Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μόνο τον φόβο να φοβάσαι.. του Γιάννη Πετράκη

Τριάντα επτά χρονών έπιασα για πρώτη φορά μπάλα του bowling στα χέρια μου. Τυχαία. Ετσι για πλάκα πιο πολύ. Τα τρία παιχνίδια, έγιναν έξι και τα έξι δώδεκα. Έφυγα από το μαγαζί με την μπλούζα μου να στάζει ιδρώτα. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου όμως, ήταν το πότε θα βρώ χρόνο να ξαναπαίξω. Ούτε κατάλαβα πώς αγόρασα μπάλα και παπούτσια. Ούτε κατάλαβα πώς έγινε και γράφτηκα στον σύλλογο. 

Γνώρισα πάρα πολλά άτομα. Μια μικρή κοινωνία. Παρέες, κόντρες, γέλια και εκεί κάπου στην πλάκα να αρχίζουν οι συζητήσεις για την τεχνική , για το "διάβασμα" του διαδρόμου, για την σωστή προπόνηση, για το πώς κλείνει το 3-7-10...

Σιγά σιγά κατάλαβα ότι το bowling έχει χιλιάδες μικρά μυστικά, αλλά ταυτόχρονα είναι πέντε βασικά πράγματα. Κατάλαβα ότι για να παίξεις καλά, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος αλλά ταυτόχρονα χαλαρός. Πρέπει να έχεις την επανάληψη, αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να αλλάξεις πράγματα όταν κάτι δεν πάει κάλα. Κατάλαβα δηλαδή ότι το bowling μοιάζει πολύ με γυναίκα. Τόσο πολύπλοκη αλλά ταυτόχρονα τόσο απλή...

Εκείνο όμως που σε εξιτάρει πραγματικά στο bowling δεν είναι ούτε οι κορίνες, ούτε το παιχνίδι, ούτε η μπάλα, ούτε τα μεγάλα σκορ. Εκείνο που σε τρελαίνει, είναι αυτό που νιώθεις όταν ανεβαίνεις να παίξεις την κρίσιμη μπαλιά. Εκείνη την μπαλιά που ξέρεις ότι θα σε περάσει στον επόμενο γύρο, εκείνη την μπαλιά που ξέρεις ότι θα σε ανεβάσει στο βάθρο, εκείνη την μπαλιά που ξέρεις ότι θα σε κάνει νικητή. Είναι...

Εκείνη η στιγμή που νιώθεις ότι η μπάλα ζυγίζει τριάντα κιλά...
Εκείνη η στιγμή που νιώθεις ότι όλοι σε κοιτάνε...
Εκείνη η στιγμή που νιώθεις τα πόδια σου να τρέμουν...
Εκείνη η στιγμή που νιώθεις ότι ανεβαίνεις στον διάδρομο για πρώτη φορά... 



Ορισμένοι έχουν καταφέρει να το μετριάσουν, άλλοι να το κρύβουν έντεχνα και άλλοι να λένε πράγματα τύπου, "χτύπησε παλαμάκια μια μύγα και έχασα την συγκέντρωσή μου", για να δικαιολογήσουν το πώς έχασαν την πέντε....

Αυτή όμως είναι η στιγμή, που το συγκεκριμένο άθλημα σου προσφέρει τα περισσότερα. Η στιγμή που όλα όσα έχεις μάθει, έρχονται αντιμέτωπα με τον φόβο της αποτυχίας...

Στα τέσσερα χρόνια που ασχολούμαι με το bowling, δεν έχω μάθει να "τραβάω" δεν έχω μάθει να σηκώνω ψηλά το χέρι, δεν έχω μάθει να κρατάω το σώμα μου όρθιο και να μην παίζω σαν μπαλαρίνα! Δεν με ενοχλεί. Θα προσπαθήσω σιγα σιγά να τα μάθω άν και πολλοί φίλοι μου αμφιβάλλουν.

Εχω μάθει όμως, το λόγο που γουστάρω να παίζω και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό...

Να τρέμω πάνω στο διάδρομο.-

          
                                

*Ο  Γιάννης Πετράκης είναι αθλητής του συλλόγου  IBC της Κρήτης και είναι bowler  C κατηγορίας. 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

9ο Storm San Marino Open 6-14 Ιουλίου 2013


To 9o Storm San Marino Open, είναι η 10η στάση της Ευρωπαϊκής Περιοδίας του 2013 και το 3ο από τα 6 χρυσά τουρνουά που γίνεται στο Rose n' Bowl (18 διάδρομοι) στη Serravalle. Το πρότυπο λαδώματος είναι 41 πόδια.


Ο 1ος θα πάρει 8.000 ευρώ, ο δεύτερος 3500 ευρώ και ο τρίτος 2500 ευρώ. Συνολικά 60000 ευρώ είναι όλα τα χρηματικά έπαθλα.

Θα περάσουν στα τελικά 48 αθλητές. Οι 35 απ΄την γενική κατάταξη, οι 3 καλύτεροι από τα  squad που θα παίξουν 6 και 7 Ιουλίου, οι 3 καλύτεροι των squad που θα γίνουν στις 8 και 9 Ιουλίου, οι 4 καλύτεροι των squad που θα γίνουν στις 10 και 11 Ιουλίου και τέλος 3 από το  desperado.

- Step 1: Στην πρώτη φάση των τελικών θα παίξουν 32 αθλητές 4 παιχνίδια. Οι καλύτεροι των squad και οι 3 του desperado και οι συμμετέχοντες που στην γενική κατάταξη βρίσκονται στις θέσεις 17-35.
Οι παίκτες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 9-16 θα προχωρήσουν στην δεύτερη φάση.
Οι παίκτες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 1-8 θα προχωρήσουν στην τρίτη φάση.

- Step 2: 24 παίκτες θα συμμετέχουν και θα παίξουν 4 παιχνίδια.  Οι πρώτοι 8 θα συνεχίσουν στην τρίτη φάση των τελικών. Οι παίκτες που δεν θα συνεχίσουν θα καταλάβουν τις θέσεις 17-32 σύμφωνα με τη θέση που κατατάχθηκαν.

- Step 3:  16 παίκτες θα συμμετέχουν σ΄αυτή τη φάση που θα παίξουν και πάλι 4 παιχνίδια. Οι καλύτεροι 4 θα προχωρήσουν στην τέταρτη φάση. Οι υπόλοιποι θα καταταχτούν στις θέσεις 5-16.

- Step 4: Οι 4 θα παίξουν σκάλα. Δηλαδή ο 4ος με τον 3ο θα παίξουν ένα παιχνίδι.
              Ο νικητής απ το προηγούμενο παιχνίδι θα παίξει με τον 2ο ένα παιχνίδι κι
             Ο νικητής θα παίξει με τον 1ο της γενικής κατάταξης και θα βγει ο νικητής της διοργάνωσης.













Ανάμεσα στους φετινούς συμμετέχοντες ο περσινός νικητής Σταύρος Παρασάκης, ο φινλανδός Osku Palermaa, o σλοβένος Anze Grabrijan, οι σουηδοί Martin Larsen, Jesper Svensson, Martin Paulsson, Denis Eklund, James Gruffman, οι άγγλοι Rob Thurby, Dominic Barett και Williams Stuart και φυσικά η ACI Glyfada Team με τους Σταύρο Παρασάκη, Βαγγέλη Κριζίνη, Σταμάτη Ρορό και Ντίνο Γυλλιάδη. Μαζί τους και ο Don Bridges Κομνηνός. 





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 17ου SQUAD

Ο Βαγγέλης Κριζίνης κατάφερε με πολύ καλά παιχνίδια κι ένα παραλίγο 300άρι (176-247-222-225-296-276 σύνολο 1442 κορύνες δηλαδή μ.ο 240,33) να είναι  στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. O Σταμάτης Ρορός μπήκε κι αυτός  δυναμικά στο παιχνίδι (214-238-181-222-214-287=1356 κορύνες δηλαδή μ.ο 226 κορύνες) κι είναι ως αυτή τη στιγμή 23ος.

Το πρώτο 300άρι το έκανε ο εγγλέζος Dominic Barett και το δεύτερο ο σουηδός Thomas Larsen.

4 ακόμα squad και το desperado για να ολοκληρωθεί η ημιτελική φάση


Strike them all guys!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ SQUAD

Πέρασαν στα τελικά ο Βαγγέλης Κριζίνης και ο Σταμάτης Ρορός. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο Σταύρος Παρασάκης (256-202-222-204-177-182=1243 μ.ο 207,17) να περάσει στην τελική φάση. Αναλυτικά οι συμμετέχοντες εδώ: http://www.sanmarinoopen.com/results.html

Πάμε γερά παιδιά!!!

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο  ΣΟΥΗΔΟΣ MARTIN LARSEN 



Nικητής του 9ου STORM SAN MARINO OPEN ο Σουηδός Martin Larsen που κέρδισε τα 8000 ευρώ. Είναι ο έβδομος τίτλος που κερδίζει σε EBT τουρνουά. Στους 4 πέρασαν οι Martin Larsen, Dominic Barett,  Osku Palermaa και Petteri Salonen. Στην σκάλα ο Martin Larsen έπαιξε με τον Dominic Barett και τον κέρδισε με 215-250 (4η θέση και 2500 ευρώ). Μετά αντιμετώπισε και κέρδισε τον Osku Palermaa με 199-213 (3η θέση και 3500 ευρώ) και τέλος στον τελικό έπαιξε με τον Petteri Salonen (2η θέση και 5000 ευρώ) και τον κέρδισε με 207-235.

Συγχαρητήρια στον Martin Larsen αλλά και στους Ελληνες συμμετέχοντες κι ιδιαίτερα στον Βαγγέλη Κριζίνη και τον Σταμάτη Ρορό που πέρασαν στην τελική φάση κατακτώντας την 12η θέση και 1300 ευρώ ο πρώτος  και την 42η θέση και 650 ευρώ ο δεύτερος.

Καλή επιστροφή!!!