Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

54th QubicaAMF Bowling World Cup 2018 - Las Vegas


Τελευταία ενημέρωση 11 Noεμβρίου





Νικητής ο Αυστραλός Sam Cooley που επικράτησε του αμερικανού Kyle Troop με 244-163 και νικήτρια η αμερικανίδα Shannon O' Keefee που επικράτησε στο παιχνίδι μόλις για 2 κορύνες στον τελικό με την μαλαισιανή Li Jane Sin. Η Li Jane χρειαζόταν ένα Strike για να περάσει την Shannon που όμως δεν το έκανε.











Ο ελληνας αθλητής Γιάννης Πίκουλης έμεινε εκτός της ημιτελικής φάσης μόλις για 70 κορύνες, κατακτώντας τελικά την 30η θέση στη γενική κατάταξη. Παραθέτω την καρτέλα με τα παιχνίδια του.

στοιχεία από την επίσημη σελίδα της QubicaAMF


Ο ίδιος έγραψε στον τοίχο του στο φ/β:

"Σήμερα τελείωσε η τρίτη μέρα της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου της QubicaAMF. Έχοντας κάνει ένα κακό ξεκίνημα τη πρώτη μέρα, μια μέτρια εμφάνιση τη δεύτερη, ξεκίνησα τη τελευταία οκτάδα παιχνιδιών με μοναδικό στόχο να απολαύσω το παιχνίδι. Ολοκλήρωσα το μπλοκ με 1758 κορίνες, θέτοντας τον εαυτό μου στη 30η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 81 συμμετέχοντες, απέχοντας 70 κορύνες απο τη πρόκριση στη φάση των 24ων. Ηταν μια καταπληκτική διοργάνωση και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να φορέσω τα ελληνικά χρώματα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς αθλητές του χώρου. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και τη συμπαράσταση."



Καλή Επιστροφή!







1η Ενημέρωση 3 Νοεμβρίου
photo credits QubicaAMF site
Οι ίδιοι διαφημίζουν: "Το πιο διάσημο γεγονός ερασιτεχνικού ατομικού στο σπορ του μπόουλινγκ και το μεγαλύτερο ετήσιο διεθνές αθλητικό πρωτάθλημα όσο αφορά τα συμμετέχοντα έθνη".
Ομως, ανάμεσα  στους συμμετέχοντες υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες του χώρου.

Φέτος θα ανταγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από 81 χώρες!

Ο Γιάννης Πίκουλης θα συμμετέχει στο 54ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τα ελληνικά χρώματα, που διοργανώνει η QubicaAMF, μετά τη νίκη του στους 18ους προκριματικούς ανοιχτούς αγώνες που διοργάνωσε η εταιρεία Σιβισσίδης. Ο Γιάννης θα διαγωνιστεί μαζί με άλλους 80 συμμετέχοντες από άλλες χώρες στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 4 Νοεμβρίου και τελειώνουν στις 11 Νοεμβρίου 2018.

Γιάννη καλή επιτυχία!


Για ζωντανά αποτελέσματα ΕΔΩ
Για την ζωντανή μετάδοση των αγώνων ΕΔΩ
Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων ΕΔΩ


Οι τίτλοι που έχουν οι χώρες μέσα στα χρόνια 


στοιχεία από το Wikipedia

Ο Φιλιπιννέζος Paeng Nepomuceno, κατέχει δυό κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness από τις νίκες του στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Κύπελλο QubicaAMF. Οι τέσσερις νίκες του (1976, 1980, 1992, 1996) έγιναν σε  τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Έχει επίσης το ρεκόρ για τον πιο νέο πρωταθλητή ανδρών, στα 19 του, όταν κέρδισε τον πρώτο  από τους τέσσερις τίτλους του το 1976. Παρεμπιπτόντως, ο Nepomuceno κέρδισε τους τίτλους του σε Ολυμπιακές χρονιές.


Ο θεσμός που ξεκίνησε το 1965 στο Δουβλίνο και συνεχίζεται...  
Οι ελληνικές συμμετοχές:

  • Το 1977 οι αγώνες έγιναν στο Tolworth της Αγγλίας συμμετείχε για πρώτη φορά με τα ελληνικά χρώματα ο Νικόλας Χουλιάρης (37ος). Νικητής ο νορβηγός Arne Strom, και νικήτρια η καναδέζα Rea Rennox
  • To 1978 οι αγώνες έγιναν στη Μποκοτά της Κολομβίας. Συμμετείχε ο έλληνας Γιώργος Φωτόπουλος που κατέκτησε την 38η θέση, αλλά ανακηρύχθηκε ως ο "Sportsman of the Tournament". Νικητής ο ταυλανδέζος Samran Banyen και νικήτρια η φιλιπιννέζα Lita De La Rosa.
  • To 1979 οι αγώνες έγιναν στη Μπανγκονγ της Ταυλάνδης με ελληνική  συμμετοχή του Τάκη Καλλίρη. Νικητής ο γάλλος Philippe Dubois και νικήτρια η φιλιπιννέζα Bong Coo.
  • Το 1981 οι αγώνες έγιναν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ με συμμετοχή του  Αλέξανδρου Τζούνη. Νικητής ο αμερικανός Robert Worrall και νικήτρια η εγγλέζα Pauline Smith.
  • To 1982 οι αγώνες έγιναν στο Scheveningen της Ολλανδίας που για πρώτη φορά στέλνει η Ελλάδα και γυναίκα. Συμμετέχουν λοιπόν ο αείμνηστος Ντίνος Γαρουφαλιάς (31η θέση) και η Κατερίνα Κυριαζάκου (30η θέση). Νικητής ο νορβηγός Arne S. Stroem και νικήτρια η αυστραλέζα Jeanette Baker.
  • To 1989 οι αγώνες έγιναν στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία. Ελληνική συμμετοχή με τους Αλέκο Σαριτζόγλου (37η θέση) και Βίκυ Κυρίτση (36η θέση). Νικητής ο αθλητής του Κατάρ Salem Al-Monsurl και νικήτρια η αμερικάνα Patty Ann.
  • To 1991 οι αγώνες έγιναν στο Βeijing της Κίνας. Συμμετείχε η  Χριστίνα Φωτεινιά και ο Τάκης Λιάτσος (39η θέση). Η Χριστίνα μετά απο 40 παιχνίδια, πέρασε στην 8άδα και κατέκτησε τελικά την 8η θέση που είναι κι η καλύτερη που έχουμε πάρει στις γυναίκες. Νικητής ο αμερικάνος  Jon Juneau και νικήτρια η σουηδέζα Asa Larsson.
  • Το 1992 οι αγώνες έγιναν στο Λεμάνς της Γαλλίας. Συμμετοχή για την Ελλάδα ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (44η θέση) και η Αλέκα Ζορμπά (41η θέση). Νικητής ο φιλιπιννέζος Paeaeng Nepomqceno και νικήτρια η γερμανίδα Martina Beckel.
  • Το 1993 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Για την Ελλάδα συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (24η θέση) και η Κατερίνα Κυριαζάκου (34η θέση). Νικητής ο γερμανός Rainer Puisis και νικήτρια η αγγλίδα Pauline Smith.
  • To 1996 οι αγώνες έγιναν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (26η θέση) και η Αλέκα Ζομπά (24η θέση). Νικητής ο φιλιπιννέζος Paeaeng Nepomqceno και νικήτρια η αυστραλέζα Cara Honeychurch.
  • To 1997 οι αγώνες έγιναν στο Κάιρο της Αιγύπτου. Συμμετείχε ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (10η θέση) και η Βίκυ Κυρίτση (37η θέση). Νικητής ο γερμανός Christian Nokel και νικήτρια η αθλήτρια από το κινέζικο Τάι Πέι Su-Fen Tseng.
  • To 1998 οι αγώνες έγιναν στο Kobe της Ιαπωνίας. Συμμετείχαν ο αείμνηστος Τάκης Καρέτσος (47η θέση) και η Δήμητρα Λουκίδου (41η θέση). Νικητής ο αθλητής από την κινέζικη Ται Πέι Cheng-Ning Yang και νικήτρια η αυστραλέζα Maxine Nable.
  • Το 2001 έγιναν στην Παττάγια της Ταυλάνδης και συμμετείχαν ο Τάκης Ξαγοράρης (60η θέση)  και η  Αλέκα Ζορμπά (36η θέση). Νικητές: o Kim Hauge (Νορβηγία) και η Nachini Itakura (Ιαπωνία)
  • Το 2002 έγιναν στη Ρήγα Λετονίας και συμμετείχαν ο Σπύρος Μποχώτης(  με την Μάρθα Καρατζούλα (42η θέση). Νικητές o Mika Luoto (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2003 έγιναν στην Ονδούρα και συμμετείχαν ο Κώστας Παπακώστας  και η Ελενα Πουλιτσίδου. Νικητές ο C.J.Suarez (Φιλιππίνες) και η Kerrie Ryan-Ciach (Καναδάς)
  • Το 2004 έγιναν στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν ο Κώστας Σακελλαρίου (43 θέση) και η Αννα Παρασάκη (54 θέση). Νικητές: ο Kai Virtanen (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2005 έγιναν στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (23η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη  (23η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Lynda Barnes (ΗΠΑ)
  • Το 2006 έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας και συμμετείχαν ο Στέλιος Μουρτζάκης   (30η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη  (29η θέση). Νικητές ο Osku Palermaa (Φιλανδία) και η Diandra Asbaty (ΗΠΑ)
  • Το 2007 έγιναν στην Ρωσία και συμμετείχαν ο Αργύρης Κετσετζής  (41η θέση) και η Ευαγγελία Κυβέλου  (48η θέση). Νικητές ο Bill Hoffman (ΗΠΑ) και η Ann-Maree Putney (Αυστραλία)
  • Το 2008 έγιναν στο Μεξικό και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός  (6η θέση), καλύτερη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στους άντρες και η Αλεξάνδρα Ζορμπά  (51η θέση). Νικητές ο Derek Eoff (ΗΠΑ) και η Jasmine Yeong-Nathan (Σιγκαπούρη)
  • Το 2009 έγιναν στη Μαλαισία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός  (37η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (35η θέση). Νικητές ο Choi Yong-Kyu (Κορέα) και η Caroline Lagrange (Καναδάς)
  • Το 2010 έγιναν στην Γαλλία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (30η θέση) και η Γεωργία Παπαδημητρίου (30η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία)
  • Το 2011 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και συμμετείχαν ο Joseph Allalouf (53η θέση) και η Αλεξάνδρα Ζορμπά  (44η θέση). Νικητές ο Jason Belmonte (Αυστραλία) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία).
  • Το 2012 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (21η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (25η θέση). Νικητής ο Μαλαισιανός Syafiq Rhidwan Abdul Malek και νικήτρια η Σιγκαπουρέζα Shayna Ng.
  • Το 2013 έγιναν στο Krasnoyarsk της Ρωσίας και συμμετείχαν ο Γιώργος Στεφανίδης (14η θέση) και η Γεωργία Σαγώνα (20η θέση). Νικητής ο ισραηλινός Or Aviram που έκανε και 300άρι στην διοργάνωση και νικήτρια η καναδέζα Caroline Lagrange η οποία έκανε επίσης και 300άρι.
  • Το 2014 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Παύλος Κεχαγιάς  (28η θέση) και η Αλέκα Ζορμπά  (35η θέση). Νικητής ο αμερικάνος Chris Barnes και νικήτρια η κολομβιανή Clara Juliana που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της με την συμμετοχή της στο 51ο Qubica AMF World Cup.
  • Το 2015 έγιναν στο Las Vegas των ΗΠΑ. Εκεί συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα ο Κώστας Ξαγοράρης (37η θέση). Απ τις γυναίκες ήταν η Αλέκα Ζορμπά η νικήτρια στα προκριματικά, αλλά δεν πήγε μαζί του αφου κέρδισε συμμετοχή σε άλλο τουρνουά. Νικητής ο  Siu Hong Wu απ το Χόγκ Κόγκ και πάλι για δεύτερη συνεχή φορά η Clara Guerrero από την Κολομβία.
  • To 2016 οι αγώνες έγιναν στην Κίνα μετά από 25 χρόνια και η ελληνική μας συμμετοχή ήταν ο Νίκος Κεκέσης που κατέκτησε την 36η θέση. Νικητής ο κινέζος Wang Hongbo και νικήτρια η σουηδέζα Jenny Wegner. 
  • Το 2017 οι αγώνες έγιναν στο Hermosillo του Μεξικό και η ελληνική μας συμμετοχή ήταν ο Κώστας Δρυμώνας που κατέκτησε την 34η θέση. Νικητής ο αμερικάνος Jacob Butturff και νικήτρια η φιλιπιννέζα Krizziah Lyn Tabora