Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

52ο Παγκόσμιο Κύπελλο QubicaAMF 2016 - Σανγκάη Κίνα




Τελευταία Ενημέρωση


O Νίκος Κεκέσης, που πρώτη φορά συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο QubicaAMF, έμεινε μόλις 12 θέσεις πίσω απ την πρόκριση των 24ων, κατακτώντας την 36η θέση.  με 3778 συνολικές κορύνες στα 20 παιχνίδια και 188,90 Μέσο Ορο. Τα παιχνίδια του αναλυτικά:
169 - 144 - 213 - 182 - 206 - 212 - 179 - 188 - 203 - 186
181 - 158 - 216 - 190 - 193 - 200 - 208 - 195 - 189 - 166











Για την ημιτελική και τελική φάση στήθηκαν δυό νέοι, ειδικά εγκατεστημένοι κι  ολοκαίνουργοι διάδρομοι σε μια τεράστια αίθουσα που χωρούσε 1000 θεατές και δυό μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις. Εκεί η Σουηδέζα Jenny Wegner κέρδισε τον φετινό τίτλο του 52ου QubicaAMF, στην κόντρα με την αμερικανίδα Danielle McEwan με σκορ 231-204 κορύνες. Η τελευταία φορά που κέρδισε Σουηδέζα τον τίτλο ήταν πριν 25 χρόνια, το 1991  στο Bejiing της Κίνας. Νικήτρια τότε ήταν η Asa Larsen.


Στην τετράδα των ανδρών πέρασαν ο Ιρλανδός Chris Sloan, ο Σουηδός Martin Larsen, ο Σλοβένος Anze Grabrijan κι ο Κινέζος Wang Hongbo. O Σουηδός έχασε την κόντρα του απέναντι στον Chris Sloan σε ένα παιχνίδι με χαμηλά σκόρ: 188-165. O Anze, που είναι δημοφιλής στη χώρα μας κι έχει πολλούς φίλους, έχασε την δική του κόντρα και κατέκτησε την τρίτη θέση,  απέναντι στον Κινέζο Wang Hongbo με σκορ 234-200. 
Στον τελικό το Κινέζος Wang Hongbo κέρδισε τον Iρλανδό Chris Sloan με σκορ 225 - 180. Είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει γηπεδούχος, αφού η προηγούμενη ήταν το 1981 με νικητή τον Αμερικάνο Bob Worall. 




*Φωτό και πληροφορίες απ την επίσημη σελίδα QubicaAMF



1η Ενημερώση


Μετά από 25 χρόνια το QubicaAMF επέστρεψε στην Κίνα 14-23 Οκτωβρίου 2016 στο Shangai Luwan Sports Complex με τους 24 διαδρόμους τελευταίας τεχνολογίας QubicaAMF.  






Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστεί ο Νίκος Κεκέσης. Φετινή νικήτρια των προκριματικών μαζί με τον Νίκο είναι η Σοφία Μούτσα που όμως δεν θα πάει στην Σαγκάη αλλά στο Σόφια Οπεν στην Βουλγαρία. 




Τρόπος Διεξαγωγής

Α φάση:΄Ολοι οι μπόουλερς θα παίξουν 24 προκριματικά παιχνίδια μέσα σε 4 μέρες, σε σύνολο καθαρών κορυνών (scratch), ώστε να καταταχθούν και οι 24 καλύτεροι να προχωρήσουν στην Β φάση. Οι αθλητές που ξεκινούν σε διάδρομο με μονό αριθμό, θα μετακινούνται αριστερά και αυτοί που ξεκινούν σε ζυγό νούμερο διαδρόμου, θα μετακινούνται δεξιά, μετά από το τέλος κάθε παιχνιδιού. Ανδρες, γυναίκες θα παίξουν σε ένα γκρούπ οι άντρες  των 4 παικτών ανα ζευγάρι διαδρόμων και οι γυναίκες ανά 3 παίκτες.

Β φάση: Οι 24 που έχουν προκριθεί θα παίξουν ακόμα 8 παιχνίδια, 2 ανα διάδρομο και το σύνολο των καθαρών κορυνών των 32 παιχνιδιών τους θα τους κατατάξει και πάλι. Οι καλύτεροι 8 θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Γ φάση: Οι 8 που προκρίθηκαν θα παίξουν ακόμα 8 παιχνίδια με τους καλύτερους 3 σε σύνολο κορυνών να περνούν στην επόμενη φάση.

Δ φάση Ημιτελικά και Τελικά: στα ματς των ημιτελικών και τελικών θα παιχτούν 3 παιχνίδια και το ζητούμενο είναι οι 2 νίκες. Δεν θα ακολουθούν οι κορύνες σ αυτή τη φάση. Ο τρόπος που θα παίξουν στη φάση αυτή θα είναι ο εξής: ο παίκτης που παίζει στον αριστερό διάδρομο ρίχνει ένα φρέιμ (frame), ο παίκτης που παίζει στον δεξιό διάδρομο ρίχνει δυό φρέιμ. Αυτός που έχει το υψηλότερο σκορ διαλέγει διάδρομο.
                                   

 Το πρόγραμμα των αγώνων








*Θα δοθούν μπλούζες στους συμμετέχοντες στα τελικά  (8 άντρες και 8 γυναίκες). Οι αθλητές που έχουν χορηγούς μπορούν να βάλουν το λογότυπό τους στο αριστερό μανίκι. Το επιτρεπτόμενο μέγεθος είναι 5 εκ ύψος και 10 εκ μήκος. 

** Να σημειωθεί ότι η Σαγκάη  είναι +5  ώρες απ την ώρα Ελλάδας. Αποτελέσματα ΕΔΩ

*** Οι αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά μέσω live Streaming ΕΔΩ

**** Θα υπάρχει Live Scoring ΕΔΩ


QUBICA AMF BOWLING WORLD CUP


Λίγη Ιστορία μέσα στα χρόνια για τις ελληνικές συμμετοχές.



  • To 1991 οι αγώνες έγιναν στο Βeijing της Κίνας. Συμμετείχε η Χριστίνα Φωτεινιά και ο Τάκης Λιάτσος. Η Χριστίνα μετά απο 40 παιχνίδια, πέρασε στην 8άδα και κατέκτησε τελικά την 7η θέση που είναι κι η καλύτερη που έχουμε πάρει στις γυναίκες.
  • Το 2001 έγιναν στην Παττάγια της Ταυλάνδης και συμμετείχαν ο Τάκης Ξαγοράρης και η Αλέκα Ζορμπά. Νικητές: o Kim Hauge (Νορβηγία) και η Nachini Itakura (Ιαπωνία)
  • Το 2002 έγιναν στη Ρήγα Λετονίας και συμμετείχαν ο Σπύρος Μποχώτης με την Μάρθα Καρατζούλα. Νικητές o Mika Luoto (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2003 έγιναν στις Ονδούρες και συμμετείχαν ο Κώστας Παπακώστας και η Ελενα Πουλιτσίδου. Νικητές ο C.J.Suarez (Φιλιππίνες) και η Kerrie Ryan-Ciach (Καναδάς)
  • Το 2004 έγιναν στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν ο Κώστας Σακελλαρίου (43 θέση) και η Αννα Παρασάκη (54 θέση). Νικητές: ο Kai Virtanen (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2005 έγιναν στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (23η θέση) και η Νατάσσα Ροβιθάκη (23η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Lynda Barnes (ΗΠΑ)
  • Το 2006 έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας και συμμετείχαν ο Στέλιος Μουρτζάκης (30η θέση) και ηΝατάσα Ροβιθάκη (29η θέση). Νικητές ο Osku Palermaa (Φιλανδία) και η Diandra Asbaty (ΗΠΑ)
  • Το 2007 έγιναν στην Ρωσία και συμμετείχαν ο Αργύρης Κετσετζής (41η θέση) και η Ευαγγελία Κυβέλου(48η θέση). Νικητές ο Bill Hoffman (ΗΠΑ) και η Ann-Maree Putney (Αυστραλία)
  • Το 2008 έγιναν στο Μεξικό και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (6η θέση), καλύτερη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στους άντρες και η Αλεξάνδρα Ζορμπά (51η θέση). Νικητές ο Derek Eoff (ΗΠΑ) και η Jasmine Yeong-Nathan (Σιγκαπούρη)
  • Το 2009 έγιναν στη Μαλαισία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (37η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα(35η θέση). Νικητές ο Choi Yong-Kyu (Κορέα) και η Caroline Lagrange (Καναδάς)
  • Το 2010 έγιναν στην Γαλλία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (30η θέση) και η Τζωρτζίνα Παπαδημητρίου (30η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία)
  • Το 2011 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και συμμετείχαν ο Joseph Allalouf (53η θέση) και ηΑλεξάνδρα Ζορμπά (44η θέση). Νικητές ο Jason Belmonte (Αυστραλία) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία).
  • Το 2012 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (21η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (25η θέση). Νικητής ο Μαλαισιανός Syafiq Rhidwan Abdul Malek και νικήτρια η Σιγκαπουρέζα Shayna Ng
  • Το 2013 έγιναν στο Krasnoyarsk της Ρωσίας και συμμετείχαν ο Γιώργος Στεφανίδης (14η θέση) και η Γεωργία Σαγώνα (20η θέση). Νικητής ο ισραηλινός Or Aviram που έκανε και 300άρι στην διοργάνωση και νικήτρια η καναδέζα Caroline Lagrange η οποία έκανε επίσης και 300άρι.
  • Το 2014 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Παύλος Κεχαγιάς (28η θέση) και η Αλέκα Ζορμπά (35η θέση). Νικητής ο αμερικάνος Chris Barnes και νικήτρια η κολομβιανή Clara Juliana που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της με την συμμετοχή της στο 51ο Qubica AMF World Cup.
  • Το 2015 έγιναν στο Las Vegas των ΗΠΑ. Εκεί συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα ο Κώστας Ξαγοράρης (37η θέση). Απ τις γυναίκες ήταν η Αλέκα Ζορμπά η νικήτρια στα προκριματικά, αλλά δεν πήγε μαζί του αφου κέρδισε συμμετοχή σε άλλο τουρνουά. Νικητής ο  Siu Hong Wu απ το Χόγκ Κόγκ και πάλι για δεύτερη συνεχή φορά η Clara Guerrero από την Κολομβία.


Για το Bowlpedia 

Κρητίδη Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: