Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση των Αδαμίδη και Δονάκη πριν την Γενική Συνέλευση


Για την διαφάνεια και την ενημέρωση όλων & την γνωστοποίηση  των μέχρι σήμερα κινήσεων μας από την θέση της μειοψηφίας του Δ.Σ, παραθέτω  τα παρακάτω , ίσως  το σοβαρότερο ατόπημα, μέχρι σήμερα, αυτής της διοίκησης, που με την πίεση μας θεωρούμε ότι απεσύρθη την τελευταία στιγμή , με όντας όμως  σήμερα ψηφισμένους τους όρους  της Δανειακής Σύμβασης ύψους 12.000€ (πατήστε στην υπερσύνδεση για να δείτε την σύμβαση https://drive.google.com/file/d/0B_WqaxdYm32XY2pzWThWWTNrQk0/view?usp=sharing), από όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της Ε.Ο.Μ, χωρίς να υπάρχουν τα στοιχεία του Δανειστή και η πλήρης ανάλυση /παρουσίαση  του ονόματος & της οικονομικής εικόνας  του ταξιδιωτικού γραφείου στο οποίο  οφείλαμε 12.000€.



From: Hellenic Bowling Federation [mailto:hbf@hbf.gr]
Sent: Friday, October 03, 2014 
Κύριοι,
σας καλούμε σε έκτακτο ΔΣ με θέμα "Δανειακή Σύμβαση" το Σαββάτο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Για την ΕΟΜ

Κώστας Ζορμπάς
Γεν. Γραμματέας


απάντησή μας
Στις 3/10/2014 9:40 μμ,
προς τον Γ.Γ  ΕΟΜ 
Κύριε Ζορμπά μας στείλατε σήμερα Παρασκευή και ώρα 13.45 μέσω email κλήση για έκτακτο ΔΣ γι αύριο το απόγευμα .
  Σας παρακαλούμε όπως το αναβάλλετε, διότι ο κ Αδαμίδης θα βρίσκεται στην επαρχία λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων .
  Επίσης θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε την δανειακή σύμβαση  ,καταλαβαίνετε ότι ένα τέτοιο σημαντικό θέμα δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί δίχως να διαβάσουμε και να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης.
   Σας προτείνουμε να συζητηθεί το θέμα  την Δευτέρα   6  Οκτώβρη στις 20.00 .



                                                Με εκτίμηση Π. Αδαμίδης -Α Δονάκης 


Η απάντηση της ΕΟΜ
From: Hellenic Bowling Federation [mailto:hbf@hbf.gr]
Sent: Saturday, October 04, 2014
To: 
ΜΑΚΗΣ ΔΟΝΑΚΗΣ; Adamidis Panagiotis
Subject: Αναβολή ΔΣ
Κύριοι
λόγω της φύσης του έκτακτου του ΔΣ και λόγω του ότι η δήλωση αδυναμίας να παρευρεθείτε αναγνώστηκε σήμερα το πρωί, το σημερινό ΔΣ δεν δύναται να αναβληθεί. Μπορείτε να παρευρίσκεστε μέσω τηλεδιάσκεψης (skype).
Για την ΕΟΜ

Κώστας Ζορμπάς
Γεν. Γραμματέας


Η απάντησή μας
Σαβ 4/10/2014
Προς Γ Γ  ΕΟΜ

Σας υπενθυμίζω ότι κατά την χθεσινή μου ( 3/10/14)  παρουσία, στις 20,30μμ,στα γραφεία της ΕΟΜ ,για την ενημέρωση  της επιτροπή του Παναττικού  στην οποία συμμετέχω, σας ενημέρωσα  προφορικά για την ήδη αποστολή του e-mail από τον κ.Δονάκη, στο οποίο αναφέρουμε την  αδυναμία να παρευρισκόμαστε  στο ΔΣ της 4/10/14, και μου απαντήσατε ότι θα με ενημερώνατε άμεσα μέχρι το βράδυ. Η απάντηση λοιπόν ότι διαβάσατε σήμερα το e-mail δεν στηρίζει το επιχείρημά σας για την μη αποδοχή του αιτήματος μας και σας καλούμε να επανεξετάσετε την στάση σας, μια και λόγω της φύσεως του θέματος - Δανειακή Σύμβαση- έπρεπε να υπάρχει πρότερη πλήρη και έγγραφη ενημέρωση μας , όπως επίσης χρειάζεται και κάποια πίστωση χρόνου για να μελετηθεί και να αποφασίσουμε την ψήφιση της η όχι.
Με εκτίμηση
Π.Αδαμίδης  - Α.Δονάκης




Η Επιστολή μας
Προς:
το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2014

Θέμα: Έκτακτο ΔΣ με θέμα «Δανειακή Σύμβαση», Aντιρρήσεις - Ενστάσεις

Κύριοι,

Την 3.10.2014 λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΜ, με το οποίο μας καλούσε σε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για την επομένη, ημέρα Σάββατο, με θέμα «Δανειακή Σύμβαση», χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση και ενημέρωση.

Παρά την ύπαρξη επαγγελματικών μας υποχρεώσεων και αφού απερρίφθη σχετικό αίτημά μας για αναβολή του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τη Δευτέρα, κατορθώσαμε τελικά να παρευρεθούμε στο εν λόγω Συμβούλιο, στο οποίο με έκπληξη ενημερωθήκαμε για πρώτη φορά ότι έχουν ήδη γίνει (!) όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη χορήγηση δανείου ύψους 12.000 ευρώ από  κάποια – ακόμη άγνωστη σε εμάς – εταιρία προς την ΕΟΜ, για την κάλυψη «ταμειακών αναγκών της» προς τουριστικό γραφείο, χωρίς να προσδιορίζεται το ακριβές ύψος των οφειλόμενων ποσών, οι αριθμοί των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών στα οποία τα εν λόγω ποσά αντιστοιχούν ή ακόμα και η επωνυμία του τουριστικού γραφείου.

Μάλιστα, αρνηθήκατε να μας δώσετε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την εν λόγω εταιρία, με το ύψος των οφειλών ή – το κυριότερο – με το εάν έχουν γίνει εγγράφως προσπάθειες διακανονισμού της εν λόγω οφειλής με το τουριστικό γραφείο και αποπληρωμής της σε δόσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η λύση του δανεισμού.

Μας δόθηκε μόνο ένα σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού και μία προθεσμία να εγκρίνουμε τους «όρους της σύμβασης» με ψηφοφορία δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (!) μέχρι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, ώστε η σύμβαση να υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από το σχέδιο αυτό, όμως, δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα εξής:
(α) Η έδρα και η ταυτότητα της δανείστριας εταιρίας και του νομίμου εκπροσώπου της.
(β) Το εάν η δανείστρια εταιρία έχει λάβει νομίμως και από το αρμόδιο προς τούτο όργανό της την απόφαση να χορηγήσει δάνειο στην ΕΟΜ.
(γ) Εάν το πρόσωπο που θα υπογράψει εκ μέρους της δανείστριας εταιρίας έχει την εξουσία να την εκπροσωπεί και να τη δεσμεύει εξωδίκως.
(δ) Το ακριβές ύψος των οφειλών της ΕΟΜ, για την εξυπηρέτηση των οποίων λαμβάνεται το δάνειο.

Ως εκ τούτου, και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική απάντηση στις ερωτήσεις μας σχετικά με τα παραπάνω και ούτε έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το πώς σκοπεύει η ομοσπονδία να βρει τους πόρους για την αποπληρωμή του δανείου μέχρι την 31.12.2014, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.       Ζητάμε αναλυτικές έγγραφες απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα μέχρι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.
2.       Επειδή το ΔΣ δεν έχει ρητή αρμοδιότητα κατά το Καταστατικό να λαμβάνει αποφάσεις για τη σύναψη δανείων για λογαριασμό ΕΟΜ και σε κάθε περίπτωση λόγω και της μεγάλης σημασίας του ζητήματος, αυτό οφείλει να παραπεμφθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό.
3.       Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος της ατομικής ευθύνης των μελών του ΔΣ έναντι της ΕΟΜ ή και τρίτων για την αποπληρωμή του ποσού του δανείου.
4.       Σας ζητάμε επίσης να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή, το σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού και κάθε άλλη σχετική πληροφορία προς τα σωματεία μέλη της ΕΟΜ και να παραπέμψετε το θέμα σε έκτακτη ΓΣ.

Η παρούσα επιστολή κατατίθεται στη Γραμματεία της ΕΟΜ, ενώ ζητάμε το περιεχόμενό της να συμπεριληφθεί αυτούσιο στα Πρακτικά που θα τηρηθούν για το έκτακτο ΔΣ της 4/7.10.2014, όπως επίσης το ίδιο και για το κείμενο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού του οποίου ζητείται η έγκριση.

Σε περίπτωση που το ΔΣ της ΕΟΜ αποφασίσει παραταύτα να εγκρίνει τους όρους της εν λόγω σύμβασης και εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο του ΔΣ να την υπογράψει, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας, όπως ιδίως να κοινοποιήσουμε στα σωματεία μέλη της ΕΟΜ τα παραπάνω, αλλά και να απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδια κρατική αρχή.

Με εκτίμηση
Π.ΑΔΑΜΙΔΗΣ  - Α.ΔΟΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: