Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Eνίσχυση της οργάνωσης Safe Water Sports

Το Bowlpedia στηρίζει πάντοτε ενέργειες για καλό σκοπό και δεν μπορούσε να μην στηρίξει κι αυτή.

Ετσι βρεθήκαμε στο  Royal Bowling στο Περιστέρι, που οι ιδιοκτήτες το διέθεσαν δωρεάν  για τον σκοπό αυτό,  το Σάββατο το πρωί ώστε να καταγράψουμε την όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησε η Ράνια Μαστορίδη.



Ο κόσμος του μπόουλινγκ ανταποκρίθηκε με χαρά στο γεγονός  για την ενίσχυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SAFE WATER SPORTS. Παρών εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής Μπόουλινγκ ο κος Τάκης Αδαμίδης. Παρών και ο πρωταθλητής Βαγγέλης Κριζίνης, που είχε την χαρά να γνωρίσει κάποια παιδιά που τον θαυμάζουν. Παρούσα και η ηθοποιός Τριανταφύλλη Μπουτεράκη και βέβαια ο αντιπρόεδρος του Safe Water Sports κος Απόστολος Καγκελάρης.



Λίγα λόγια για το Safe Water Sports που βρήκα στην ιστοσελίδα τους:

Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που ξεκινάει σε εθελοντική βάση, και για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, με κύρια επιδίωξη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και βασικό εργαλείο ενημέρωσης στην Ελλάδα για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών. Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής έχει επίσης αποδειχθεί ότι σχετίζονται με τραυματισμούς πολλών διαφορετικών τύπων και μορφών. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτοί οι τραυματισμοί δεν προκαλούνται από ελαττωματικό εξοπλισμό ή υπερβολικά επικίνδυνες συνθήκες, αλλά μάλλον από την λανθασμένη συμπεριφορά των χρηστών. Η θέσπιση και εφαρμογή κανονισμών ασφάλειας και η παροχή σαφών οδηγιών σε όσους ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη αυτών των τραυματισμών.
Η πρωτοPhoto_MIXAILβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στην Μύκονο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού, του Μιχαήλ Πασχαλάκη. Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Eπισκευτείτε την ιστοσελίδα του Safe Water Sports
Αφού έπαιξαν μεγάλοι και παιδιά, έγινε κλήρωση των λαχνών με πολλά όμορφα δωράκια για τους τυχερούς. 

Μακάρι να μην υπάρξει ποτέ ξανά άνθρωπος πνιγμένος στην θάλασσα. Μακάρι το μπόουλινγκ να γίνεται η αφορμή για τέτοιες πρωτοβουλίες. Μακάρι ο κόσμος να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: