Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τελικά Παναττικού Κυπέλλου 2014

Το παναττικό κύπελλο - που είναι η αγωνιστική συνάντηση των B και C Bowlers - ξεκίνησε σαν ιδέα από την Μαίρη Ισιδώρου, αθλήτρια του Strike και στηρίχθηκε τόσο από τον τότε πρόεδρο του Strike Παναγιώτη Αδαμίδη όσο και από τον πρόεδρο του Αστέρα κύριο Χρήστο Αθανασόπουλο.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Strike το καλοκαίρι του 2007 με συμμετοχή 4 συλλόγων. Το 2008 οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν.

Στην έναρξη της χρονιάς 2009-2010, οι διοργανωτές ζήτησαν την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ, έτσι ώστε αυτό να αγκαλιάσει όλα τα σωματεία της Αττικής και να συμπεριληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό της ΕΟΜ. Ετσι, από την πιλοτική της εφαρμογή, θεσμοθετήθηκε μόνιμα, αφού ο Μ.Ο των αθλητών μετράει στην ετήσια επίδοσή τους.


  • Ο σκοπός του Παναττικού κυπέλλου ήταν να δοθεί σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Β και C κατηγορίας να συμμετάσχουν στην αντιπροσωπευτική ομάδα του συλλόγου τους, ζώντας την εμπειρία της αγωνιστικής εκπροσώπησης που πολλές φορές είναι δύσκολο να ζήσουν στις άλλες πανελλήνιες διοργανώσεις. 
  • Να έρθουν τα σωματεία της Αττικής πιο κοντά
  • Να προαχθεί το άθλημα με συμμετοχές νέων αθλητών/τριων που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν. 
*Απ την επίσημη σελίδα του παναττικού κυπέλλου

Τα τελικά των ανδρών είναι στις 7 και 8 Ιουνίου 2014 και θα γίνουν στην αίθουσα Sporting Clum Gema. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το παρακάτω:





Τα 8 σωματεία που θα προκριθούν από το προκριματικά θα αγωνιστούν σε 8 παιχνίδια (1 με κάθε αντίπαλο και κατάταξη ο 1ος με τον 2ο, ο 3ος με τον 4ο κ.ο.κ.) με τη νίκη να δίνει 6 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας τα σωματεία θα μοιράζονται από 3 βαθμούς. Επιπλέον θα δίνονται βαθμοί σε κάθε σωματείο ανάλογα με τις κορύνες κάθε παιχνιδιού σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
 
ΚορύνεςΒαθμοί
850 - 8991
900 - 9492
950 - 9993
1000 - 10494
1050 - 10995
1100 και πάνω6

Τα τελικά θα διεξαχθούν στις αίθουσες GEMA για τους άνδρες και Strike Χαϊδαρίου για τις γυναίκες, που είναι οι έδρες των κυπελλούχων ομάδων SPORTING για τους άνδρες και Αστέρα για τις γυναίκες της διοργάνωσης 2012-2013, εφόσον οι αίθουσες συνεναίσουν με τους οικονομικούς όρους του Παναττικού κυπέλλου. Όπως γίνεται κάθε χρόνο την επόμενη χρονιά τα τελικά θα γίνουν στην έδρα του φετινού νικητή, εφόσον αυτή διαθέτει τουλάχιστον 8 διαδρόμους. Σε κάθε άλλη περίπτωση η έδρα των τελικών ορίζεται η αίθουσα του Strike Χαιδαρίου.

Το μοτίβο λαδώματος των τελικών ανδρών είναι:



Να ευχηθούμε Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!



Ενημέρωση 8 Ιουνίου 2014

Με αήττητη την ομάδα του Strike, που έκανε 8 στις 8 νίκες,  τελείωσε το  Παναττικό Κύπελλο ανδρών που έγιναν στην αίθουσα Bowling Sporting Club Gema.



Καλύτερο παιχνίδι του κυρίου Αθανάσιου Βεκρή, του συλλόγου του Πειραιά,  με 267  κορύνες που το πέτυχε απέναντι στην ομάδα της Γλυφάδας στο 7ο παιχνίδι που ήταν και παιχνίδι κατάταξης.


Καλύτερες κορύνες ομάδας οι 1058 του Αστέρα στο 5ο παιχνίδι απέναντι στον Πειραιά, που του έδωσαν 11 βαθμούς σ αυτό το παιχνίδι. Δυστυχώς για τον Αστέρα στο τελευταίο έχασε τη θέση μές τα μετάλλια, αφού τελικά κατέλαβε την 4η θέση. Αλλες 3 ομάδες μόνο κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 1000 κορυνών κι αυτές ήταν ο σύλλογος του Αθηναϊκού στο 3ο παιχνίδι απέναντι στο Stadium Ιλιον με 1003 κορύνες, ο σύλλογος του Stadium Ιλιον, στο 5ο παιχνίδι  απέναντι στην Νέα Μάκρη με ακριβώς 1000 κορύνες και ο Πειραιάς στο 7ο παιχνίδι απέναντι στην Γλυφάδα με 1009 κορύνες.

Κυπελλούχος για το 2014  η ομάδα του Strike, με δεύτερη την ομάδα του Αττικού και τρίτη την ομάδα του Αθηναϊκού.



Συγχαρητήρια στους δυό διαιτητές Δημήτρη Καλό και Δημήτρη Λεβέντη και βέβαια στον Νίκο Αγγελόπουλο που ήταν στην γραμματεία αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν!



Δεν υπάρχουν σχόλια: