Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οταν τα παιδιά έφτασαν τους Δασκάλους τους

φωτό: Αναστασία Ξύλα


Με το τέλος των αγώνων επιλογής (trials) προστίθεται και μια ακόμα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπόουλινγκ. Οι ικανότατοι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών που θα γίνει στο Αμπου Ντάμπι είναι με την σειρά της τελικής κατάταξης τους, μετά από 24 παιχνίδια σε 3 μέρες είναι οι Λεωνίδας Μαραγκός, Βαγγέλης Κριζίνης, Κώστας Λυραντζής, Βασίλης Στεφόπουλος, Κώστας Ξαγοράρης και Γιώργος Στεφανίδης. 

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα όπως ανέβηκαν στην σελίδα της ΕΟΜ:




Παρατηρώντας τα αποτελέσματα διαπιστώνω, πως για πρώτη φορά τα τελευταία - διορθώστε με οι παλιοί αν κάνω λάθος - 35 περίπου χρόνια που αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Τζούνης δεν καταφέρνει να συμπεριληφθεί στην Εθνική ομάδα μέσω μιας διαδικα σίας επιλογής. Να σημειώσουμε ότι τα κατάφερε μια χαρά αφού έκανε 4718 κορύνες και 196,58 Μ.Ο κατακτώντας την 10η θέση στους αγώνες επιλογής. 
Φυσικά όλοι θυμόμαστε πως και την προηγούμενη φορά που είχε αγωνιστεί σε αγώνες επιλογής (trials) είχε κατακτήσει την συμμετοχή του στην εθνική, αλλά αποφάσισε πως ήταν καιρός γι αυτόν να κάνει πίσω δίνοντας την σκυτάλη στον Νίκο Κεκέση, έναν σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, που έζησε την εμπειρία ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος στο μακρινό Λας Βέγκας. 

Σήμερα όμως είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές που απαρτίζουν την εθνική ομάδα μας είναι κάτοχοι μεταλλίων που κατέκτηςαν με τις εθνικές ομάδες Νέων. "Παιδιά" όπως ο Γιώργος Στεφανίδης, ο Βαγγέλης Κριζίνης, ο Κώστας Ξαγοράρης κι ο Βασίλης Στεφόπουλος. Στην 7η θέση  ακόμα ένας νέος ο Τοmmy Petersen. Και στην 9η θέση ο μικρότερος της παρέας ο Γιώργος Παναγόπουλος. Ο δεύτερος μεγάλος παίκτης που "παράγει" η πόλη της Πάτρας σε μια δεκαετία. 

Λένε πως πετυχημένος δάσκαλος είναι αυτός που τον ξεπερνάει ο μαθητής του. Σήμερα το έζησαν και τα παιδιά κι οι  δάσκαλοί τους αφού 4 μαθητές και 2 δάσκαλοι απαρτίζουν την εθνική μας. 

Μίλησα με τον Αλέξανδρο και ξέρω πως νιώθει περήφανος κι είναι γεμάτος χαρά, γιατί αυτά τα παιδιά είναι δικά του παιδιά που αναπτύχθηκαν μέσα απ΄την δική του τεράςτια συμβολή. Τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε αθλήματος και το δικό μας δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Την ίδια χαρά πρέπει να νιώθει κι ο Σταύρος Παρασάκης - το αιώνιο παιδί  -  με την μεγάλη δική του ιστορία, μέλος κι εκείνος επι σειρά ετών στις εθνικές ανδρών  και  ίνδαλμα για τόσα πολλά απ τα νέα παιδιά, που ανήκουν πια στην κατηγορία των καταξιωμένων αθλητών στη χώρα μας. 

Ο Λεωνίδας Μαραγκός που επί χρόνια ήταν ομοσπονδιακός προπονητής εκτός απο διεθνής παίκτης θα είναι ο σοφός της παρέας, αφού η εμπειρία του είναι τεράστια. 
Ο Κώστας Λυραντζής είναι επίσης ένας έμπειρος παίκτης και προπονητής που σίγουρα θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την εθνική μας. 

Το βέβαιο είναι ότι τα μέλη που απαρτίζουν την εθνική θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν και γιατί όχι να μας γεμίσουν ακόμα μια φορά απο περηφάνια. 

Ο Δεκέμβριος είναι ακόμα μακριά μα ευχόμαστε απο καρδιάς καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: