Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

50ο Παγκόσμιο Κύπελλο Qubica AMF - Wroclaw Πολωνία 2014



Τελευταία Ενημέρωση

H κολομβιανή Clara Juliana Guerrero κέρδισε στον τελικό την αμερικάνα Li Jane Sin. Εκανε συνολικά 8173 κορύνες και 227,03 μέσο όρο. 
Η Αλέκα Ζορμπά τερμάτισε στην 35η θέση με 3744 κορύνες και 187,20 μέσο όρο. 


Στους άντρες νικητής ο αμερικάνος, Chris Barnes με συνολικά 8355 κορύνες και 232,08 μέσο όρο, κέρδισε τον γερμανό Tobias Bording. Ο Παύλος Κεχαγιάς τερμάτισε στην 28η θέση με 4195 κορύνες και 209,75 μέσο όρο.


300άρι έκανε ο Καταλανός Artur Colomer, 300άρι κι ο αμερικάνος Chris Barnes στην ημιτελική φάση με αντίπαλο τον Ουκρανό Mykaylo Kalika, ακόμα ένα 300άρι για τον φιλανδρό Juhani Tonteri και τον μαλτέζο Neil Ellul Sullivan. 

Καλή επιστροφή σε όλες τις αποστολές!


1-10 Νοεμβρίου 2014
Εφυγαν χθες 1/11/2014 για την Πολωνία ώστε να συμμετάσχουν στο 50ο παγκόσμιο κύπελλο η Αλέκα Ζορμπά και ο Παύλος Κεχαγιάς. 
Την Δευτέρα 3/11/14 στις 7:00 ώρα Ελλάδας ξεκινάει η επίσημη προπόνηση.  Στις 18:00 η έναρξη των αγώνων. Η Πολωνία είναι μια ώρα πίσω.


εε


















Το πρόγραμμα των αγώνων: 



Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!
Strike them all!!!

To QubicaAMF Bowling World Cup είναι απ΄τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, σε όλα τα αθλήματα, σε αριθμό συμμετεχόντων κρατών. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που φέρνει κοντά τους πρωταθλητές του κόσμου (ένας άντρας και μια γυναίκα). Ετσι, οι αθλητές μικρότερων κρατών που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο του μπόουλινγκ, μπορούν να ανταγωνιστούν  με ίσους όρους.

Τρόπος Διεξαγωγής

Α φάση: 
Ολοι οι μπόουλερς θα παίξουν 20 προκριματικά παιχνίδια μέσα σε 4 μέρες, σε σύνολο καθαρών κορυνών (scratch), ώστε να καταταχθούν και οι 24 καλύτεροι  να προχωρήσουν στην Β φάση. Οι αθλητές που ξεκινούν σε διάδρομο με μονό αριθμό, θα μετακινούνται αριστερά και αυτοί που ξεκινούν σε ζυγό νούμερο διαδρόμου, θα μετακινούνται δεξιά, μετά από το τέλος κάθε παιχνιδιού. Ανδρες, γυναίκες θα παίξουν σε δυό γκρούπ των 3 παικτών ανα ζευγάρι διαδρόμων.


Β φάση: Οι 24 που έχουν προκριθεί θα παίξουν ακόμα 8 παιχνίδια και το σύνολο των καθαρών κορυνών των 32 παιχνιδιών τους θα τους κατατάξει και πάλι. Οι καλύτεροι 8 θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. 
Γ φάση: Οι 8 που προκρίθηκαν θα παίξουν ακόμα 8 παιχνίδια με τους καλύτερους 3 σε σύνολο κορυνών να περνούν στην επόμενη φάση. 
Δ φάση Ημιτελικά και Τελικά: στα ματς των ημιτελικών και τελικών θα παιχτούν 3 παιχνίδια και το ζητούμενο είναι οι 2 νίκες. Δεν θα ακολουθούν οι κορύνες σ αυτή τη φάση. Ο τρόπος που θα παίξουν στη φάση αυτή θα είναι ο εξής: ο παίκτης που παίζει στον αριστερό διάδρομο ρίχνει ένα φρέιμ (frame), ο παίκτης που παίζει στον δεξιό διάδρομο ρίχνει δυό φρέιμ. Αυτός που έχει το υψηλότερο σκορ διαλέγει διάδρομο. 

Το Μοτίβο Λαδώματος








Οι Ελληνικές συμμετοχές  μέσα στα χρόνια 

Είπα να γράψω από το 2000 και μετά μα πήρα πληροφορίες απ΄την Χριστίνα Φωτεινιά κι έτσι αναφέρω και το 1991
  • To 1991 έγιναν στο Βeijing της Κίνας. Συμμετείχε η Χριστίνα Φωτεινιά και ο Τάκης Λιάτσος. Η Χριστίνα μετά απο 40 παιχνίδια, πέρασε στην 8άδα και κατέκτησε τελικά την 7η θέση που είναι κι η καλύτερη που έχουμε πάρει στις γυναίκες. 
  • Το 2001 έγιναν στην Παττάγια της Ταυλάνδης και συμμετείχαν ο Τάκης Ξαγοράρης και η Αλέκα Ζορμπά. Νικητές: o Kim Hauge (Νορβηγία) και η Nachini Itakura (Ιαπωνία) 
  • Το 2002 έγιναν στη Ρήγα Λετονίας και συμμετείχαν ο Σπύρος Μποχώτης με την Μάρθα Καρατζούλα. Νικητές o Mika Luoto (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2003 έγιναν στις Ονδούρες και συμμετείχαν ο Κώστας Παπακώστας και η Ελενα Πουλιτσίδου. Νικητές ο C.J.Suarez (Φιλιππίνες) και η Kerrie Ryan-Ciach (Καναδάς)
  • Το 2004 έγιναν στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν ο Κώστας Σακελλαρίου (43 θέση)  και η Αννα Παρασάκη(54 θέση). Νικητές: ο Kai Virtanen (Φιλανδία) και η Shannon Pluhowsky (ΗΠΑ)
  • Το 2005 έγιναν στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (23η θέση)  και η Νατάσσα Ροβιθάκη (23η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Lynda Barnes (ΗΠΑ)
  • Το 2006 έγιναν στο Καράκας της Βενεζουέλας και συμμετείχαν ο Στέλιος Μουρτζάκης (30η θέση) και η Νατάσα Ροβιθάκη (29η θέση). Νικητές ο Osku Palermaa (Φιλανδία) και η Diandra Asbaty (ΗΠΑ)
  • Το 2007 έγιναν στην Ρωσία και συμμετείχαν ο Αργύρης Κετσετζής (41η θέση) και η Ευαγγελία Κυβέλου (48η θέση). Νικητές ο Bill Hoffman (ΗΠΑ) και η Ann-Maree Putney (Αυστραλία)
  • Το 2008 έγιναν στο Μεξικό και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (6η θέση) και η Αλεξάνδρα Ζορμπά (51η θέση). Νικητές ο Derek Eoff (ΗΠΑ) και η Jasmine Yeong-Nathan (Σιγκαπούρη)
  • Το 2009 έγιναν στη Μαλαισία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (37η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα(35η θέση). Νικητές ο Choi Yong-Kyu (Κορέα) και η Caroline Lagrange (Καναδάς)
  • Το 2010 έγιναν στην Γαλλία και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (30η θέση) και η Τζωρτζίνα Παπαδημητρίου (30η θέση). Νικητές ο Michael Schmidt (Καναδάς) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία)
  • Το 2011 έγιναν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και συμμετείχαν ο Joseph Allalouf (53η θέση) και ηΑλεξάνδρα Ζορμπά (44η θέση). Νικητές ο Jason Belmonte (Αυστραλία) και η Aumi Guerra (Δομικιανή Δημοκρατία). 
  • Το 2012 έγιναν στο Wroclaw της Πολωνίας και συμμετείχαν ο Λεωνίδας Μαραγκός (21η θέση) και η Μάρθα Καρατζούλα (25η θέση). Νικητής ο Μαλαισιανός Syafiq Rhidwan Abdul Malek και νικήτρια η Σιγκαπουρέζα Shayna Ng
  • Το 2013 έγιναν Krasnoyarsk της Ρωσίας και συμμετείχαν ο Γιώργος Στεφανίδης (14η θέση) και η Γεωργία Σαγώνα (20η θέση). Νικητής ο ισραηλινός Or Aviram που έκανε και 300άρι στην διοργάνωση  και νικήτρια η καναδέζα Caroline Lagrange η οποία έκανε επίσης και 300άρι.

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων ΕΔΩ
Για live scoring ΕΔΩ
Για live Streaming ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: