορύνες και 248,33 μ.ο (300-193-265-258-299-175). Αν προσέξατε τα παιχνίδια τους, τόσο ο γάλλος, όσο και ο σουηδός Perrson είχαν κι ένα παραλίγο δεύτερο 300άρι.
Ο Βασίλης Στεφόπουλος στο πρώτο προκριματικό του σετ παραλίγο να κάνει 300άρι αλλά η κορύνα με το νούμερο 4 είχε άλλη άποψη. Ο Βασίλης βρίσκεται στην 42η θέση με 1358 κορύνες και 226,33 μ.ο  (190-299-220-193-245-211)


Μέσα στην πρώτη 7άδα των προκριματικών, στην πέμπτη θέση, κι η δανέζα Ginge Jensen με 1512 κορύνες και 252 κορύνες μ.ο (234-292-236-242-236-224). Να θυμήσουμε ότι οι γυναίκες έχουν 8 κορύνες hdcp ανα παιχνίδι. Η επόμενη γυναίκα βρίσκεται στην 46η θέση. 

Υπενθυμίζω ότι το 13ο ανοιχτό τουρνουά πέρσυ το κατέκτησε ο καναδός Francois Lavoie
και αξέχαστη θα μείνει στην Ελλάδα o Iούλιος του 2012 που ο Σταύρος Παρασάκης, με την ACI Glyfada ΒC, κατέκτησε το 8ο Storm San Marino Open.







Στον δρόμο για το Σαν Μαρίνο το αυτοκίνητο, χορηγία του κυρίου Θανάση Καλαμαρά, με τις μπάλες των ελλήνων αθλητών. Μαζί με τον οδηγό Θωμά Πανίτσα ο συνοδηγός Αργύρης Ψαθάς.










Το Μοτίβο Λαδώματος της διοργάνωσης


Το μοτίβο λαδώματος του τουρνουά. Πηγή http://www.sanmarinoopen.com/
Επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ
Ζωντανά Αποτελέσματα ΕΔΩ


Για το Bowlpedia

Κρητίδη Αντα

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018 Βρυξέλες - EWC

5η Ενημέρωση (τελευταία)

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών που έγιναν στις Βρυξέλες με την δανέζα Mai Ginge Jensen να κατακτά τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της διοργάνωσης (masters) με 2-1 νίκες (224-198-256) απέναντι στην Φινλανδή  Eliisa Hiltunen (214-237-191).



Συγχαρητήρια στα κορίτσια που συμμετείχαν, μα ιδιαίτερα στις νικήτριες.

Καλή επιστροφή!





4η Ενημέρωση


 Τελείωσε και το αγώνισμα του ομαδικού πεντάδων με την Σουηδία να κατακτά και πάλι την πρώτη θέση και το τέταρτο χρυσό μετάλλιο. Στην δεύτερη θέση η Φινλανδία πήρε το αργυρό μετάλλιο, ενώ στην τρίτη θέση η Ολλανδία μαζί με την Γερμανία που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η ολλανδική ομάδα ήταν πρώτη στα προκριματικά.






Στον τελικό έπαιξε η σουηδική ομάδα απέναντι στην Φινλανδική με σύνολο κορυνών 1125  Ida Andersson (206), Nina Flack (242), Isabelle Hultin (247), Jenny Wegner (162) και Cajsa Wegner (268), ενώ οι Φινλανδέζες έκαναν σύνολο κορυνών 905 με τις  Reija Lunden (233), Petra Eriksson-Sola (171), Vilma Salo (206), Eliisa Hiltunen (148), Sanna Pasanen (147).

Η Κυπριακή ομάδα κατέκτησε την 17η θέση. Αναλυτικά:




Μένει ακόμα το αγώνισμα των κορυφαίων αθλητριών (masters) που θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που γίνεται στις Βρυξέλλες.


3η Ενημέρωση

Τελείωσαν κι οι τριάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών με τις Σουηδέζες να σαρώνουν τα χρυσά το ένα πίσω απ' άλλο. Ετσι, κατέκτησαν άλλη μια πρωτιά κι ένα ακόμα, το τρίτο, χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.


Στον τελικό οι Σουηδέζες Nina Flack (201), Isabelle Hultin (235) και Ida Andersson (202) σύνολο τριάδας 638, μέσος όρος 212,66 κορύνες,  νίκησαν τις Φινλανδέζες Sanna Pasanen (232), Reija Lunden (194) και Eliisa Hiltunen (203) σύνολο τριάδας 629 και μέσος όρος 209,66 κορύνες.

Photo Credits Marios Nicolaides

Η τριάδα με τα κορίτσια του νησιού της Αφροδίτης, Μύρια Καστόρη, Νάντια Ηροδότου και Γιόλα Παστού, κατέκτησαν την 25η θέση από τις 39 συνολικά, με σύνολο κορυνών στα προκριματικά 3213 κορύνες στα 6 παιχνίδια και 178.5 μέσο όρο. 





Στη γενική κατάταξη κορυφαίες αθλήτριες είναι:


Οι κύπριες αθλήτριες βρίσκονται στις θέσεις της γενικής κατάταξης:

Μύρια Καστόρη, 47η θέση, 190,4 μέσο όρο.
Νίκη Σχίζα, 53η θέση, 189,3 μέσο όρο.
Γιόλα Παστού, 91η θέση, 179,3 μέσο όρο.
Νάντια Ηροδότου, 98η θέση, 175,6 μέσο όρο.
Τώνια Μονογιού, 128η θέση, 160,1 μέσο όρο


Αύριο, ολοκληρώνεται το ομαδικό αγώνισμα.









2η Ενημέρωση

Την Κυριακή το απόγευμα παρουσίασε ο Or Aviram το νέο και πολλά υποσχόμενα προπονητικό εργαλείο, το  Specto που πριν λίγο καιρό είχε γίνει η παρουσίασή  του στη χώρα μας από την εταιρεία Σιβισσίδης.

Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 11 Ιουνίου, τελείωσε το αγώνισμα των δυάδων με τις Σουηδέζες και πάλι να πρωταγωνιστούν.


Eτσι στην πρώτη θέση, με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό,  οι σουηδέζες  Victoria Johansson και Cajsa Wegner, στην δεύτερη θέση οι Victoria Johansson και Cajsa Wegner, στην τρίτη θέση και με το χάλκινο μετάλλιο για τις  Isabelle Hultin και Nina Flack που μοιράζονται το μετάλλιό τους  με τις  γαλλίδες  Amandine Jacques και Solene Goron.






Ευχαριστώ τον Μάριο Νικολαϊδη για την φωτογραφία


Την 18η θέση κατέκτησε η κυπριακή δυάδα με τις Νάντια Ηροδότου και Γιόλα Παστού με 2317 συνολικά κορύνες δυάδας και 193,10 κορύνες μέσο όρο δυάδας. 
Την 33 θέση κατέκτησαν η  Νίκη Σχίζα με την Μύρια Καστόρη με 2220 κορύνες δυάδας και 185 μέσο όρο δυάδας.


1η Ενημέρωση 


Το Σάββατο ολοκληρώθηκε το ατομικό αγώνισμα με τους Σουηδέζες να πρωταγωνιστούν αφού κατέκτησαν και τις τρείς πρώτες θέσεις.

Στην τέταρτη θέση η γερμανίδα Saskia Malz που στα προκριματικά έκανε 1360 κορύνες σύνολο στα 6 παιχνίδια και 226 κορύνες μέσο όρο.

Στα προκριματικά πρώτη ήταν η Johansson Victoria με 1376 κορύνες στα 6 και 229,3 κορύνες μέσο όρο. Η Johansson κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό.

Στην δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο  για την Ida Andersson που στα προκριματικά ήταν στην 4η θέση με 1342 κορύνες και 226 κορύνες μέσο όρο.

Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Cajsa Wegner  που στους προκριματικούς αγώνες έκανε 1360 κορύνες δηλαδή 226,7 κορύνες μέσο όρο!





Ευχαριστώ τον Μάριο Νικολαϊδη για τη φωτογραφία


Στην 17η θέση με πολύ καλή εμφάνιση, η Μύρια Καστόρη με 1229  κορύνες και 204,8 μέσο όρο. Η Νίκη Σχίζα με 1187 κορύνες και 197,8 μέσο όρο κατέκτησε στο αγώνισμα του ατομικού την 35η θέση,  η  Γιόλα Παστού κατέκτησε την 106η θέση με 1024 κορύνες και 170,7 μέσο όρο. Η Τώνια Μονογιού κατέκτησε την 119η θέση με 991 κορύνες και 165,20 μέσο όρο. Η Νάντια Ηροδότου στην 124η θέση με 964 κορύνες και 160,7 μέσο όρο.




Εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια στα υπόλοιπα αγωνίσματα!





Στις Βρυξέλλες ξεκινούν αύριο στις 5 Ιουνίου 2018 οι αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών με την ανεπίσημη προπόνηση. Η επίσημη προπόνηση θα είναι την Πέμπτη  7 Ιουνίου.

Θα αγωνιστούν 132 αθλήτριες από 26 χώρες:
Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία. Δυστυχώς η χώρα μας δεν συμμετέχει στη διοργάνωση.

Το μοτίβο λαδώματος είναι 40 πόδια μακρύ:



Οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στο ατομικό, στις δυάδες, τριάδες και στο ομαδικό πεντάδων, στο σύνολο των αγωνισμάτων (all events) και στο αγώνισμα των κορυφαίων αθλητριών (masters).

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια μα περισσότερο στις αθλήτριες της Κύπρου.

Για το Bowpedia

Κρητίδη Αντα