Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Brunswick Eurochallenge 2013 - Μόναχο






Το Eurochallenge αδιαμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πλατινένια στάση, η 4η στάση φέτος, για όσους ακολουθούν το ευρωπαικό τουρνουά (EBT tour), δίνει τίτλο PBA.










Φέτος, η διοργάνωση διεξάγεται στο Dream Bowl Palace λίγο πιο έξω απ΄το Μόναχο σε μια περιοχή που ονομάζεται UnterFohring. To Dream Bowl έχει 52 (!) Brunswick διαδρόμους, εξέδρα, pressroom, proshop, αίθουσα μπιλιάρδου κι ένα πολύ καλό εστιατόριο.




Στις ελληνικές συμμετοχές ο Δημήτρης Καρέτσος , ο Γιώργος Ζαμπετάκης, η ACI Glyfada European Team  με τους Σταύρο Παρασάκη, Βαγγέλη Κριζίνη, Σταμάτη Ρορό και Ντίνο Γυλλιάδη που είναι και ο χορηγός της ομάδας, καθώς και η VMC Bowling Team με τους Γιώργο Στεφανίδη και Γιάννη Σταθάτο και χορηγό της ομάδας τον Θανάση Καλαμαρά. Επίσης απ΄τους Navigators Team συμμετέχει ο Κύπριος Χάρης Παναγιώτου και χορηγό τον Λούκας Ευριπίδου. Δεν χρειάζεται να τονίσω πως οι χορηγίες είναι πολύ σημαντικές και βοηθούν στην ανάπτυξη και την άνοδο του επιπέδου των Ελλήνων αθλητών ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε.





Λίγη ιστορία: 

Το 2005 νικητής ήταν ο Σουηδός Martin Larsen, δεύτερος ο επίσης Σουηδός Ohman Anders και τρίτη η Δανέζα Brondstedt Britt. Απ την Ελλάδα πολλές συμμετοχές με καλύτερους τον  Αλέξανδρο Τζούνη (10ος), Λεωνίδα Μαραγκό (12ος) και  Δημήτρη Καρέτσο (22ος).

Το 2006, στον τελικό αγωνίστηκαν οι δυό καλύτεροι δίχεροι μπόουλερ και νικητής αναδείχθηκε ο Αυστραλός Jason Belmonte, με δεύτερο τον Φινλανδό Osku Palermaa. Και πάλι πολλές οι ελληνικές συμμετοχές με καλύτερη θέση αυτή του Κώστα Παπακώστα που κατάφερε και πέρασε στην 16άδα.

Το 2007, ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τους Ελληνες μπόουλερ, αφού η διοργάνωση έγινε στην Θεσσαλονίκη στο Strike Bowling. Νικητής ο Φινλανδός Osku Palermaa που πήρε και το χρηματικό έπαθλο των 16000 ευρώ, με δεύτερη την Δανέζα Brondstedt Britt. Νομίζω πως οι κάναμε ρεκόρ  ελληνικών συμμετοχών με καλύτερο τον Λεωνίδα Μαραγκό στην 19η θέση.

Το 2008, διεξήχθηκε το 5ο Brunswick Eurochallenge στην Γαλλία στο Saint Maximin. Νικητής ο Σουηδός Peter Ljung, με δεύτερο τον Αμερικανό Mike Fagan. Λίγες οι Ελληνικές συμμετοχές με καλύτερη αυτή του Λεωνίδα Μαραγκού (40ος).

Το 2009, η διοργάνωση έγινε και πάλι στην Γαλλία στο Saint Maximim στην αίθουσα μπόουλινγκ Le Plaza. Νικητής ο Αμερικανός Mike Fagan, με δεύτερο τον επίσης Αμερικανό Brian Voss. 

Το 2010, και πάλι στο Saint Maximim η 7η διοργάνωση Eurochallenge, με νικητή τον Αγγλο Thurlby Rob και δεύτερο τον Μαλαισιανό Ang Adrian.

Το 2011 και πάλι στην Γαλλία στην ίδια αίθουσα διεξήχθηκε το 8ο Eurochallenge κι ήταν ιδιαίτερη χρονιά για τις γυναίκες αφού στην πρώτη θέση νικήτρια ήταν η Κολομβιανή Guerrero Clara (δυό φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ) και στην δεύτερη θέση η Αμερικανίδα Carolyn Dorin Ballard.

Πέρσυ, το 2012 στην ίδια αίθουσα, στην ίδια χώρα,  νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Mike Fagan με δεύτερο τον Φινλανδό Jehkinen Joonas.

Πατήστε εδώ για Live Scoring και εδώ για Live Streaming. To Live streaming προσφέρει η Bowling Digital Tv.


Καλή επιτυχία!!!!

Τελευταία Ενημέρωση (update)




Νικητής του φετινού Eurochallenge ο Αμερικανός Ronnie Russell που πήρε τον πρώτο PBA τίτλο του.  Δεύτερος ο Σουηδός James Gruffman. Την καλύτερη θέση για τους Ελληνες κατέκτησε ο Βαγγέλης Κριζίνης (21η) αφού κατάφερε και πέρασε στην φάση των 64. 






Συγχαρητήρια και του χρόνου να πάνε καλύτερα οι Ελληνες αθλητές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: